Scudo Sports

İzmir'in bisiklet yolları, projeleri, izban, metro ve zorlu tırmanışları

Ya ne biçim bir virüs şu bisiklet binmiyeceğim bir daha dediğim andan beri bir hüzün, bir boşluk, bir yenilmişlik ,birde böyle güzel dostları oluyor insanın pedal çevirirken ,Ferhat damarımı buldun valla inceden aldım gazı ,Murat sen benim yerimi tut şimdilik orada kal ,Ercüment haklısın söylediklerinde hepinize tşkler şu omuz bir geçsin demeye başladım bile :)

Scudo
boşuna dememişler, ingiliz asfaltı türkler yamayı icat etmiş diye, gerçekten yol yapamayan bir milletiz.

O yol sanırım metro durağının etrafını güzelleştirme yenileme sebebiyle yapıldı ama bisikletle de gidilebilir gibi geliyor bana ama yakın zamanda oraya yapılacak avm'ler benzeri şeylerden sonra bisikletçiler için altınyoldan başka bir alternatif gözükmüyor gibi.

selamlar,

Ben salı akşamı Bayraklı'dan karşıyakaya gidişte kullandım o yolu.
kesinlikle bir yaya yolu olmasına, henüz tam bitmemesine rağmen bizler için son derece kullanabilir görünüyor. Bayraklı tarafında da viyadüğün üstüne çıkmadan aradan geçerek (eski Turyağ fabrikasının orası) Bayraklıya girmek de mümkün oluyor.

Ben ilk kez bisikletle vapursuz Konak'tan Karşıyaka'ya nasıl giderim diye oradan geçtim. Açıkcası ne yapmaya çalıştıklarını ben de pek çözemedim :D
Artık bunları kanıksadığım için midir bilmem. Ne yaptıklarını sormak aklımın ucundan bile geçmedi...

Bebek arabalarını alıyolar ama! onun neden yeri var? :D
vagonların başında ve sonundaki yerlere "oturmak tehlikeli ve yasaktır" onun yanına bisiklet yslanabilir...
Yoğunluk bahane değil, olmamalı, olamaz, çok saçma! izmir o kadar kalabalık değil. öyledir diyene de inanmıyorum.
geçen sene Bornova'dan Üçyol'a Ağustos sıcağında, hele hele asfalt üzerinde dönmek istememiştim. BSDnin çalışmalarını duymuştum, henüz bir sonuç alınamadığı için beni almamışlardı. hadi sıcak neyse de giderken rüzgar esiyor serin oluyor falan, konaktan üçyol'a çıkmak ( benim gibi kiloluysanız) çok zor oluyor.
"zorlanıyorsan binme, motor al onla çık" dediklerini duyar gibi oluyorum.
"Türklerde yönetici halka izmet için vardır" sözü çocukluğumuzda, okulda, kitaplarda, tarihte kalmış gibi geliyor. Bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz?
Avrupa avrupa olurken bize ne oluyor çözemiyorum :D

Buraya kadar değilmiş :)) Salı gecesi Kaklıç turuna katıldım, on gün sonra ,korkudan tir tir titriyerek durmadan terliyerek ,gidişim böyle, dönüşümde güvenim yerine geldi ,ağrıyan omuzum daha kötü olur derken, tersine ağrıyan her yanım sanki düzeldi .
Burada kendi düşme hikayelerini paylaşanlara teşekkür ediyorum ilaç gibi geliyor ,becereksizlik duygunuzu atmaya yardımcı oluyor destekleyen herkese teşekkürler sizler olmasaydınız valla dönemezdim ben, bisiklet dostlarla güzel sağolun ...

Geçmiş olsun ablacım.Yeni olan şeylere alışmak basta zorlar, meyvesini hemen yiyemezsiniz ki.
Bazen inatçı olmak lazım !

• Beğen
Tepkiler: semra çetindağ
@semra çetindağ

Ne cümle ama...Araya birkaç nokta ve virgül serpiştirseydiniz keşke.Geçmiş olsun bu arada.

• Beğen
Olay üzerinden biraz zaman geçmi olabilir ama yinede bir daha böyle bir kazaya maruz kalmamanız dileğiyle..Geçmiş olsun.İyi forumlar.

• Beğen
@semra çetindağ

semra abla ben bayagı bı gec gordum senın kazanı ama yıne de gecmıs olsun inşallah bir daha ne sizin başınıza nede bir başka bisikletçinin başına böyle bir kaza gelmez... KASK demışken sızın kaza yapmadan bir hafta önce oğlum KAFANA BİR KASK bul deyişiniz aklıma geldi.. sizin sözünüzü dinleyip ben de aldım bir kask.. bir daha ki salı turunda görüşmek uzere..

Öncelikle geçmiş olsun, böyle şeyler yaşanacaktık ama bisiklet üzerinde geçirdiğiniz anılar sizi yine bisiklete yöneltecek eminim. İçiniz rahat olsun.
Selamlar.

• Beğen
çok geçmiş olsun bende düşmüştüm ve kolumu kırmıştım şu an 62 yada 63 gün oldu 2 gün evvel pedallara geri döndüm ki düştüğüm gün hayıflanmıştım süremeyecem diye şimdi gene başladım semra abla dönersin sen dönersin!;)

Cedrick41 önce sana da geçmiş olsun , döndüm döndüm sağolsun bisiklet dostları tuttu elimden sürüklediler :)) egepedal ın tüm güzel insanları geriye kalanı ,pes edeni ,yok oraya gelemem diyeni, o kadar km .asla yapamam , o yokuşları çıkamam diyenleri yüreklendirip başarıyıda, sen kendin yaptın ki diyerek iyice "vay be ben neyim ha" demene sebep oluyorlar inanmayan denesin :))

• Beğen
Tepkiler: Onur Kula
Geri