Scudo Sports

izmirliysen biLirsin!!!

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Bu gün kızımdan bir mail aldım çok hoşuma gitti sizinle paylaşmak istedim, umarım beğenirsiniz .. Hakikaten İzmirli olanlar bilir:)

* "Boyoz" un ne olduğunu
* Sevinç'in önünde buluşmayı
* Gördüğünüz her gökdeleni Hilton'la kıyaslamayı
* Priştina' nın ne kadar değerli bir insan olduğunu
* "Kordon" dendiğinde aklınıza elektrikli ev aletlerinin dışında bir yer ismi geldiğini
* Kumrunun bir hayvandan öte acaip guzel yenilen birsey oldugunu
* Alsancak'ta bira keyfini
* Fuardaki gölde kuğulara binmeyi
* Park trafik sorunu ve karakışın olmadığını
* Darı gevrek domat gibi deyimler duyduğunda O ne ya tepkisini vermemeyi
* Her canın sıkıldıgında haftasonları Foça Çesme gibi yerlere nefes almaya gidilebildigini
* Göztepe'de nargile şeklini
* Bu adamdan korkulur bu yamanlar suyu içmiş dendiğinde ne denilmek istendiğini
* 35 VE 35½ kavramlarını
* Körfezin o güzel kokusunu ve arabayla daha yanından geçmeden 1 dakika önce camları kapatmayı
* Sonradan yerleşipte İzmirliyim demeyi değilde anadan babadan doğuştan izmirli olanı ayırt etmeyi
* Allahın dünyaya bahşettiği bütün güzellerin ordan çıktığını
* Çağdaş kelimesinin doğduğu yerin İzmir olduğunu
* Boynuzlu troletbüsleri ve boynuzları attığında şöföryada biletçilerin telaşını
* YKM önünde buluşup sinemaya gitmeyi
* Deniz seviyesinde bulunmanın ne kadar değerli bişey olduğunu
* Hayatınızın önemli bir bölümünün belediye otobüslerinde geçtiğini
* Evinize en fazla 100 m. Uzaklıkta bir Tansaş mağazası olduğunu
* Birader kelimesinin aslında ilk önce İzmir de türediğini
* Otobüste size biletini ya da kentkartını veren kişinin karşılığında para almayacağını
* Kuşadasına "Ada" denildiğini
* Montrö ve Lozan'ı
* Çocukken Fuarda yada Kemeraltında kaybolmayı
* Babanızın "Biz çocukken Konak'ta denize girerdik" hikâyelerini
* Güzelbahçe Seferihisar Çeşme İnciraltı Sahilevleri Karaburun Kuşadası Dikili Foça'yı
* Tek akıllı sarışınların İzmirden çıktığını
* O izmirlidir denince daha görmeden kafadan "aaa güzel kızdır" demeyi
* Sezen Aksu'nun bile aşık olduğu tek şehirin izmir olduğunu
* Kurtuluş savaşının Gazeteci Hasan Tahsin'in ateşlediği silahla ilk İzmirde başladığını
* Uzaktayken "Ahh şimdi İzmirde olsaydım" demeyi

izmirliysen biLirsin!!!

Scudo
Hımmm bi dönem İzmirde kalmıştık , birçoğunu anımsadım .. Güzel tanımlanmış gercekten ...

İzmir gibi şehir var mı... bana göre yok! :) İzmir'in güneşi bile farklı gelir bana. Sanki o turuncu ışık başka hiçbir denizin üzerine bu kadar yakışmazmışcasına farklıdır her şey.. :)

İzmir de güzel ama Bursa'da bir harika Uludağ'da mangal keyfini Kafkas'ın kestane şekerinin,şeftali bahçelerinin kokularını, iskender kebabının kosunun,dönerin ahenkle sarılışının Bursa'lıysan bilirsın.;)

Bu güzel paylaşımdan ötürü çok teşekkür ediyorum.Öğrencilik yıllarımın geçtiği İzmiri tekrar yaşadım..

İzmir de bir müddet kalmış(çalışmış ya da okumuş) fakat daha sonradan ayrılmış insanların içinde hep bir uhdedir daha sonraları Güzel İzmir.

Tekrar teşekkürler.

teşekkürler paylaşım için bende yakında iş için gitmeyi planlıyordum, şimdi daha istekliyim :)

Paylaşım için teşekkürler Aylin Hanım. Benim için de pek çok şey ifade ediyor yazdıklarınız.
Troleybüsleri hatırlıyorum, o zamanlar çok sık izmire gelemesem de (Bergama'daydım) ve binmek nasip olmadıysa da.. Boynuz dedikleriniz o araçların tellerden elektrik aldığı çubuklardı herhalde değil mi? Bir de onu anlasam tamam olucak ;)
Size ve tüm İzmirlilere selamlar

Teşekkürler paylaşımınız için Aylin hanım.
Hepsini biliyorum bir İzmir'li olarak.Çok güzel,doğru sözler.;)

7yil yasadim Izmir'de... Insanin, hayatinin bir doneminde kesinlikle yasamasi gereken bir sehir... Apayri bir sey var sanki Izmir'de insani kendisine ceken :)

Paylasim cok guzel, cok tesekkurler.

Hepsini anladigima gore Izmir'li olmusum ben :rolleyes: :) :)

İzmirin denizi kız, kızı deniz, sokakları hem deniz hem de kız kokar: ;)

ehhh be güzel abim izmir ancak bu kadar güzel anlatlır yaaa
yaaa arabalarımın arkasındada yazar izmirli olmak ayrıcalıktır teşekkürler

hiç gitmedim ama izmir bencede çok güzel bi yer yakında gidicem ama kararlıyım :)

Aylin hanım; paylaşım için teşekkürler; ama Klorak ile çiğdemi atlamışsınız. :)

Türkiyede yaşanabilecek en güzel yerlerden...

Geri