Scudo Sports

İzmir'de kaza...

Decsan

Forum Bağımlısı
Tepki
897
İsim
Ethem C.
Başlangıç
1988—89
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Kontrolden çıkan araç iki bisiklet sürücüsüne çarptı. İzmir’in Narlıdere ilçesinde, bir otomobil kontrolden çıkarak önce iki bisiklet sürücüsüne daha sonrada yol kenarıdanki ağaca çarptı. Kaza sonucu, hurdaya dönen otomobilin içerisindeki sürücü olay yerinde, bir bisiklet sürücüsü de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. İHA'nın haberine göre kaza, dün saat 23.00 sıralarında Mithatpaşa Caddesi İstikam Lojmanları önünde meydana geldi. İddiaya göre, hızlı olduğu ileri sürülen 19 yaşındaki Berkcan Dikme idaresindeki hafif ticari araç, Güzelbahçe yönünden Narlıdere istikametine seyir halinde olduğu sırada, henüz belirlenemeyen bir nedenle sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybetti. Bunun üzerine, kontrolden çıkan hafif ticari araç aynı istikamete ilerleyen bisiklet sürücüleri 19 yaşındaki Remzi Batu Karabulut ve 17 yaşındaki Eray Köseler'e daha sonra da takla atarak yol kenarındaki bir ağaca çarptı. Çarpmanın etkisiyle bisiklet sürücüleri yola savrularak metrelerce sürüklenirken, ağaca çarpan hafif ticari araç ise hurdaya döndü.

SİNİR KRİZİ GEÇİRDİLER
Bisikletli üç gençten biri olan 16 yaşındaki Mustafa Can Yağcı ise kazada yara almadan kurtuldu. Kazayı gören diğer sürücüler durumu 112 sağlık, polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine, kazanın bulunduğu noktaya 3 ambulans, 1 itfaiye ve 1 AKS ekibi sevk edildi. Kazada yaralanan Karabulut ve Köseler, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından ambulansla 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan yaralılardan Eray Köseler'in yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamazken, Karabulut'un ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Öte yandan, sağlık ekiplerinin aracın içerisinde sıkışan genç sürücüye yaptıkları kontrolde, Dikme’nin olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Dikme’nin cansız bedeni, AKS ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda araçtan çıkartıldı. Dikme’nin cenazesi savcının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Gencin hayatını kaybettiğini duyan yakınları ise olay yerinde sinir krizi geçirdi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

1983721_46c17e0113281e5e514dbdc3786999f4.jpg

1983721_620x410.jpg

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Scudo
Sürücü 19 yaşında. Bisikletli 17 yasinda. Söyleyecek bir şey yok.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Son zamanlarda bu kaçıncı vaka? Artık bu işe bir dur demek lazım. Hayatını kaybeden kardeşimize Allah rahmet eylesin.

3 haftada üçüncü ölümlü kaza. Eray Köseler, henüz 17 yaşında hayatını kaybetmiş :(

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Allah rahmet eylesin. ne yazık ki, açtığı çukuru kapatmayan, yolları aylardır mıcırlı bırakan izmir belediyesi, ve küçük belediyelerinden bisiklet yolu beklemek hayal hayal hayal... Kelle koltukta yollara düşeceğiz...

@Rocketman İzmir'de yaşamadan bilemezsiniz... Narlıdere- Urla hattı profesyonel ve amatör bisikletçiler için yoğun kullanılan bir rotadır. Bisiklet yolu yoktur, araç sayısı çoktur. Işıklandırma yetersizdir. Yollar dardır, her yerde park etmiş araç vardır.

Sadece bisiklet yolu olmasının çözüm olmadığı konusunda hemfikirim bende. Sürücüler, vatandaşlar eğitimsiz ve maganda olduktan sonra siz bisiklet yolunda giderken de gelip arabayla çarparlar. Hatta oturmuş evinizin balkonunda çay keyfi yaparken bile trafik kazasına kurban gidebilirsiniz bu ülkede. Tabi ki bisiklet yolu, düzgün bir alt yapı olsa herkes için daha güzel olur ama ne yazık ki önce düzeltilmesi gereken şey insan faktörü. Ondan da hiç umudum yok açıkçası.

Ülkemizde projesi yanlış onlarca yol can almaya devam ederken güvenli bisiklet yolu kimin umurunda ki? Zaten bisikletliler için ağızdan çıkan il söz "orda ne işi varmış" oluyor. Hayatını kaybedene Allah'tan rahmet dilerken sorumlular içinde çok şey diledim ama buraya yazmıyorum.

Çok üzücü bir durum,trafik kasap dolu herkes canavar gibi araç kullanıyor.10 metre ileride kırmızı ışık yanıyor adam hala gaza yüklenerek geliyor,sen sinyal veriyorsun sağa sola dönmek için inadına gaza yüklenip seni sıkıştırıyor veya yolunu kapatıyor,herkes o kadar saygısız ve bencil araç kullanıyor ki.Bir toplumun gelişmişlik/gelişememişlik durumunu trafikte anlıyorsun,karşıdan karşıya geçmek isteyen yayaya yol vermemek için tapa gaz gelen mi ararsın,bisikletliyi motorsikletliyi hiçe sayıp sıkıştıran mı ararsın,daracık sokakta yerleşim yerinde gereksiz yere hız yapan mı ararsın,Türk insanının altında araba ulaşım aracından ziyade resmen bir silaha dönüşüyor.Böyle zihniyetli insanlar var olduğu sürece can güvenliği her zaman tehlikede.

