Scudo Sports

İzmir'de kaza...

önlenebilir bir sebepten dolayı bir insan yaşamını yitiriyorsa bu kaza değil cinayettir.

Scudo
(link)

Sağ taraftaki yazıyı okuyun bu kaza daha yeni oldu ve emniyet şeridinde giden bisikletliye çarpan sürücü serbest bırakıldı. Daha ne desek faydasız.

Kesinlikle emniyet seridinin bir yanına da bisiklet yolları eklenmeli. Çok zor bir şey değil bencd zaten özellikle ege bölgesinde böyle bir talep yoğun biçimde var. O bisiklet yolu bariyerlerin dışında olmalı ayrıca.

• Beğen
Tepkiler: Pawcraft
kazaya karışan kamyon önündeki aracı sağdan geçmek istemiş muhtemelen..

yıllar önce MARMARİS yolunda da benzer bir kaza yaşanmıştı..
dünyayı bisikletiyle gezen bir fransız TÜRKİYE sınırları içinde aynı şekilde can vermişti..
onun haberi de burada: (link)

bu şekilde trafik kurallarına uymayanlar sağdan dalış yapanlar önce psikolojik testlere tabi tutulmalı sonra da büyük cezalar ödemeli diyecem de, balık baştan kokuyor.. artık kimi kime şikayet edelim bilmiyorum..

@scottrek
Bu bir kaza ama aynı zamanda toplumsal bir vakıa da..Haliyle böyle kazaların içine,insanlar kişisel inançlarını karıştırırlarsa,bu kazaların artan nüfusla birlikte,artarak devam etmesi kaçınılmazdır..Çünkü inanç dediğiniz şey,geleceğe dair kimseye bir şey sun(a)maz..İnanç,hep geçmişle alakalıdır..Ölen birinin arkasından ''Allah rahmet eylesin'' demek gibi..

Bu adam öldü..Toplum içinde yaşayan bir birey olarak,şunu diyeceğiz;''Bu adam neden öldü?''
Bunu yapmadığımız zaman,bu kazanın araştırılmasının/aydınlatılmasının ve geleceğe dair tedbirler alınmasının önüne geçmiş oluruz..

Bu kazalar yurtdışında da oluyor ama oralarda insanlar,bu kazaları sorguluyor..Haliyle bir ''toplumsal baskı'' yaratılarak,bu kazaların azaltılması adına gereken adımlar atılıyor..
Türkiye'de 100 kişiden 99'u,bu kazalardan sonra ''Allah rahmet eylesin'' deyip,hayatına kaldığı yerden devam ediyor..Haliyle bir toplumsal baskı kurulamıyor ve bunun sonucunda da insanlar bir hiç uğruna ölmeye devam ediyorlar..Bu sadece bisiklet kazaları için değil,her konu için böyle..Ölen askerler,ölen inşaat işçileri,ölen kadınlar,ölen çocuklar,ölen hayvanlar..
Türkiye'de herkes bir hiç uğruna ölüyor ve sonuçta kurulan tek bir cümle var;''Allah rahmet eylesin..!''
Bu cümle ne anlama geliyor?''Gömün gitsin''..Hepsi bu..

İnsana değer vermeyen bir ülkeyiz..

@Triban
Sen ne diyorsun ya ? Saçmalamışsın adeta.Herkesin inancı kendisine.Biz araştırılmasın mı dedik ? Yada tedbirler alınmasın mı dedik.
Boş boş yazacağına bu iş için bir çabala o zaman ! Adam öldü gitti inandığım din bana ne yapmam gerektiğini söylüyor zaten.
Sen neyi eleştiriyorsun ? Biz adamı gömün gitsin mi dedik ? Yani var ya saçma sapan şeyler yazıp tartışma ortamı mı yaratmaya çalışıyorsun anlamadım ? Bizde o yollardayız aynı şeyleri bizlerde yaşayabiliriz. Malesef yaşadığımız ülkenin dinamikleri bu konuda
çalışmıyor.İstersen sen bir dene.Biz de sana destek olalım.İnsanların inançları hakkında yorum yapmayın.İsteyen istediğine inanır ve
inandığı her neyse o inandığı ona ne derse oda onu yapar ! Tekrar Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun diyorum.Kederli ailesine başsağlığı diliyorum.Ülkemizde bu tür kazaların olmaması için bu arkadaşa ( Triban ) danışın diyorum.Saygılar...

Keşke bilinç de teknoloji kadar hızlı gelişseydi. At arabası süremeyecek insanlar yüz elli beygir araç kullanınca böyle oluyor. Geride kalanlara sabır dilerim.

sabah en erken saatlerde ve trafiğin en az olduğu yollarda binelim lütfen.

• Beğen
Tepkiler: 3rsin ve Esenlik
@turcudede
O yüzden bence araç motorları yüksek hızlara çıkamayacak kapasitede üretilmeli. Limitörlü 1600 cc otomobil yerine kanunlarda en fazla 800 cc otomobil yapımına izin verilsin bence.

Geri