İzmirli itfaiyeciler “bisiklet takımı” kurdu

timurdigital

Daimi Üye
Kayıt
2 Nisan 2006
Mesaj
235
Tepki
466
Şehir
İzmir/Bayraklı
Bisiklet
Merida
Haberin ayrıntıları (link)

Türkiye’nin ilk “İtfaiyeci Bisiklet Takımı” İzmir’de kuruldu. Büyükşehir Belediyesi’nin 15 kişilik itfaiyeci bisikletçi grubu, 25 Eylül-1 Ekim 2011 tarihlerinde kutlanacak olan ‘İtfaiye Haftası’nda Türk bayrağını Anıtkabir’e götürecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı itfaiyeciler, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek bisiklet takımı kurdu. 12 erkek ile 3 bayandan oluşan ‘İtfaiyeci Bisiklet Takımı’, henüz yeni kurulmasına rağmen, Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Bisiklet Derneği işbirliğiyle düzenlenen ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi 6.Başkanlık Kupası Bisiklet Yarışları’nda çeşitli dereceler aldı.

İzmir İtfaiyesi ve AKS 110’a bağlı bir itfaiye amiri, bir itfaiye çavuşu, iki paramedik ile itfaiye erlerinden oluşan takım, günlük mesailerinin dışında kalan zamanlarda haftada üç gün antrenman yapıyor. Bisikletle günde ortalama 60 kilometre yol yapan itfaiyeciler, amaçlarının çevre bilinci oluşturmak olduğunu söylüyor. Bisiklet yollarının artmasıyla kentteki bisiklet kullanım oranın daha fazlalaşacağına inandıklarını belirten itfaiyeciler, “İzmir’de bisiklet kullanımı ne kadar yaygınlaşırsa, trafikteki araç yoğunluğu o kadar azalır ve biz itfaiyeciler yangın yerine daha hızlı ulaşma imkanı buluruz” şeklinde konuşuyor.

İlçe belediyeler ile Ege Pedal Spor Kulübü’nün sosyal amaçlı etkinliklerinde yer aldıklarını ifade eden İtfaiyeci Bisiklet Takımı üyeleri şöyle devam ediyor: “İtfaiyecilik çeviklik gerektiren bir meslek. Biz bisiklet tutkunları, kurduğumuz takım sayesinde spor yaparak zinde kalıyoruz. Ayrıca bisikletle gezerken İzmir’in hemen hemen tüm sokaklarına girip çıktığımız için mesleğimizi yaparken de bildirilen yangın mahallini kolayca buluyoruz.”

Anıtkabir’e gidecekler
İzmir İtfaiyeci Bisiklet Takımı, 25 Eylül-1 Ekim 2011 tarihleri arasında kutlanacak olan İtfaiye Haftası’ndaki etkinliklere de katılacaklarını belirtti. İtfaiyeciler, “Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından Türk bayrağını alarak bisikletlerimizle yola çıkacağız. İtfaiye Haftası’nın son günü olan 1 Ekim’de bayrağı, Anıtkabir’e, Ulu Önder Atatürk’ün manevi huzuruna götüreceğiz” diye konuştu.
 
Scudo
Kayıt
11 Haziran 2010
Mesaj
337
Tepki
270
Şehir
istanbul
Bisiklet
Geotech
Yanılmıyorsam ilk bisikltli polis uygulamasıda izmirde başlamıştı,tebrikler izmir'e..