Çok çok üzücü . Ailesine sabır diliyorum. Suçu belli bir yere atmak doğru olmaz. İnsanın canını sıkan nokta , cezaların caydırıcılığı bir kenara, doğru düzgün uygulandığı yok. Son hız giden ticari araçlar kamyonlar tırlar , Milletin gözünün içine baka baka kırmızıda geçen sürücüler. İhbar veya özel uygulama yapılmadığı müddetçe bu sürücüler gerekli uyarıyı cezayı almıyorlar. Çocuğu olanlar daha iyi anlar . düşünsenize, 10-15 yaşlarında bir çocuğunuz var. Okulda öğrendiği ilk şeylerden biri kırmızıda araçların durduğu. Kendisine yeşil ışık yandığında da karşıya geçtiği güvenli geçitlerin olduğu . Ama o geçerken, aracın hızı fazla diye , durmaya tenezzül etmeyen bir araç tarafından eziliyor.

İnşallah bu son olur allah rahmet eylesin artık bitsin bu vakaalar ama nasıl . . . :tskler::agla:

Trafik uygulamaları devamlı belli yerlerde yapılır. O Bölgenin trafik canavarlari uygulama noktalarıni ve kaçış güzergahlarıni iyi bilir. Bızim "acar" trafik polislerimiz uygula noktalarinı öyle yerlere yaparlarki bilmeyenler son anda farkedenler için kaçîş noktası da bırakmayı ihmal etmez. Böylelikle hiç baş ağrısı yaşamadan. Görevlerini tamamlarlar. Ha! bu arada, benim "gibi eksik birşeyim yok" diyerek uygulamadan kaçmayan "salakları" muaynesi 2 gün geçti diye ceza yazarak. Büyuk bir trafik sorununu çözmüş olarak evlerine huzur içinde dönerler.
Bu aralar seçim var zaten. Gidip polisin ensesine şaplak atsan sesini çıkarmaz. Siyasiler oy devşirmek için vatandaşa her türlü yalakalik hizmeti veriyor "Dayı polis bana ceza yazdı" dese vay o polisin haline.
O parti bu parti kim gelirse gelsin sonuç aynı. Bizler entellektüel olmadiğimiz surece entellektüel elit siyasetciler tarafından yönetilemiyeceğiz gayet açık.
Malesef Bir çok gencimizde ölmeye devam edecek.
Allah Rahmet Eylesin.

arkadaşlar bisiklet camiası için üzücü bir olay demek bence az gelir bu bildiğin adam öldürmeden farkı yok aracın durumuna bakılırsa en az 120 km hızla çarpmış olmalı.üçkuyularda ikamet ediyorum ve en az haftada üç gün bisikletle o yolu kullanıyorum dar bir yol ve bu tarafta ikamet eden arkadaşların tur rotalarına gitmelerinde ve dönüşünde mecburi istikamet diyebiliriz. ALLAH rahmet eylesin ailesine dostlarına sabırlar versin çok üzüldüm ve etkilendim.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Yok arkadaş ya yeminle kaç senelik bisiklet sürücüsüyüm ciddi ciddi bisiklet sürmeyi bırakacağım yakında. Dakka başı ölüm bu nedir ya? Yol bisikleti alacaktım sırf şu kazalar yüzünden elim gitmiyor almaya. Yazık. Bende araç kullanıcısıyım, 140'la giderken bisikletli görünce yavaşlıyorum üstüne panik yapmasın diye aradaki uzaklığı artırmak adına mümkünse şeritin ortasından gidiyorum. Araç sürücüsü olmak hatta hız tutkunu bile olmak 40 yılda 1 yolda gördüğünüz bisikletliyi katledeceğiniz anlamına gelmez, gelemez. Birşeyler yapılmalı.

Arkadaşlar malum ramazan ayı dolayısıyla birçok arkadaşımız iftar sonrası bisiklet sürüyor. Bazı profil ailelerde maalesef baba teravihe gidince oğlu arabayı kaçırıyor. Zırcahilliği ile hız denemesi yapıyor resmen. Burda da niyeyse hep o saatlerde dar mahalle arası yolda bile babadan çalınmış arabalar, tuğralı doblolar, hafif ticari araçlar son gaz geçiyorlar. Bu katilleri bilelim ona göre çıkalım gece.

Arkadaşlar malum ramazan ayı dolayısıyla birçok arkadaşımız iftar sonrası bisiklet sürüyor. Bazı profil ailelerde maalesef baba teravihe gidince oğlu arabayı kaçırıyor. Zırcahilliği ile hız denemesi yapıyor resmen. Burda da niyeyse hep o saatlerde dar mahalle arası yolda bile babadan çalınmış arabalar, tuğralı doblolar, hafif ticari araçlar son gaz geçiyorlar. Bu katilleri bilelim ona göre çıkalım gece.

Geri