Scudo Sports

İznik turu 16-04-2011 200 KM

Scudo
@mustafa akman

Hayır. Yanlış bilgi vermeyelim.
bizim gittiğimiz güzergahtan topçular-boyalıca 41-43km civarı. Yoldaki aksilikler ve aşırı zaman kayıplarımızdan dolayı bu kadar sürdü. Normal şartlarda 3 saatten fazla süreceğini sanmıyorum.

evet tebrikler......bu güzergahı hiç gitmedim adam bulabilirsem gideceğim ... gebzeye trenle giderek bisiklet ile 4 km sonra eskihisara inip ordan ver elini topçular 45 dakika sonra ordayım karamürsel yoluna girerek atatürk caddesinden iznik yoluna dalacağım 55 km sonra iznik .....toplam 110 km topçular iznik topçular ..fakat dönüşü gebzeden trene binmeyerek dönmek niyetinde olduğumdan ..bu tura talip olmayacak malesef ..gebze dönüşü trenle sevmiyorum....
bana 114 artı 44 km ye patlayacak sizden az km yapacağım yani 158
km aslında yapılmayacak bi olay değil ..samet ile yaptığımız iznik turu farklı rotadan 200 km ye patlamıştı ve gereksiz bi biçimde gölün güneyinden gittik yalovadan orhangazi yaptık ordan iznik ve gölün kuzeyinden devamla yalova ve topçulara ..kulağı tersden almak gibi yolun mıcır asfalt oluşu canımıza okudu o yolda yol bisikleti kullanmak bence akıl dışı....
eren dostum ,çektiğin resimlerden anladığım kadarıyle,bazı yerler yol bisikletine uygun değil toprak yollar var bunların uzunluğu ne kadar o önemli tabi yol bisikleti kullananlar için ....ayrıca sedat dostum dediğine göre kalabalık olarak gidilmesi dez avantaj diyor şimdi bu 158 km bile bazı dostlarımıza zor gelebilir malum çok kış oldu kimse uzun yol yapmadı ...kısa mesafelerde çalışmakla uzun mesafelere hazırlanılamıyor....
evet tekrar bu turda hemde zorlu turda emek sarfeden ter döken arkadaşlarımı kutlarım gerçekten zor bi turdur bu....

@Kudret Kurtcebe

Abi hiç toprak yol yok yol bisikleti çok rahat gider. Senin güzergah'dan da gittim. Orda da hiç toprak yol yok. Senin güzergah daha yorucu orası dönüş için daha ideal...

@Sedat GÖKÇEK

benim kullanacağım güzergah karamürsele gelmeden atatürk caddeden ana caddeden sağa güneye dönerek iznik karamürsel orhangazi yolundan ta boyalıcaya inmek ,boyalıcaya gelince zati orayı biliyorum, boyalıca iznik arası gene mıcır asfalt ..şimdi dönüşte siz orhangaziye girdiniz o yol yorucu ve sarsıntılı dümdüz asfalt yok .....güneyi ise kelimenin tam anlamyıle berbat mıcır asfalt ...oralar gereksiz.......şimdi dönüşte aynı güzergah alınacağı için insanda motivasyon düşüklüğü yaratabilir, dönüşü orhangaziden yapmak yolu uzatmak demek, mecburen boyalıcadan kuzeye doğru çıkacağız ,yani aynı yolu alacağız dönüşte 18 eğim rampa tabi olacak...

@Kudret Kurtcebe

Valla abi o yolların mıcır asfalt olması gerçekten hem çook yorucu hem de motivasyon bozucu. Uzun bir süre titreye titreye bisiklete binmek sıkıcı oluyor. ağrımadık yerimiz kalmadı. Lakin orhangaziden bursa yalova yoluna bağlandığınızda kaymak gibi denilen yola çıkıyorsunuz. işde o zaman dünya varmış diyorsunuz:) gerçi o yoldada yaklaşık 10km tırmanış var. tırmanışın ardındanda uzunca bir iniş devamında hafif iniş şeklinde yalovaya kadar güzel asfalt var.
Dönüşü yalovadan deniz otobüsü ile yaparız diye Orhangazi tarafından gittik. fakat gece deniz ulaşımı bulamayınca mecburen tekrar topçulara pedalladık. seninde dediğin gibi o kadar mıcır yol o kadar eziyet gereksiz gibi geldi. gittiğimiz yoldan dönmemiz daha mantıklı olacaktı ama planlar tutmadı işde.

tebrıkler,bende bır suredır takıp edıyorum ıznık turu yapan arkadasları,bırdahakı sefere ınsallah katılmayı planlıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Eren AYDIN
Çok güzel bir tur olmuş
Uzun mesafeli yorucu bir parkur olsada keramet köyünün ılıca suyu tüm yorgunluğu almıştır :) daha evvel bizde o yolu pedallamış aynı sizin gibi ayaklarımızı suda dinlendirmiştik :D paylaşım için teşekkürler sağlıcakla kalın...

(link)

• Beğen
@Eren AYDIN

eren sana katılmamak imkansız valla iznik e en kestirme yol topçulardan karamürsele doğru atatürk ana caddeden boyalıcaya varış zati boyalıca ile iznik arasındaki yolda mıcır asfalt ama o kadarcık olur yalnız asla yorucu olmaz boyalıcaya inen yol gölün kuzeyindeki yol kadar ve güneyde berbat zati ...

Selamlar,

Sanırım sizle yolda karşılaşmıştık fakat bir noktada farklı rotalara girdik Karamürsel-Boyalıca arası. Bizim de başlangıçta güzeldi ama Boyalıcadan sonra Orhangazi'ye devam etmeye karar verdik, yoksa sizin gibi epey geç ulaşacaktık istanbul'a. Yine de güzel rota ama bir şekilde Orhangazi Yalova yokuşu ve rüzgarı eleyecek alternatif bir yol kullanmalı bir dahaki sefere.

@ihsan demir

Evet yol ayrımından önce karşılaştık sanırım. Biz yolluk birşeyler alıyorduk siz devam ettiniz. daha sonrasındada farklı güzergahlardan ilerlemiştik. Aynen bizimde başlangıç güzeldi fakat daha sonraki aksaklıklar yüzünden çook geç kaldık. Dediğiniz gibi rüzgarı engelleyecek alternatif yol gerekli. Teşekkürler yi pedallar.

Gerçekten çok güzel bir tur olmuş.:in:
Hele termal bir suya paçaları sıvayıp girmek ilaç gibi gelmiştir. Tatlıda mükemmel gözüküyor. Tura katılan arkadaşları tebrik ediyorum.
bol pedallar dileğiyle..

• Beğen
çok güzel bir tur olmuş.ben sizi ağırlardım abilerim uğrasaydınız :)

Ayaklarınıza Sağlık çok Güzel Tur Olmuş....

Geri