Scudo Sports

İzmit--Seka park-marina

@TOYGAR YONTGAN

evet yıkacağız toygar abi şimdi yıkamasakta gelecek nesile örnek olma düşüncesindeyim bu düşünce ve bilinçle kask takıyorum diğer illerdeki ve şehrimdeki arkadaşlarında takmasını çok arzuluyorum
geçen bir çocuk sordu abi sen sporcumusun diye yok abicim dedim senin gibi bisiklet kullanıyorum ama tek farkım ben düşünce canım acımaz sen düşünce senin canın acır niye benim canım neden acıyacakki dedi çocuk bende kask kullanmıyorsunda ondan dedim nerden alacam ki hem babam almaz dedi baban almaz ise ben sana alırım dedim buralarda görürüm seni dedim tamam abi dedi uzaklaştı benden:)
sonra bir hafta önce kaskın önemini anlatan bir yazı astım fabrikamızın isig-çs(işçi sağlığı iş güvenliği ve çevre sağlığı )panosuna bizim vardiyanın isig-çs sorumlusu ben olduğum için en öncede bu bilinci ve sorumluluğu kendimde hissetmeye başladım. bu bilinçte birleşen fabrikamdaki cenk adlı bir arkadaşımda önce bisiklet ve sonrasında kendisine kask alarak işten eve evden işe yolculuklarına başladı :)
son olarak ta kübik (kocaeli üniversitesi bisiklet klübü)ten murat arkadaşım bugün aradı kask alcam ne alayım dedi bunu alsam olurmu dedi fikrimi sordu şu an bir kasklı arkadaşım daha yollarda geziyor çok mutluyum:D:cheer:

Scudo
Selamlar Gençler ve Kocaeli'li bisiklet severler,
Öncelikle yaptığınız geziniz ve fotoğraflarınız için sizi kutluyorum.
Sonra da bisiklet konusunda bazı fikirlerimi iletmek istiyorum.
Bisiklet çok güzel bir tutku ve bu tutkunun çoğalarak genişlemesi için bizim daha çok bisiklete binmemiz ve yollarda olmamız gerekli. Böylece diğer insanları da özendirebiliriz.
Ancak, bisikletle daha uzak mesafelere gittikçe ve trafiğe çıktıkça eksiklerimizi görüp önlem almak zorunda kalırız.
Ve daha iyi bisiklet, kask, eldiven, pompa, yedek lastik, bisiklet giyimi v.s. ne kadar önemli olduğunu anlarız. Bisiklet sevgisi içimizde oldukça bisiklet konusunda kendimizi geliştiririz.
Bisiklet kullanmak hayati ve ciddi bir uğraşıdır. Lütfen donanımlı olmaya çalışalım.
Eskiden motorsiklet kullananlar kask takmazdı, fakat şimdi kullanımı doğal karşılanıyor değil mi?
işte bizlerde yollarda çoğaldıkça insanlar bizleri kabullenecektir. Korkmayalım ve donanımlı olarak yollarda olalım. Kurallara da uyalım.
Yolunuz açık olsun...

Bende inşallah ilk fırsatta kask ve eldiven alıcam :) Ama biraz pahalılar ya... Hani almışken iyi bişey alıyım istiyorum, beğendiğim kask 110yl eldiven 40tl :( Valla şenol abi sana pazar günü baya özendim :) Kask eldiven falan baya iyi duruyo :)

Yeni bisikletle birlikte sanırım ikiside olcak :)

Allah korusun şenol abi... :) Zaten annemden nasıl zor izin alıyorum bir bilseniz... :D Annemde çok kızıyo aslında kaskım yok diye, iyi kötü bi kask ile eldiven alsam mı acaba :)

@Bahadır Ustaoğlu

cennet anaların ayağı altındadır ananın sözünü dinle al kask beğendik migrosta son bir tane sarı siyah kaldı 24.90,iki tanede kırmızılı gri'li var moov16 modeli elini çabuk tut al derim kafa çevreni ölç ona göre bedenine bak al derim benim 57 L bedenini aldım sitelerde bulursun kask ölçülerini 57 den küçükse M beden di yanılmıyorsam sen gene bir araştır ona göre al kaskı denede al! vizörü varmı içinde bak (güneşlik)!:) eldivende ulugazinin ordaki bisikletçide vardı sedona kırmızı renK M BEDEN 8 lira diyor pazarlık yap onuda al! fena eldiven değil !
şeffaf gözlükte benden yoldan taş falan gelmesine karşı böcek çarpmasına karşı gözünü korur oldumu:D

Sağol şenol abi :) Babamda çok güzel bi gözlük var exess ona el koymayı düşünüyorum :D Baya güzel ince siyah tam bisikletçi gözlüğü :D

Ben yarın bi kask eldiven araştırması yapıyım :)

@Bahadır Ustaoğlu

gözlük cam olmasın aman dikkat et poli karbon veya organik cam dediklerinden olsun kırılırsa veya taş gelirse cam gözlük çok feci kazalara körlüğe kadar hasar verebilir!dikkat et!

take two!bir dakika düşün!:rolleyes:?

aa bilmiyorum şenol abi cam mıdır nedir... Sorayım babama o bilir fakat cam değil sanırım :confused:

Yok şenol abi cam değil plastik gibi herhalde senin dediğin malzemelerden biri olması lazım... Resmini çektim böyle bişey :)

(link)

Böyle bişey iyi mi yoksa ilerleyen zamanlarda bisiklet gözlüğü almak gerekir mi :confused:

@Bahadır Ustaoğlu

olur bahadır olur cam olmasında göz en önemli organ o olmadan ne bisiklet sürebilirsin nede iş güç yapabilirsin hayatın kararır!
take two nun amacı budur işte bir işi yapmadan önce bir dakika düşün soru sor kendine gözlük takmaz isem ne olur kullandığım gözlük camı bu iş için uygunmu uygun ekipmanmı,kask takmaz isem ne olur kaskın ölçüsü bana uygun mu ,eldiven takmaz isem ne olur eldiven terletiyormu avuç içi gel mi koruyuculumu üstü teri emiyormu gibi..... yapmaz isem,kullanmaz isem ne olur gibi soruları kendine sor sadece günlük hayatında değil iş ve sivil hayatındada çok işine yarayacaktır mutlaka take two yap yapmaz isem ne olur:rolleyes: ? sorusunu sor kendine!

bahadır bak sana diyordum bugün ben kaza yaptım önüme 5 yaşında bir kız çocuğu fırladı üzerinden biskletimle uçtum ama ne uçuş 10 üzerinden 10 :) ah acıyor kolum dirseğimde ve bileğimde ağrı var 27 sine kadar konturollü istirahat verdi doktor bakacak bakalım bugün film çekildi 2 gibi alacağım filimleri şu an sol kolumu kullanamıyorum bisiklete ara verdik anlayacağınız ne yapalım:River-102

• Beğen
Tepkiler: Emre Özhan
@cedrick41

geçmiş olsun pazar günü gelmiyomusun yani 26 sına:( :( :( :(

Cok gecmis olsun.Ben de Izmitte olsam ben de katilirdim tam olarak neresinde oturuyorsunuz.Izmit benim memleketim.

Emre Özhan peki sen nerede oturuyorsun?

• Beğen
Tepkiler: Emre Özhan
yuvam akarca da

Geri