Scudo Sports

Jant çemberi tamiri

kimbell71

Aktif Üye
Tepki
112
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Diğer
2.el aldığım bisikletin jantını eski sahibi lastik sökerken heralde, biraz zedelemiş. Frene asıldığımda ses yapıyor. Jant çemberinin kenarını zımparalasam işe yarar mı yoksa daha profesyonel bir işlem yapmak mı gerekir.

Scudo
Jantta çapaklar oluşmuşsa zımparalabilirsiniz tabii.

Bu başlığı görmesem benzer şeyi soracaktım. Okuyunca şimdi zımparaladım ben de. iyi gibi duruyor ama dışarıda denemek lazım tabi 😃
Eski hali 20221027_170403.jpg yeni hali16669601981771236180475979941344.jpg

"Metal Levye Mağdurları"
Bisikletçinin korumasız metal levyeyle janta girişeceğini görürseniz onu durdurun. Onların derdi işi çabucak bitirmek tabii, janta ne olacağı önemli değil.

En ince metal zımparasıyla zımparaladım, üstüne ıslak mendille güzelce sildim. Mis gibi oldu valla, ses mes kalmadı.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Bugün başımıza kötü bir olay geldi. Yeşil ışıkta hareket ederken kuralları hiçe sayan bir vatandasimizdan ötürü ondan kaciyim derken bir çukura düştüm ve jant çemberi hasar aldı. Önce birazcık anhahtarla eğriliği düzelttim ancak hala eğrilik var ve fren yaparaken tak diye pabuca vuruyor.Ve sanki biraz daha düzeltmeye çalışırsam çıt diye kirilcak gibi. Jant carraro 052 alüminyum jantidir. En makul çözüm yolu nedir acaba?

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Bugün başımıza kötü bir olay geldi. Yeşil ışıkta hareket ederken kuralları hiçe sayan bir vatandasimizdan ötürü ondan kaciyim derken bir çukura düştüm ve jant çemberi hasar aldı. Önce birazcık anhahtarla eğriliği düzelttim ancak hala eğrilik var ve fren yaparaken tak diye pabuca vuruyor.Ve sanki biraz daha düzeltmeye çalışırsam çıt diye kirilcak gibi. Jant carraro 052 alüminyum jantidir. En makul çözüm yolu nedir acaba?

Keskin kıvrılma var mı? Fotoğraf paylaşabilirseniz durumunu anlamak kolay olur.

Keskin kıvrılma var mı? Fotoğraf paylaşabilirseniz durumunu anlamak kolay olur.

Evet maalesef. Şu anda bisikletten uzak bi noktadayim yarın ekliyim ama dediğiniz gibi bir kıvrılma var

Alt kısmi şu şekilde kaldı. Sanki yeni bir çember gerekiyor gibi. Yoksa düzeltilebilir mi?

Dosyalar

• IMG_20221030_133747.jpg
    IMG_20221030_133747.jpg
    27,9 KB · Okunma: 18
@can^ Frene çok abanmadıkça bi sorun olacağını sanmam. Kullanıp zamanla gözlemlersin. Jantın kenarı dışarı çok hafif bombeli kalmış bu arada. Onu düzeltirsen iyi olur. Çerçeveye aldığım kısım.
IMG_20221030_133747.jpg

@can^ Frene çok abanmadıkça bi sorun olacağını sanmam. Kullanıp zamanla gözlemlersin. Jantın kenarı dışarı çok hafif bombeli kalmış bu arada. Onu düzeltirsen iyi olur. Çerçeveye aldığım kısım.
296345 dosyayı görüntüle

Teşekkür ederim. O kısmı çok hafif daha mudahalede bulunuyum. Biraz da pabucun yerini değişsem olcak gibi.

Geri