Scudo Sports

Jant fren şeridinde çizik

Uğur Kırelli

Daimi Üye
Tepki
113
Bisiklet
Mosso
Merhaba arkadaşlar. Bugün taşlı bir arazide giderken hızımı alamayıp büyük taşların olduğu bir yere girdim ve geçerken jantı vurdum. 100-200 metre sonra fren yaparken farkettim jantı çizdiğimi, belirli periyotlarla fık fık ses yapıp(tık tıkta olabilir) hafif gidonu titretiyor. Acaba yeni jant çemberi almadan düzeltilebilecek birşey midir ?
http://i60.tinypic.com/2gw6yc4.jpg
Elime zımparayı alıp zımparalayasım var o ayrı.

Scudo
Yardım edebilecek kimse yok mu arkadaşlar. Elimde zımparayla bekliyorum valla bir lafınıza bakar.

Fren papuclarin ömrünü tamamlamış ve siz farketmemissiniz bunun sonucunda jantin cizilmiş. Kendiniz müdahale etmeyin heleki zimparayla alaşımı zayiflatmayin, konuya hakim bisikletciye gidin ama resimde gördüğüm kadarıyla jantin degismesi gerekli...geçmiş olsun

zımbara tarzı şeyle geçer bendede olmuştu zımbaraladım hatta fren sıkınca o bölgeye gelince tak sesi çıkar pabuçlar janta deydiği için eğer öyleyse zımbaralayın

zımpara ile oldu oldu olmadı zaten jant çemberini değiştirmeyi düşünüyorsun demekki kaybedicek bişi yok o yüzden korkmadan zımparala % 99 zımpara kurtarır.

@Cengiz öz

Yanlış bilgilendirmeyin arkadaşı lütfen eğer papuç bitipte jatı çizse öyle dikey çizmez.Sert bir cismin jantı çizdiği belli zaten arkadaş taşlık bir alana girdim demiş.Siz neden böyle dediniz anlam veremedim :eek:

Çizik derinse papucu çabuk bitirebilir.Eger çizik yüzeysel ise bişey olmaz.

• Beğen
Tepkiler: Uğur S.
Zımpara fikrine katılıyorum. Oldukça ince zımpara ile çemberi inceltecek ölçüde değil sadece yüzeydeki pürüzü giderecek şekilde zımparalarsanız sorun çözülebilir bence.

2.el Shımano wh M505 Jant seti almıştım.Üzerinde zaten epey çizik vardı derin çizikler dahil senin verdiğin resim hikayeydi benimkilerin yanında.Neyse eve gidiyorum takmaya iki jantta gidonda ön jant gidondan fırlamazmı hafif çizik dediğim yerde su kanalı oluştu.Evde zımparayla az bir şey geçtim üzerinden,titreme yapıyordu biraz daha zımpara attım.Sonra pabuç zaten eski bir müddet kullanayım'da jant aşınır düzelir belki dedim şuan 6 7 bin km oldu her hangi bir sorun yok titreme vs .. bir iki haftada düzelmişti, zaten ne zamandır jantın yanaklarınada bakmıyorum.

Sıfır numara zımparayla ufak ufak zımparaladım durumu kurtardım gibi gözüküyor.Yüklü haldeyken nasıl bir sonuç verir bakacağız artık.

Son durum bu.

http://i58.tinypic.com/2nltt3n.jpg

Güzel işçilik göstermişiniz valla okadardan sorun olmaz.

• Beğen
Tepkiler: Uğur S.
Yok simdi deneme amaçlı sürdüm sorun yok.He sanmiyorum ama hissettirirse kaymak gibi yolda hissettirir oda olsun yeni jant çemberi almaktan iyidir.

Geri