Fatih bugün bu cevabı aramak ve katılamadığım yarış parkurunu değerlendirmek üzere parkura gittim.
İşaretleri yarıştan önce söken kişiyle görüştüm. Kendisi, beni çocuk zannedip arkamdan bağırmaya başladığını duyunca durup konuştum.Pazar günü Birol hocayla da görüştüğünü, onu da uyardığını, parkurun başlangıç bölümünde 2.5 yılda yetişebilen bitki diktiklerini ve ekinlere zarar verildiğini söyledi.
Bizim geçtiğimiz yolun ayrılmış ve yürüme yolu olduğunu söyledim.İşte o yolu zaten sizin yarış ekibi yaptı, önceden yoktu dedi.
Daha fazla konuşmak istemedim.Ama o arazi o adamın mı?
Yarışı organize eden arkadaşlar bu durumu bilmiyorlar mıydı? (suçlamıyorum, soruyorum)
2 yıl önce Güzelbahçe yarışında olduğu gibi birilerinin arazisinde/bahçesinde mi yarış düzenlendi?
Bunun dışında parkur, antrenman için ideal, iniş ve çıkışları yeterliydi. Ama ilk defa parkura giren birisinin, tekniği de zayıfsa, had safhada dikkat ve kendini koruma bilinciyle önce 3-4 defa parkurda binip tecrübe edinmesi gerekiyor.
Parkurda beni ve diğer yarışçıları tek rahatsız eden şey, durmak bilmeyen kaşınmalara sebep olan bitkiler ve çizik oluşturan çalılardı.
Yine de yarışların düzenlenmesi, İzmir'in tekrar bisikletçilikte gelişmesi ve yeni yarışçılar yetiştirmek için fedakarlıklarda bulunan Birol hocam ve Siper abiye teşekkür ediyorum.