Scudo Sports

İztuzu kumsalının işgali

@Mehmet Levent

Bu başlıkla ilgili daha önceki iletilerimde de yazmıştım; Facebook'ta 10 küsür gündür bas bas bağırdım, çağrılar yaptım ama 3-5 kişi dışında kimse ilgilenmedi. Bu forumda, kısa süre içinde gördüm ki çevreyi seven sizin gibi güzel görüşlü dostlarım varmış ve sayı olarak çok da az değilmişiz. İztuzu'nu görmediğini yazmışsın; bence en kısa sürede gitmelisin oraya. Hatta, bu Pazar İztuzu'nda "Keşkek günü" var, biraz da kutlama mahiyetinde olacak. Gelmeni, oraları görmeni çok isterim.
Sevgiler...

Scudo
keşkek e bayılırım emme gelemen oralara. işten gayıttan başımızı alamepduruz borda. ne deyem gardeşler. benim evladim eyi ki olmamış. alemin gidişatı eyiye değel. hep yokuş hep yokuş.

• Beğen
Tepkiler: can onur
Biraz önce tesadüfen rastladım.
İztuzu'nun işletmecisi'nin attığı(link)!...

• Beğen
@SedatT
Bu adam daha önce de bize "Örümcek kafalılar" demişti; şimdi de "Yavşak" ifadesini kullanıyor. Kumsala arazi aracıyla, iş makineleriyle giren, doğayı korumaya çalışanlara küfür eden, buranın ihalesini telefonla aldım diyerek milyonlara yalan söyleyen biri işte muhatap olduğumuz kişi.

iztuzu na destek amaçlı istanbul da bir tur düzenlenirse seve seve katılırım.

• Beğen
Twitter`da iztuzudayanisma adlı twitter sayfasının açıklaması.
Umarım bundan sonraki süreçte aynı şekilde kararlılıkla devam eder ve başarıyla sonuçlanır.

B62lVPCIIAEsEAX.png

İlgili (link)

@Mehmet Levent

Bir haftadır Ankara'da olmadığım için cevap veremedim; kusura bakma. Bu konuda Çevre Bakanı en son şu şekilde konuşmuş: (link)

Umarım bakan sözünde durur ve buraya gerçekten de şemsiye, şezlong vs sokulmaz.

umarım milleti yine ayakta uyutmuyorlardır. ilk yaz sezonunda İZTUZU BEACH giriş 50 euro, ilk içkiler serbest, tüm gün live music ibaresi görmeyiz inşallah.

bence iztuzu'na güzel bir cami yakışır. bknz: koşuyolu validebağ korusu. Otopark ile girilemeyince sermaye kullanıldı

• Beğen
Bir inşaat mühendisi olarak bizim memleketimiz maalesef gözünü paradan başka birşey görmeyen beton sevdalısı sığırlarla dolu.

@Mehmet Levent

Çevre bakanının son açıklamasına göre İztuzu, belediye dahil hiç kimseye, hiçbir şekilde ihaleye açılmayacakmış. Dediğine göre şezlonglarla ve şemsiyelerle kaplumbağalar öldürtülmüşmüş. Ülkenin bakanlarından birinin dediğine bakın: "öldürtülmüş"! Kiralık katil mi tuttular kaplumbağaları öldürmek için? Adamın niyetinin ne olduğu belli; madem benim adamım oradan para kazanamayacak -dolayısıyla ben de kazanamayacağım-, o halde kimse para kazanmasın. Çocukça bir şey... Ama ne olursa olsun, bu karar, kabadayı bir iş adamının oraya aqua park açıp, jet skiler, muzlar getirip çevreye zarar vermesinden çok daha iyidir. Kumsalın temizlenmesi sorunu da hallolursa, bu karar beni şimdilik mutlu etmeye yeter diyebilirim.

@Onur İlker Gündoğdu

Ya bırakın şu adamları da biraz kumla falan oynasınlar.
Ya da en iyisi kimse girmesin. Şu coğrafyada, hayvancıkların da kendine özel bir yeri olsun.

• Beğen
@can onur
Gezi'de de olay çıktı ama noldu söndürdüler.Hiçbir şey olmaz,bu adamlar medyayı elinde tuttuğu sürece korkmadan her şeyi yapabilecekler.Bu halk da dünyayı kendi oturduğu sokaktan ibaret sanmaya devam etsin :)

• Beğen
Geri