Scudo Sports

İzni kaptı 15'inde Bodrum'a pedalladı

Tepki
100
İsim
Burak Tekerli
Bisiklet
Fuji
İleride dünya turunu hedef haline getirmiş biri olarak forumda yeni aktif olmaya başladım :)
Sizlerle geçen sene yaptığım İzmir-Bodrum turumu paylaşmak istiyorum.(220 km) Tecrübeli bisikletçiler için bu çok büyük bir mesafe olmayabilir ama bu turun benim için önemi büyük. Sonuçta ilk bisiklet turum.

O zamanlar 96 kilo olduğumu ve turu 4 günde tamamladığımı hesaba katarsak benim için epey zor oldu.Fakat bu 4 gün bana çok şey kazandırdı.Bilgisayar başında oyun oynamak ve yemek yemekten başka bir işe yaramayan bir apartman çocuğu için bir dönüm noktasıydı bu.Bu tur :
-Bana hiçbir şeyin veremeyeceği özgüveni verdi.
-Sorun çözme,pratik düşünme becerilerimin ve fiziksel potansiyelimi keşfetmemi sağladı.
-Daha minimal yaşamayı ve elimdekilerin kıymetini bilmeyi öğretti.( sonuçta arkanızda sadece temel ihtiyaçlarınızı taşıyorsunuz ve fazlalık her şey ağırlık demek)
-En önemlisi ise ileride yapacağım turlar için bana motivasyon sağladı.

Dünya turum Bodruma doğru atılan ilk pedalla başlamıştı bile :)

(Turda günlük tutmadığım için hatırladığım kadarıyla yazacağım)

http://(link)

Tur rotam

Bodrum yakınlarında yol kenarında bir işyerinin önündeki adamdan su istedim. Adam bana kaç yaşımda olduğumu ve nereden geldiğimi sordu. Ardından benimle röportaj yapmak istediğini söyleyip içeri davet etti.Meğer o işyeri "yarımada gazetesi" adında yerel bir gazetenin bürosuymuş.Ben içerde sebilden suyumu doldururken bana bazı sorular sordular ve haber yapacaklarını söylediler.Olayın şaşkınlığı içerisinde teşekkür edip oradan ayrıldım.

(link)

Eve döndükten birkaç gün sonra komşular beni gazetede gördüklerini söylediklerinde bir baktım ki haber posta gazetesinde de yayınlanmış.

https://i.hizliresim.com/BMkQY9.jpg

(link)

Tüm bunlar beni gelecekte yapacağım turlar için daha da motive etti. Sonraki sene yapmak üzere İzmir-Antalya turuna fiziksel olarak hazırlanmaya başlamıştım bile.O sene bisiklet ve fitness ile 17 kilo verdim kondisyonumu ve dayanıklılığımı artırdım.Tur için daha uygun bir bisiklete geçtim(Fuji Absolute 1.5).Artık uzun ve dik yokuşları çıkabiliyordum.12 haziran 2015 tarihinde de 2. uzun turum olan İzmir-Antalya için ilk pedalı çevirdim.Diğer yazımda onu anlatacağım.

Scudo
Tebrik ederim. Hikayeni merakla bekliyorum.

Tebrikler .Umarım bol bol fotoğraf çekmişsindir.Yazını merakla bekliyorum , fotoğraf çok koy :harika:

o arkadaki büyük torbada ne var? merak ettim;)

@Tan Taştan uyku tulumu ve mat beraber rulo bir vaziyette duruyordu.Taşıması kolay olsun diye kendimce öyle bir yöntem bulmuşum.Şimdi bakıyorum da saçma bir fikirmiş :)

Helal olsun kardeşim :)

@buraktekerli walla ben görünce tam algılayamadım ama senin bu yaşta yaptığın işler karşısında saygıyla eğiliyorum bir abin olarak.. Herzaman çok dikkatli ol aslanım benim ;)

• Beğen
Tepkiler: erendiz çetiner
Tebrikler daha büyük turlarda gerçekleştirirsin inşallah

Tebrik ediyorum genç arkadaşım. Cesaretin ve azmine hayran olmamak mümkün değil. Sevgiler.. :)

tebrikler, darısı dünya turuna artık!

başarılarının devamını dilerim :D

Tebrikler kardeşim nice mutlu turlara :D

@buraktekerli
Tebrikler. Kazasız belasız bol gezmeler dilerim

hayat-soyad uyumu diye buna derim :D

tebrik ederim

Geri