Scudo Sports

İZNİK (Topçular-Tavşanlı-Fevziye-Mahmudiye-Çakırlı-İZNİK-Sölöz-Orhangazi-Yalova)

Önce uyuz oldum sana, gençliğindeki uzun turlarda bile teknik arkadaşlarına güvenip ya da gerek kalmadığından lastik tamiri ile dahi işi olmamış diye..Sonra kendimi düşünüp, affettim..Şimdilerde 10 dakkada söker, yamar, takar, binerim kimsenin ruhu duymaz...

Sonra farkettim ki çocuk özde derviş. Yani 1500 lerde falan yine buralarda (Anadolu'da) yaşasaydı sıfatı yine o olurdu..Allah, 'bi şekilde' yolunu da, açık ederdi..."Fakat tevekkül önemli..Tedbirini sen yinede al...Teber'siz derviş olmaz...Yani balık tutmayı öğrenmeden aman, solo iken yola düşme :) "

Birde algoritmayı, matematiği, minicik monitörün nümerik yansımalarını sktret; çiçeğe böceğe, çıkacağın o tepeye ve kafandaki filtrelenmiş güzel düşüncelere (Hipoksi münasebeti ile olan) ağırlığını ver uzun turlarda..Yolların açık ola..Ugh!

• Beğen
Tepkiler: Engin Ertekin
Scudo
Merhaba; sizin geldiğiniz yolu biz dönüşte çıkanlar bizdik :) Teşekkür ederim tebriğiniz için. Biz tırmanışı göze almıştık o gün. 360 rakımı gördüğümüzde Belediye kamyoneti gelip bizi tepeye çıkardı. 3 km'di sanırım kamyonette gittik. Rakım 700 oldu. İşimizi çok kolaylaştırdılar tabi. Fakat manzarası gerçekten çok güzel bir yol. Sizi de turunuz ve ayrıntılı bilgilendirme için tebrik eder nice turlara dilerim...

• Beğen
@Tan Yücel

Ne yalan söyleyeyim kendime de uyuz olmuştum o an. İnsanın başına gelmeyince olmuyor bazı şeyler demek ki ya da bir musibet bin nasihatten iyidir
de diyebiliriz.

Bende istatistik/veri saplantısı olduğu için bazı sayısal değerler çıkartmıştım kendime, hazır çıkarmışken paylaşayım dedim. Ama merak etmeyin, esas amacımdan şaşmayıp doğanın keyfini de çıkartıyorum. :)

Engin sonunda ben de senin güzergahı deneyerek ama bir günde bu geziyi yaptım. Ayrıntılar şurada: Topçular-İznik-Yalova Keşif Gezisi

Ancak ne yalan söyleyeyim Pendik feribotuna kıl payı yetiştim. Gişelerden geçtim, baktım feribot orada ama görevli bisikletin cezasını sormasın mı! O telaşla bisikleti orada bıraktım kasanın oraya. Ama bunlar feribota binip eve dönüş yoluna geçince tatlı anılar şeklinde zihnimize nakşoluyor...:)

İlginçtir bende hiç lastik patlamadı. Üstelik Denizçalı gibi kötü bir yol ile başladım. Aslında lastiğim, geçen bayram iyi onaramadığımdan kısmen patlaktı ve eve gittiğimde lastiğin havasının azıcık indiğini tespit ettim. Bir tek Topçular'da hava basmıştım ve 12 saat aynı tekerlek ile yol aldım. Demek ki sert lastik daha az patlar belki de bir mit ya da önceki gün yağmur ve rüzgar ile temizlenmiş yollarda gittim.

Özetle her şey dahil 30 TL'ye güzel bir gezi olduğunu düşünüyorum. Herhalde turizm organizatörleri isteseler de böyle turlar düzenleyemezler. Gerçi o çileyi çekmek isteyen de çok azdır...:D

Açtığın konuya mesaj yazdıktan sonra gördüm buradaki mesajını. Bu vesileyle tekrar tebrik ederim. :) 1 günde bitirmiş olman da ayrıca güzel ama bir daha ki sefere konaklamanı tavsiye ederim (gerçi matın varmış ama çadırı göremedim). Göl üzerinden güneşin batışını seyretmek büyük keyif. Ama ben de bir daha ki sefere tek günde bitirmeyi planlıyorum çok farklı bir güzergah deneyerek.

