Scudo Sports

İzmir'de kaza...

Bu kaza ve ölüm haberlerinden bıkdım yaklaşık 15 gündür bisiklete binmiyorum iyice soğudum artık caydırıcılık olmadığı için herkez kendi kanunlarını uyguluyor maleswf ülkemizin durumu bu o araç kaç km ile gidiyorda ikiye katlanıyor yazık ölenlere yazık ailelere

Scudo
Madmax filminden tek farkımiz yollarimizda ki araclarin fabrika çıkışi olup kaportaca bir değişim yapılmaması. Belki biraz da sürücülerin saçları.

@karanbatu bisikleti de mi çalmışlar..

hep oradan geçiyorum.. ağaçta asılı göremeyince babası alıp götürmüştür diye düşünüyordum.. ülkede insanlık ölmüş, onun da bisikletini çalmışlar :hihi:

Az önce okudum haberi bende çok üzüldüm söyleyecek çok fazla şey yok maalesef.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
bisiklet maketi koyulması gayet aklıcı olmuş bence ilk başta yapılsa daha iyi olurdu

dün gece oradan geçtim.. son durum bu;

WD0LWL.jpg

Bu zamanda nasıl bir zihniyetse nasıl evrim geçirdi ise insanlar ve bu insanlarla yine insanların hayatlarının bağlı olduğu makinaların bile çalındığı bir dünyada yaşıyoruz ne yazık ki.Allah çalana,çalıntı olduğunu bilerek alana kullanmayı nasip etmesin...

(link) maalesef akşam izmirbike sayfasında üzücü bir haber okudum,
AYDIN'ın (link) ilçesinde, bisikletiyle gezintiye çıkan Cumhur Okan'a (58) yoldan geçen kamyonet çarptı. Kazada Okan hayatını kaybederken, kamyon sürücüsü gözaltına alındı.
Kaza, saat 20.00 sıralarında Yayla Köy Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Her akşam ve sabah bisikletiyle gezintiye çıkarak spor yapan Cumhur Okan'a (link) istikametinden, Kuşadası yönüne giden Murat G. İdaresindeki 09 JY 168 plakalı kamyonet çarptı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan Cumhur Okan, olay yerinde yaşamını yitirdi. Çevredeki vatandaşların haber vermesiyle olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, Okan'ın öldüğünü belirlendi. Cumhur Okan'ın cenazesi ise Söke (link) Morguna kaldırıldı.
Kaza ile ilgili soruşturma başlatılırken, kamyon sürücüsü Murat G. gözaltına alındı.

Çok yazık... Söylenecek söz yok.
Araçlar belli bir hızın üzerine çıkamamalı. Binek araçlar 130, hafif ticarî 110, yolcu ve yük taşıyanlar 100 gibi. Biliyorum özellikle ülkemizde bu hemen kırılacaktır ama kastettiğim hız sınırlayıcı beyin değil, motorlar fabrikalardam maksimum bu kadar hız yapacak şekilde çıkmalı. Bisiklette de, otomobilde de şu hız meraklısı tiplerden gına geldi artık.
O direksiyon başındaki p.. eminim ki en fazla 80-90'la gidilebilecek dar ve virajlı yolda 130-140'la gidiyordu.

Hala çözüm bisiklet yolu yazanlar var. Bisiklet yolu nedir kardeşim? Bu barzolar bisiklet yolu falan dinlemez, yine yaparlar hayvanlıklarını. Bir de her ölüm haberinde rahmet ile ailesine bassağlığı dileyenlere gıcığım çok, kardeşim bizim bir olup, organize olup ses getirecek, ortalığı sallayıp her türlü medyada ortalığı ateşe verecek eylemler yapmamız lazım. Ben her türlü eyleme varım ama birşeyler yapayım desem biliyorum ki arkama döndüğümde peşimde kimseyi bulamayacağım.
Allah rahmet eylesin modunda takılmaya devam edersek, ölmeye de devam edeceğiz.
Çok üzgünüm.

Türkiye'de bisiklet kullanmak hatta genişletiyorum gelişmemiş, üçüncü dünya ülkelerinde bisiklet kullanmak çok büyük bir risk almaktır. Onların gözünde bisiklet ulaşım aracı değil çocuklara karne hediyesi olarak alınan bir eşyadır.

Soruna bisiklet özelinden bakıldığında çok seyi kaçırıyoruz. Araçla bile ulaşım, hem zorlaştı hem de daha tehlikeli oldu. Herşey insanların faydasına olmalı derken , tam tersi herşey insanlara zarar verecek hale geldi. Bu deliliğe bir son verilmeli.
Allah rahmet eylesin , ailesine sabir versin.
( Kullarin da yapmasi gereken birkac sey vardır herhalde.)

@Haggard1963

O tür motorun icad edilip yaygınlaşması bu saatten sonra imkansız. Limitleyici beyinler de modifiye edilebiliyor. Ama yaptırımlar arttırılırsa faydası olacağı düşüncesindeyim.

Hız limitinin belirli oranda üzerine çıkana ne kadar hız yaptıysa o kadar ceza veriliyor, onun yerine o kadar süre ehliyetine el konulup aracı parka çekilmeli. Hız yaparken kazaya karışanın ise ehliyetine kalıcı olarak el konulmalı, ehliyetsiz trafiğe çıkana yüklü miktarda (belki aracı değerinde) para cezası verilmeli.

Bak o zaman nasıl bebek gibi sürecekler.

Ama kanun koyucuların yakınları bu şekilde mağdur / merhum olmadığı sürece bu kazaların bir anlamı yok. Biz de boşa konuşuruz.

@Triban
Allah rahmet eylesin.Çok üzücü.Bizlerde hep yollardayız Allah korusun herkesi.

bu haberleri gördükçe sıra acaba bize ne zaman gelecek diye düşünmeden edemiyor insan,(bir kere köprücük kemiği,bir kerede dirseği kırılan biriyim)çünkü bisiklet kullanıcıları olarak maalesef hepimiz kazazede adayıyız.ülkemizde eğitim seviyesi yükselmedikçe,bisiklet trafikte seyreden bir araç olarak görülmedikçe,bu kazaların sonu gelmez.Allah hepimize sağlık sıhhat versin

Geri