Scudo Sports

İzmir'de kaza...

@luneris bey, kelime oyunu yapma kabiliyetine fazlasıyla sahipsiniz, biliyorum. Ama her maddede zaten aynı şeyi anlatmışsınız; "Bu ülke insanı cahildir, avrupa cahil değildir, avrupayı örnek alarak cehaletimizden kurtulmalıyız."

Doğduğu, büyüdüğü yeri aşağılamaya bayılıp, avrupa aşkı ile tutuşanlardansınız, bunu her cümlenizde hatta her kelimenizden anlayabiliyorum. Tane tane yazsanız da yazmasanız da, siz doğup büyüdüğü, ait olduğu yerdeki insanlara her fırsatta cahil yaftası yapıştırmaya dünden hevesli bir avrupa aşığısınız :) Kendinizi ve insanınızı her fırsatta avrupa insanından aşağı görüyorsunuz.

Zaten avrupada hiç trafik kazası da olmuyor, dediğiniz gibi, bu sorunu aşmışlar kendileri :snzdglsn:
Bazı yazdıklarınıza gülesim geliyor artık :D Yani komik, yaşadığınız yer trafik ihlali sorunlarını çözmüş, hiç trafik kazası olmuyormuş, o yüzden orayı örnek vermişsiniz, hazır orada yaşıyorken :D Hey Allah'ım

Hatırlıyorum, geçenlerde de sizinle farklı bir konuda fikir alışverişi yapmaya "çalışmıştık" ve "sen sus, ben avukatım" demeye getirmiştiniz :) Kastettiğim tam olarak bu, ben size hangi cümleyi kurarsam kurayım, siz bana "ben şöyleyim, ben şuyum, ben buradaydım, ben şuradaydım" diyorsunuz :)
Çok aşıksınız kendinize, bana itici gelen de bu. Ne sizin mesleğinizi sordum, ne de yaşadığınız yeri sordum, ilk fırsatta siz kendiniz söylediniz bunları. Çünkü bir tartışma anında içgüdüsel olarak önce bunları karşınızdakine söyleyip, "ben senden üstünüm, sus len" deme eğilimindesiniz. Neresinden bakarsam bakayım, itici kere iticisiniz luneris bey.

Scudo
Yukaridaki mesajimda konu dagilmasin diye yazmadim ama tekrar ettiginiz icin deginmek zorundayim.

Yaptiginiz seye Ad hominem safsata deniyor. Yani bir kisinin one surdugu dusunceye degil, karakterine saldirma.

Ulkemin 2 genci vefat etmis, bunun sebebi ulkemdeki trafik cehaleti. Ulkemi onemsedigim icin bunun cozumu hakkinda yorum yapiyorum. Maalesef ulkemde eksik olan seyin, tam oldugu yer neresiyse onu ornek aliyorum. Ulkeyi elestirenler ulkesine dusmandir diye dusunmeniz de yanlis ikilem safsatasi. Safsatalar konusundaki cehaletinizi giderir ve bir arguman sunmayi basarirsaniz, tartismaya devam edebiliriz.

not: Avukat degilim, foruma aylardir yazmadim. Ben avukatim sen sus demek de otoriyete biat safsatasidir, asla kullanmam.
nota ek: Artik kime gicik olduysaniz gidip onunla ugrasiniz lutfen. Ben o kisi degilim.

nottan bagimsiz ek: (gidip gelip uyaziyorum yahu, sunu da birakayim ama suraya). `bulundugum ulkede..` diye yazarken ozellikle ulke adi vermemeye, nerede oldugumu ne yaptigimi soylememeye ozen gosterdim, itici durabilir diye. Gonul isterdi ki Izmir-Menemen'de diye ornek vereyim. Ama o gunlere de gelecegiz. "Bulundugum ulke" nasil gelmisse, inceleyecegiz, ileri bakacagiz, egitim ile bunu cozecegiz. Bu is `ya begen ya defol` yaklasimi ile cozulmez. Bu is `begenmiyorsan gelistir` yaklasimi ile cozulur.

Samurusov nickli dostum.
Kurallara saygılıyım, 140'la giderken bisikletli görünce yavaşlıyorum diye yazmışsınız.
Ama Türkiye'de yaşıyorsanız 140'la gitmekle zaten hız sınırı ihlali yapmış oluyorsunuz. Yani sütten çıkmış ak kaşık değilsiniz.
Yabancı bir ülkede yaşıyorsanız oradaki hız sınırlarını bilemem. Saygılarımla.

Allah ailelerine sabır versin inşallah son olur.. 3 hafta önce izmirde büyük bir kaza geçirmiştim tanker devrilen yolda önlem alınmaması sonuccu yola dökülen yağ araçlar geçe geçe 5-6 km boyunca sağ şerit yağ olmuş ve akşam kayıp düştüm arkadan gelen tırın altında kalıyordum kurtuldum derken taksi kayarak geldi bir karış yanımda durabildi..o saatten sonra binmeme kararı aldım..

