Scudo Sports

Jant: Ölmüş mü?

Benim bildiğim çember yanağındaki siyah çizgi silinmeye başladıysa o jant ömrünü tamamlamış oluyor. Bu çemberi de ucuz jant teli ve ucuz göbek alarak jant akort tecrübe çalışmalarında kullanmalısınız.:harika:

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Scudo
yeni çember, jant ördürme derken çıkan masrafın üzerine 100 tl koyunca yurtdışından yeni model sıfır jant alınıyor. istemeye istemeye tüketmek zorunda kalıyor insan, kendimden biliyorum. hele bir de daha önce akort için para ödeyip doğru dürüst sonuç alamadığınız, sehpada düzgün gibi görünen (orada da tam düzgün değil) ama ayakta sürüşte tansiyonun düzgün olmaması sonucu fren pabucunun tek tarafa sürtmesiyle sonuçlanan ve birkaç gidiş sonrasında işi daha bilgili personeline yaptırarak en sonunda çözüm sağlayan bir bisikletçi birkaç yıl sonra sonra böbürlenerek bizden daha iyi ören olmaz diye pazarlıksız fiyatlar çekiyorsa yapacak bir şey kalmıyor. (ekleme: gittiğim yer mahalle arası bisikletçi değildi. istanbul'un birkaç şubeli eli yüzü düzgün bir mağazasıydı.)

@Candan Biberci yolda giderken kırılıp kazaya sebep olmadan farkettiğiniz için bence şanslısınız. Ancak 43.000 km az değil. Bence iyi bile gitmiş :) Her ne kadar dolar uçmuşta olsa yurtdışından jant getirtmenizi tavsiye ederim.

• Beğen
@isocan

Eger yaptiginiz meslek tamamen insan hayati üzerine ise ozaman tarihi gecmis igneyi de bir insana vurmuyorsunuzdur. Yoksa tarihi gecmis ama yinede bir deneyelim belki tutarmi diyorsunuz.
Jantin ömrü yada bagzi parcalarin bir ömrü vardir bitince bitmistir, o parcayi 24 ayar altin suyunada soksaniz olmaz. Bunun belki oluru falan yoktur, heleki janta eksozcuda falan kaynak isi hic olmaz. Okadar ince alu sicagi görünce zaten deforme olacaktir.

Neyse size kolay gelsin, ha bu arada calistiginiz insan hayatini kurtaran is yerinizide belirtirseniz iyi olur diye düsünüyorum.

Candan kardeşim,geçmiş olsun..Mikro - makro maraton peşine düştüğünde bu durum seni türlü çeşitli kaza beleya soksaydı ne yapacaktın? Ne iyi ki bu olay turda başına gelmedi de farkedip totoyu kurtardın...
Şansına ve sevildiğine şükredip yeni bir set almanı isterim.Ramazan da (dr. bisiklet) ikinci el bir kaç set gördümdü,bir bak istersen...

• Beğen
@alperr125
Evet işin gerçeği bende kullanmak istemiyorum ama yinede en az 1-2 hafta idare edeceğim.
@Enginkale
Kaynatırız dediker ama ben pek taraftar değilim.Az mesafe yapmadım bendeki 43.000 km ninde eveliyatı var.
En son aldığım baradine 3 renk muadili xlc fren pabuçlarıda aşınmayı çoğalttı..
@isocan
Teşekkür ederim vakit ayırıp tavsiyede bulunduğunuz için.
@ozgur908
V frende devamlı ayar gerekiyor.Akorttaki hafif bozulma frenede etki edip jant yanağında orantısız aşındırmalara sebep oluyor.
Bu durum jant ömrüne bence en az %30 etki ediyor.

@mehmetsunu
Eğer taklaya gelirsem bu yazdığını mahkemede delil olarak kullanacağım:D
Raşit ağada iki bisiklet var biride merso..Benim fukara Treke niye binsin ?jantı sökünce sana bu şekilde kenef lambası olarak yollarım:)
image.jpg

@gunes1001
Evet erken farketmem kısmetim oldu.Artık bakacağım yurtdışı bir şeyler.
@Murat Cömez
Murat bey tavsiye ve tecrübeniz için teşekkürler.
@cazci
Sağol abi.Evet uzun mesafede olsa inişte vs. büyük sıkıntı olabilirdi.
Yarın öbür gün dr. ramazana bir uğrarım kısmetse:)

• Beğen
Tepkiler: cazci
@Candan Biberci
ayarı düzgün bir tourney ayarsız dura ace'i nasıl döverse bu da öyle bir şey. ufak tefek aksaklıklar ihmal edildiğinde zincirleme sonuçlar ve geri döndürülemez arızalar doğurur. her türlü mekanizmanın daima uyumlu çalışır ve ince ayarı yapılmış olması gerekir. ama zaten yeterince yolda yuvarlanmış. yılların yorgunluğu var üstünde.
emeklilik vakti gelmiş.

@Candan Biberci Candan, hic riske girme, at o cemberi gitsin.. 60-70 liraya canavar gibi alexrims cantlar var, tam f/p urunu, al bi tane, ör gitsin.. Bu arada kaynak önerisi veren arkadaşı da saygiyla (!) selamliyorum.