Lastiğin patlamaması çok iyi elbette. Mümkünse hiç bir zaman da patlamasın. Ben hala inanamıyorum neredeyse 20 yıldır hiç başıma gelmeyen şeyin nasıl 2 saatte 2 defa geldiğini. Gerçi sonradan düşününce gidiş yolunda karşılaştığım Anadolu Dağcılık grubundan (video çekerken bahsettiğim) birisi lastiklerimle çok ilgilenip ısrarla çok beğendiğini söylemişti. Onun nazarı mı değdi acaba :) İşin daha da ilginci geçen hafta sonu düzenlenen Belgrad turundan sonra dönerken Ortaköy civarında sahil yolunda yine patladı iç lastiği değiştirmiş olmama rağmen. Gerçi artık istediği kadar patlasın lastiğim, sorun değil. Pek çok yama ve lastik değiştirme pratiği yaptım bu kısa süreçte. Musibet ile nasihatın ilişkisi gerçek işe yarıyor kısaca.

30 TL çok iyi maliyet olmuş (tahmin edebileceğin gibi benimki konaklamayı da ekleyince tuzlu olmuştu). Ama daha fazla tutsa bile kesinlikle fazlasıyla değecek bir tur. Kim bilir belki ileride birlikte bir tur yaparız.

• Beğen
Tepkiler: Salih Dinçer
Bence de konaklamalı daha iyi bir gezi olacak. Çünkü iki saat ile çok fazla bir yer gezilmiyor. Bisikletim var, şehri altüst ederim desen de hepsi şöyle kısa bir geçişten ibaret oluyor.

Bir gün istekli olanlar ile birlikte güzel bir tura çıkar, adeta İznik'i hatıralarımıza mühürleriz. Eee 22 bin 700 + 2 görmekteyim; başka arkadaşlar var mı? Herhalde eklediğimiz 2'yi 10 ile çarpmak mümkün görünmekte...:)

• Beğen
Çok güzel bir tur yapmışsınız. Paylaşımınız sayesinde biz de bu tura katılmış gibi hissettik. Teşekkürler

• Beğen
Guzel tur,guzel fotolar guzel anlatım,o taraflara gidersem hangı otelde kalırım bisikletı nereye koyarım dıye dusunuyordum , sayenızde onuda hallettik şimdi :)

• Beğen
@Şevket Şahin

Teşekkürler Şevket Bey. Aslında benim niyetim pansiyonda kalmaktı ama önceden ayarlamamakla büyük hata etmişim. Yer bulurum nasılsa diye düşünüyordum ama kalmayı planladığım pansiyon doluydu. İznik'te biraz dolaştıktan sonra burayı buldum. Konum olarak mükemmel. Hemen göl kenarında ve çam ağaçları altında. Konforu ve temizliği de beklediğimden çok iyiydi.

İlk girişte fiyatın 1 gecelik Oda + kahvaltı için 60TL olduğunu söyledi motelin sahibi. 50TL olsun dedim ama pazarlık yapmaya çok da halim yoktu açıkçası. Otelin sahibi de gönülsüz pazarlık ettiğimi fark etmiş olacak ki 60 TL'de diretti ben de kabul ettim zira yeni bir pansiyon aramak istemiyordum ve bir an önce duş almak istiyordum.

Sabah kahvaltı yaptıktan sonra resepsiyona para ödemek için gittiğimde yine otelin sahibi oradaydı. "Ne kadar demiştik size?" deyince anladım ki sabit bir fiyat yok bu motelde. "Demek 60 TL sabit konaklama fiyatınız değil, kime ne denk gelirse söylüyorsunuz öyle mi?" dediğimde yok hayır olur mu öyle şey falan dese de tarzını belli etmişti bir kere. Sabah sabah sinirimi bozmamak için olayın üstüne gitmedim fazla. Her ne kadar aldığım tazyikli duş, temiz havlular ve çarşaf, uyuduğum deliksiz uyku ve fena olmayan kahvaltısıyla verdiğim paradan gocunmamış olsam da motelin sahibinin gider ayak böyle davranmış olması pek hoş olmadı tabi.

Kısaca bu Çamlık Moteli kesinlikle tavsiye ederim, hem tek başına hem de ailecek rahatlıkla kalınacak bir motel. Ama pazarlık da şart, motelin sahibi o tarz biri çünkü :)

Güzel yere benziyor. Fiyatı yarım pansiyon için biraz tuzluymuş. Gerçi burada sezon sonu veya başı olur mu bilmiyorum. Sonuçta turistler otobüslerle geliyor ve anlaşmalı yerlerde kalıyor olmalı. Ama yaz harici zamanda daha ucuz olmalı diye düşünmekteyim.

Geri