Ticarinin haline bakarsak aşırı hızlıymış o a ve b sutunlarının o hale gelmesi çok çok zor, yazık yemin ederim yazık. cinayet işlemek bu kadar kolay olmamalı

Bisikletli kardeşimize de araç sürücüsüne de Allah rahmet eylesin. İnsanlarımız malesef sorumsuz ve bilincsiz davranıyor. Sonuçlarını ise tek basına değil, yanlarında bir masumu da götürerek ödüyorlar.. yazık

Çok önceden izlediğim şu videoyu arayıp buldum. Bisikletli ölümleri artınca özellikle de 14 yaşın altındaki çocuklar ölünce protesto ederek kazanmışlar. Bizde de son haftalarda bir hayli arttı malesef :(

FB_IMG_1527104002066.jpg

Araçların hissettirdiği algı

Ticari araç kullanmak çok büyük dikkat istiyor. Hızlandıkça araç hakimiyeti zorlaşıyor. 90km hızdan sonra araç sağa sola kaçma eğilimine giriyor. Direksiyon sertleşmiyor. Otobanda dümdüz yolda dahi bu oluyor. Bu ticari araçlar kesinlikle belirlenen hız olan 80km hız için üretilmiş. Kazalar her zaman oluyor ama bile bile lades olmuş bu kaza. Fiat Doblo en ufak kazada da takla atıyor. Kullanıcıları hem kendini hemde başkalarını düşünerek kullanmalı. Aracın ağaca çarpınca geldiği durum zaten belli. Hadi çevreni düşünmüyon bak aracın haline ticari sürücü. Her gün makas atarsın, binek araç gibi kullanırsın, herkesi yok sayarın, kırmızıda geçer iş çabuk bitsin diye yeri gelir gazı köklersin. Ya sen ne biçim insansın. İyimi oldu şimdi. Bak kaç can gitti gencecik. Yollar senin babanın malı değil. Kurallara uy yahu 80km hız limitin var. Teker patlasa 80de takla atma riskin var. Araca bir daha bak. Bisikletler yanlızca orada bulunma şanssızlığında... Son olsun diyicem bu ama senin gibi niceleri var. Allah rahmet eylesin. Sözün bittiği yer...

@Çağdaş78 Bir karış emniyet şeridi olan bir yol ve nizamiyelerin önünde 100 metrelik cepler ile ara ara iyice daraltılmış, tek şeride düşürülmüş.. Daha geçen gün 50cm yanımdan hızla otobüs geçti.. Kaçacak bir yer yok..
Başka bir platformda gördüğüm bir yazıyı paylaşmak istiyorum, bir mailde siz gönderirsiniz belki bir faydası olur

