Scudo Sports

İzmir'de metro kazası

Herkese geçmiş olsun. :-(

Tedbir almayı ve dikkatli olmayı sevmiyoruz.

Benim çevremde çocuğu 0-7 yaş arasında olan fakat
düzenli olarak arabasında bebek çocuk koltuğu kullanan
neredeyse hiç kimse yok.

Ön koltukta falan giden çocuklar artık normal hale gelmiş.
Şöfor koltuğunda dahi bebek görebiliyoruz ki,
sadece babasının yaratacağı etki dahi öldürür o çocuğu çarpma sırasında.

Ben arabama binen herkese emniyet kemeri taktırıyorum arkada
otursa dahi. Bin türlü oflayıp pufluyor pek çok kişi.
Neyse. Tedbirli kişi bize ukala ve burnu büyük geliyor.
Sevmiyoruz kısaca. Garip bir duygu ve çok yaygın.

Scudo
sürekli kullandığımız bir ulaşım aracı, neyse ki ciddi bir yaralanma olmadan ucuz atlatılmış..
konteyner parkının acilen oradan taşınması lazım, yani bi vagonu devirmek bu kadar kolay olmamalı

vagondaki herkese büyük geçmiş olsun!!!

@Soner Sarihan

Çok önemli ve güzel bir yere dokunmuşsunuz. İzniniz olursa bir iki ilave daha yapmak istiyorum..

Eğer Emniyet Kemeri takmazsak ve bazı cisimleri araç içinde serbest bırakırsak....

50 kmh ile giderken bir duvara çarptığımızda veya bu efekti aldığımızda ;

Arka cam içinde duran bir karayolları haritası, defter ön tarafa 35 kg lık bir yük ile fırlayacaktır.
Arka koltukta oturan 10 yaşındaki bir çocuk eğer kemeri bağlı değilse 400 kg lik bir yükle öne gelecektir.
Aynı şekilde Arka koltukta oturan bir yetişkin eğer kemeri bağlı değilse yaklaşık 2.500.kg lik bir yükle öne gelecektir.

Onun için araç içinde boşta gezer hiç bir cisim bırakmayalım ve emniyet kemeri takmadan 1 metre bile yol almayalım...

Tüm İzmir'lilere geçmiş olsun diyorum gerçekten üzücü bir haber :/

Ben metronun gelmesini beklerken konteyner lerin tırlardan yüklenip indirilmesini izliyordum can sıkıntısına. Ve O alanı 15 sene öncesinden hatırlıyorum. Yan tarafında terkedilmiş yakıt istasyonu tamirhane vb gibi mekanlar vardı zamanla kapatıldı fakat bir tek yükleme alanı duruyordu artık bu olaydan sonra onuda durdurmazlar.

Geri