açıkça önce kendime döner şu soruyu sorarım
kudret sen önce trafik kurallarını uyguluyormusun
1- makas atıyormusun trafikte ,
2- kırmızıda duruyormusun yoksa geçiyormusun
3- yayalara öncelik tanıyormusun
bi kere ben çoktan unuttum bostancı-tuzla bisiklet yolunda olmayı oralar tedavülden kalktı yaz gelince millet doluşur orada bi sürü acemi bisikletçi forumla alakası olmayan en azından bisiklet forumda bu işi bilen arkadaşlar var ismem vermem ama burada tecrübeli sürücüler mevcuttur,,
aynen caddebostan migros arkasında benim bi yerim var giderim bisikletimi oraya park ederim gelen geçen sürücülere bakarım iki kişi konuşa konuşa bisiklet sürüyor, karşıdaki bisikletlinin yolunu gasp ediyor, bi sürü adam var o sahilde böyle süren ,
ayrıca kırmızıda durmayan bisikletliyi geçen sefer uyarmış idim,
erenköyden bisiklet sahil yoluna bisiklet yolu nerede yok tabi ,anca giderim göztepe minibüs yolunun kaldırımlarından ,tabi yavaşca, ora yaya yolu, ama çok geniş yerler var , sonra göztepe bisiklet yolu bağdata varmadan kesilir yav nerede dersin ,bide sağolsun yayalar yürür hep göztepe bisiklet yolu üzerinde, sadece parktamı olur bu bisiklet yolu,
daha önce yazdım kurbağalı dere etrafındaki bisiklet yolunun nasıl kesildiğini marinada .....
bağdat caddesine artık uğramıyorum kaldırımları geniş idi ama on numara oldu minibüs caddesinin kaldırımları esasında buraya bisiklet yolu olurda kim binecek yahu benden başka anca beni görecekler orada büyük şehirde bi tek adam için oraya bisiklet yolu yapmaz doğrusu ,,
bu otoban meselesine gelir isem ...
otobana giriş yurt dışındada yasak zati,,,ama danimarka gibi bi ülkede bisiklet kitleselleştiği için devlet bisiklet yolu düşünüyor şehirler arası
bu ülkenin en büyük sorunu ise bu ülkede bisikletin kitleselleşmemesi kitlesel demek işine senenin 12 ayı bisiklet ile giden bi millet demektir kim işine bisiklet ile gitmeyi düşünür bu ülkede ,hiç kimse o zamanda size ne bisiklet yolu yapılır, nede şehirler arası bisiklet yolu..