Emre Sari
23 saat
"Değerli bisikletseverler,
Bu sabahki gazete haberlerinde Narlıdere-İstihkam Okulu önünde Güzelbahçe-Balçova yönüne seyreden 3 bisikletliye bir otomobilin çarptığını öğrendik. Malesef 17 yaşındaki Eray Köseler vefat etti. Ailesine başsağlığı diliyoruz.
Kaza ile ilgili elde ettiğimiz bilgileri paylaşmak istiyoruz.
1- Kaza anında bisikletliler sağ şeritte ilerliyorlar
2- Kaskları takılı
3- Otomobil, 100 km üzerinde hızla arkadan gelip ilk önce bisikletlilere daha sonra ağaca çarparak duruyor. Çarpma anında araç sürücüsü (19 yaşında) vefat ediyor. Ağır yaralanan 17 yaşındaki bisiklet sürücüsü maalesef bu sabah vefat etti
4- Kazanın oluşumunda bisikletli sürücülerinin hiçbir kusuru yok.
5- Kaza; aşırı hızdan kaynaklanan bir trafik kazası. Sadece bisiklet kazası değil, o anda orada bulunan herhangi birisi malesef kazaya karışabilirdi. Yaya, bisikletli, motorsikletli bu aracın çarpmasına maruz kalacaktı.
Bu konuda BUGEP Gönüllüleri olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Müdürlüğü ve Daire Başkanlığı nezdinde son iki yıldır defalarca talepte bulunduk. Ayrıca İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ile toplantılar yaparak durumu aktardık.
Kazanın olduğu bölgede bisiklet yolu projesi yapıldı. Projelendirme bitti ve Fen İşleri’nde yapılması bekleniyor. Salı günü de Fen İşleri Daire Başkanlığı’na yapılan projelerin hızlandırılması için ziyarette bulunacağız.
Konunun gündemde kalması ve hızlı şekilde çözülmesi için HİM’e yapılan şikayet sayısı çok önemli. Aynı konu hakkında onlarca HİM şikayeti gittiğinde ilgili birimler sorunu çözmek için daha hızlı harekete geçecektir. Bu sebeple tüm gönüllülerden aşağıda HİM şikayetini kendi adına yapmalarını rica ediyoruz.
Fen İşleri daire başkanlığına önümüzdeki hafta salı günü bir ziyaret gerçekleştirerek bisikletli sayısının arttığını ve güvenli bisiklet yolları yapılmasının aciliyeti anlatılacaktır.
Bisikletle kalın…"
BUGEP Ulaşım Komisyonu
Destek vermek için lütfen aşağıdaki yazıyı isim, soyisim, açık adres ve TC kimlik numaranızı ekleyerek him@izmir.bel.tr adresine gönderiniz.
HİM Başvuru Yazısı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na
İLGİLİ BİRİMLER: Fen İşleri Daire Başkanlığı, Ulaşım Daire Başkanlığı, Trafik Şube Müdürlüğü
KONU: Projelendirilmiş olan Narlıdere-İstihkam Okulu-Güzelbahçe bisiklet yolunun tamamlanması, bu güzergahta
24 Mayıs 2018 akşamı İzmir’in Narlıdere ilçesinde bir otomobil kontrolden çıkarak önce iki bisiklet sürücüsüne daha sonrada yol kenarındaki ağaca çarptı. Kaza sonucu, hurdaya dönen otomobilin içerisindeki 19 yaşındaki sürücü olay yerinde, 17 yaşındaki bisiklet sürücüsü de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Araç sürücüsü aşırı hız sebebiyle araç hakimiyetini kaybetti ve yolda seyir halinde ilerleyen bisiklet sürücülerine çarptı.
Narlıdere ilçesi Mithatpaşa caddesinde 6 ay önce benzer şekilde yaşanan başka bir kazada bisiklet sürücüsü yaralı olarak kurtulmuştu. Bu mevkide defalarca benzer kazalar meydana gelmiş, yaralanmalı ve ölümlü vakalar yaşanmıştır.
TRAFİKTE BİSİKLET ve YAYA GÜVENLİĞİ’nin sağlanması için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin TRAFİK GÜVENLİĞİ ÖNLEMLERİ’ni artırmalarını talep ediyorum. Bu kapsamda;
Şehiriçinde hız sınırlarının düşürülmesi
Bisiklet sürücülerinin ulaşım güzergahı ve bisiklet sporcularının antrenman güzergahı olan Narlıdere ilçesi Mithatpaşa Caddesi, Güzelbahçe Sahil şeridinde ve diğer yollarda hız kesme kasisleri yapılması ve araçların yavaş gitmelerinin sağlanması.
Şehir içinde daha çok mobese kamerası konulması, denetimlerin artırılması, ışıklandırma olmayan yerlerin ışıklandırılmasını talep ediyorum.
Gereğini bilgilerinize sunarım.
Saygılarımla.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
@özgürgüneş sanırım yanlış anlaşıldım. Arabalar için keyifli bir yol. Ağaçların olması denize nispeten, yakın dar bir yol olması , otoyol havasından çıkarıp yavaş ve keyifli bir yolculuk yapmaya teşvik ediyor. Ağaçların nispeten sürücünün hızlı kullanmasını psikolojik olarak etkilemeli. Tabi keyif alabilene. Bornova ağaçlı yol da aynı şekilde sakın ve yavaş araç kullanıp , ağaçların serin gölgesinde seyredilmesi gerekir diye düşünüyorum.

@özgürgüneş düzenli kullandığım rota olduğu için hemen mail attım..

ayrıca "mustafa kemal sahil bulvarı"nın sağ banketi de o kadar bozuk ki, belediyeye defalarca mail attım ama yok yani hiç umursamadılar..
birileri ölmeden asla umursamıyorlar.. ne acı bir yazılı olmayan kuralımız var böyle..

@Türka¥

Ölünce de umursamıyorlar.

Bu arada şöyle bir etkinlik açılmış:

(link)

Facebook kullanmayanlar için

Eray için bir karanfil

Eray'ın tek istediği sadece bisiklet sürmekti. Maalesef trafik terörüne kurban gitti. Arkadaşımız için bisikletlerimize siyah kurdele bağlayıp, kaza yerine pedallıyoruz ve kırmızı karanfil bırakıyoruz. Basın açıklaması sonrası geri dönüyoruz. Tüm bisiklet dostlarını bu anlamlı sürüşte bizleri yalnız bırakmayacağını biliyoruz.

2 Haziran Cumartesi
16.00-19.00
Üçkuyular Feribot İskelesi

@Türka¥
Maalesef Ulukentteki bisiklet yolu için defalarca E-posta attım tık yok.

Benim adım da Eray. Inşallah sonum öyle olmaz. Adaşıma Allah rahmet eylesin ama hepimiz kurallara uysak da uymasak da kelle koltukta sürüyoruz çünkü yollar tam anlamıyla yol değil, sürücülerin bir kısmı da ehliyet almış ama sürücü değil.

Çok acı gerçekten sözün bittiği yer ... :(

Cidden çok acı bir olay ama unutulmaması gereken bir durum var aracın çarpma nedeni resmi olarak belli olmamış bunun üstüne çok fazla teori yazılabilir
Kimsenin günahını almak istemiyorum ama cidden ne ilk kazaydı ne de son olacak bu gidişle
Ama bildiğim bir şey var ki başta İzsu olmak üzere İzmir'de kazım yapan tüm belediye ve kuruluşların bu kazalarda ufak da olsa suçları var bi insan yeni yapılan yolu kazıp neden öyle bırakıp gider ya çoğu zaman uyarıcı levha bile koymadan çukurları açık bırakan giden İzsu..

Geri