Scudo Sports

Jant ebadımı değiştirmek istiyorum

Hamit E.

Forum Bağımlısı
Tepki
349
Bisiklet
Mosso
herkese merhaba,

claudbutler marka hepsiburada da satılan bayan kadro bisikletimin üzerindeki 28 inç yada 700c ebadının yerine 26 inç mtb jant lastik takmak istiyorum.

teknik olarak sıkıntı yaratırmı? problem yaşatırmı?

değişik istememin sebebi ise eşimin bisikleti rahat kullanamaması fren vs durumlarda ayaklarının yere değememesi ve bu durumdan oluşan tehlike, güvensizlik ve kaza ihtimalinin yüksek oluşu.

sahibinden.com da kafama yatan uygun fiyatlı şeyler buldum 100tl civarı bir masraf ile jant takımı ve lastik alabiliyorum. istediğim lastikler ise mtb janlar için yol lastiği (dişleri çok az olanlardan)

Scudo
26'dan 28'e çıkarken sorun çıkar diye biliyorum ama aksine siz en rahatından kimi teknik problemlerinizden dolayı 28'den 26'ya düşüyorsunuz pek sorun olmaz gibime geliyor ama daha bilgili bir arkadaşa sormak lazım. :)

@Hamit E.

Selenin yüksekliği ile neden oynamıyorsunuz?

Ayrıca bisikleti frenleyip durdururken inme hareketi vardır. O hareketi youtube dan bulup izleyin.

dostum boy 158 19 inç kadro sele en altta yine olmadı. birde bayanlar daha pimpirikli malum. zaten tekerlerin ince olmasına takık :D derdimiz çok anlayacağın. eğer değişiklik kadroya zarar vermeyecekse. mtb jantı daha kalın vs gibi bir durum yoksa değiştirmek daha iyi olacak

Arkadaşlar bende de 24 jant bir bisiklet var.Bunu 28 ya da 26 jant yapabilir miyim ?

Hocam 158 boya 19 kadro alınırsa, eşinizin o bisiklete binmesi için 20 veya 24 jant kullanmanız lazım. Bence bisikleti değiştirip max. 16 kadro boyuna geciniz.

HTC One X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
disk fren olsa kullanma şansı olurdu ama v-fren'de jant fren yüzeyinin konumu değişeceğinden frenleme yapamaz.
ya öyle kullanmaya alışacak ya da bisikleti değiştirecek...

• Beğen
@Ahmet Faruk Eğit

güzel soru. bu konuyu ortaya çıkardığınız için teşekkürler.

@eyupozturk
bisikleti değiştirmek çok uğraştırıcı olur benim için. satmaya kalksam almak isteyenin ağız burun kıvırmalarıyla uğraşması zor iş. birde mevcut bisiklet bayan kadro olduğundan satışıda daha zor olur. ümitsizliğe sevk ettin beni dostum :D

Eş bisikleti, kadro derdi olayını yaşadığım için çok iyi anlıyorum :)

HTC One X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sağolun eyüp bey beni anladığınız için :) olmadı bir bisikletçiye sorayım. olmazsa işimiz tırt

• Beğen
@Hamit E.

Bir soru da ben sorayim. Esiniz gidonu nasil tutuyor? Rahatca erisebiliyor mu? :(

Zar zor, siz satin o bisikleti! Yazik, belini filan da sakatlar sonra!

Başta arka seat stay, chain stay olmak üzere maşanın crow açısı da buna el verirse hemen hemen bir çok kadro üzerinde bu gibi değişiklikler yapılabilir. Tabii bu ne kadar işin prosedürüne uygun ve sürüş pozisyonuna etkili olur orası ayrı konudur. Bu hususları gözardı ederseniz uygulanmasında dediğim kriterler ile sorun teşkil edebilecek sadece fren kaliperleri kalacaktır ki bunun içinde yine işin ehli birisinin görmesi ve değerlendirmesi gerekmektedir. Özetle olmaz diye bir şey yok, önce fotografları görelim.

ben de bisikleti ya da en azından değiştirmeniz gerektiğini düşünenlerdenim. sorun jantların büyük olması değil, kadronun büyük olması.

Bisikletinizin jantlarini degistirerek geometrisi ile oynamis olursunuz ve geometriyi geciyorum ayankol göbegi yere daha yakin olacagi icin pedallarda yere daha cok yaklasacaktir. Pedallarin yere yaklasma tehlikesi de virajlara girerken yere sürtme tehlikesi olacaktir.
Jantlarin degismesiyle 158 boyundaki insana 19" kadronun geometrisi yine de uymayacaktir, belki görünüs de rahat gidona erise biliyor esiniz ama o kadro ne yaparsaniz yapin esinize büyük ve geometri olarak uymaz ve uyuduramasiniz, ileri de saglik sorunlari olabilir.
Ben olsam esimi riske sokmazdim ve yeni bir kadro yada bisikleti satar uyanini alirdim, sonucta bisiklet esimden daha degerli deyildir.
Benim görüsüm böyle karar yine de sizin.

bu değişim işini en ucuz maliyetle yapabilmeliyimki kendime max 1000tlye kadar bi bisiklet alabileyim. gerçi bayan kadro kullanmak arada işime geliyor inip binerken :) erkek kadroya göre dezavantajları varmı bilmiyorum ama eğer jant değişikliğini yapabilirsem 10 numara olur benim için

@Murat Cömez

haklısınız tabiiki önce sağlık ikincisi güvenli sürüş herşeyin başında gelmeli. belirttiğiniz doğabilecek sorunlar tehlikeli. bisiklet 5cm kadar alçalacak pedalların değme ihtimali yüksek.
bisikleti alırken heyecanımızı dizginleyemedik şimdi ihale aldık :D

• Beğen
@Dogukanaksu
Hanımefendinin boyuna seat tube mesafesi uzun geldiği için 26'' janta gerek yok. Değişen bir şey olmayacak.
Bence bu kadar İngilizce kelimeye de gerek yok

@SongülB.

Sevgili Songül zaten seat-tube'e dair yazımda bir şeyden söz etmedim! Kaldı ki gerekli kısmını alıp almamak size kalmış, benim anlatmak istediğimi anlamak isteyen anlar, anlamak istemeyende anlamaz. O yüzden anlayacağınız türden koltuk borusu gergisi ve zincir borusu gergisi ise duymak istediğin evet Türkçesi budur!
Umarım yeterli olmuştur, lütfen daha fazla polemik yaratmayın ve konuyu açan, konuyu takip edenlere biraz saygı gösterin. Konu burada "Türkçe" ya da İngilizce meselesi değil. Ben terminolojisini takip eder, ona göre yorumlarım.!

@Dogukanaksu

@SongülB.

Bence dogukan arkadasimizin yazdigi ingilizce aciklamalar bisiklet dünyasinda gecerli olan international olan kelimeler.
Bir yanlilislik oldugunu sanmiyorum ve böyle sert cikmanizada anlam veremiyorum. Bisikletin bölümleri diyelim ne yazikki böyle adlandirilmis ve genel olarak kullanilan kelimelerdir. Bence bu kelimeri tanimayanlar yada bilmeyenler bisiklet üzerine fazla bilgisi olmayan kisiler ama bilmemek ayip degil ögrenmemek ayiptir.
Dogukan arkadasimizin yada onun gibi bu kelimeleri kullanan arkadaslarimizin sayesin de bilmeyenler ögrenir ve bilgisini gelistire bilir.

Geri