• Beğen
@ozgur908
Açıkçası iş yorgunluğu mesailer vs derken, kendini titiz gören biri olarak bisikleti ihmal ettim..
Hergün işe giderken 40 km civar yol yapıyorum.
Hızlı yaşadı genç öldü diyelim benim janta :)
@Kuzey Ege
Riske girmeyeceğim evet.
İşe bu sabah yavaş yavaş geldim.Akşama bakacağım bir şeyler.
Kaynatma yerine örsün üzerinde döverek düzelteyim diyorum bir yandan belki adam olur :D

Kaynak fikrini veren arkadaş, o iş olmaz. Açılan yarığın kaynakla doldurulup, torna tesfiyesi mümkün olsa da jant çemberinin GENELİNİN aşınmasından dolayı 100km sonra çemberin başka bir yerinin yarılmayacağının garantisi yok. Bu kadar uzun kullanılan jant üzerinde gözle görünmeyen çatlaklar birikmiştir ve başkak yarıklara da yol açacaktır. Bir diğer husus da kaynakla yapılacak tamirde, çemberin ağırlık merkezi ister istemez değişecek, hız arttıkça titreşim oluşturacaktır.

Yani o çembere kaynak yaptığınızda yaptığınız şey tamir olmuyor. Sonrasında metal yorgunluğundan, parça üzerindeki birikmiş gerilmelerden ve et kalınlığının azalmasından dolayı sadece "bir arada duran" Allah'a emanet bir çemberiniz oluyor.

Rica ediyorum lütfen çemberi değiştirin Candan abi.

@uguryilmaz144
Değiştireceğim ama hemen değil çünkü set olarak almak istiyorum.
Bütçe meseleleri işte..
Almışkende iyice piyasa malı olmasın çünkü aylık 1200+ km yapıyorum.

• Beğen
Tepkiler: uguryilmaz144
@Candan Biberci Şu 1200+'da 25 km'lik yol için "tur" yazısı yazanlara ve de "Osman Şirin'de kimmiş?" diyen ama anca goy goy yapan sözde "maratoncu trollere" gelsin öyleyse!

Üstünde parçalansın derler ya hani, altında parçalanmış işte, çoktan hakkını vermiş, görevini yapmış, yeni yoldaşlara bakmak lazım artık. Yenileriyle artık kazasız belasız sürüşlere diyelim şimdiden.

@Anonim
Teşekkür ederim Ömer Bey:)
O açıdan içim rahat evet bisikletimin bakım hakkını pek veremesemde kullanım hakkını verdiğimi düşünüyorum.

Osman Şirin'e meydan okuyan goygoycu trol hayallerle mutlu:D
Bırakalım öyle kalsın:D

@Candan Biberci
Aman abi, başına bi iş açma da..

• Beğen
@Kuzey Ege
Max 10-15 km hızla arada ön freni kullanarak geldim.Ön jant malum arkaya göre fren kullanımı açısından yeni kalır ve öylede zaten.
Bu hızla gitmek zoruma gitti evet ama hafta sonu sorunu halledeceğim kısmetse.

Ben başlığı okuyunca aklıma iki şey geldi
1- Euzu billaa...
2- bahattin abi tam ölmüş mü? - cem yılmaz

Mesele hep para hep para.... şimdi de stokları tuketme ayağı kapitalizm ve kara cuma... aaah memleketim ah . Maalesef durum bu. İkinci elde iyi bulursun candan. Her zaman da TREK ya da bontrager olmayı versin.

Yine sen çemberi bulabilecek sin benim çemberden TR de yoktu toptan değiştirince bisikletin tipi de ağırlığı değişmişti... en azından böyle bir sorunun yok

@alper 76
Hocam zaten konuyu "Jant : Tam Ölmüş mü ?" diye açacaktımda sonradan nemelazım deyip vazgeçtim:D

İkinci eller benim kategori sıfırı beni sarsar :)
Şöyle kaliteli çok az kullanılmış bedavaya yakın denk gelirse kaçırmam:D
(Ölücü değilim ölüyüm:))

• Beğen
Tepkiler: DutPekmezi
Hayırlısı olsun dostum ancak buna binme artık... O jant JENNETİNE gitmiş sen de sil göz yaşlarını. işe yarar bir şey bulursun benim zavallı SCHWINN i görsen. Bisikletin tipi o kadar değişti ki pırıl pırıl alet sadece geri zekalının biri önüme arabayla -baka baka göre göre -atladıgı ve ben ona vurmak zorunda kaldıgım için yamuldu. 7 liye uygun göbek bile bulmakta zorlanmıştım o zaman. ALEX malex derdinde de değildim, ancak ön taraf metal, arka taraf siyah... malesef çok şey değişti üstelik ağırlık da çok arttı. TR de standardı yokmuş yurt dışında da aramış ama bulamamıştım.
Çok güzel çemberler var al bir tane tak gitsin eminim sen canını çıkarırsın. O kadar takılma bontrager dediğin de alex e falan yaptırıryordur zaten. ABD markaları başka firmalara yaptırırp isim vermemeye çalışıyor benim scott s 20 nin üzeirnde syncross yazıyor ama alex jant var. köşede bir yerde yazıyor işte

• Beğen
@Sadettin Z.

Benim jant da ayvayı yedi, yalnız ben 105 kg ım :D Ona göre bu helva az. Ellerinize sağlık efendim. :D

@Eray Gündoğdu

Hocam o siyah çizgi nerede? Bende mavic acsiyum var ama ben siyah çizgiyi göremdim?

Edit: Yazınızdaki küfür içeriği kaldırıldı. Lütfen forum kurallarına uyunuz.

Geri