Scudo Sports

İzmir'de bana ve bisikletime saldırı!

Buğra Celayir

Daimi Üye
Tepki
104
Konak iskelede, karşıdan bakışta soldaki büfenin önünde, çerez tezgahındaki çalışan, bisikletimi tezgahına özenli bir şekilde yaslamama artistlik yapıp, üzerime yürüyüp bugün bana ve bisikletime saldırdı. Büfenin sahibide beni tehdit etti. Hayvanlık bedava bu ülkede. Kendinizi bu insanlardan sakının

Scudo
Söylenebilcek söz bulamıyorum açıkcası , bir şey söylesen laftan bile anlamazlar , kavga etsen çözüm değil , insanlıktan nasibini alamayan falzasıyla var malesef ki
, geçmiş olsun.

bu konuda çok söyleyeceğim var ama hiç birşey demiyicem siz içimden geçenleri anlayın..........................

Cins adamlar, oluyor böyle şeyler, fazla takmamak lazım

Burhan'a hak veriyorum. O adamda aynısını gidip kendi ortamında sizin için pislik diyecek. Adam geldi yok yasladı yok etti diye babasının park yeri sanki diye kendi çevresinde konuştuğuna eminim.

Bende geçen yuzyıllık macera dönüşü tek başıma eve dönüş yolunda adamın biri (4x4 baya bir pahalı bir jeep'ten) camdan üstüme su attı. Toplumun her kesiminde var böyle tipler yapacak bir şey yok.

öncelikle geçmiş olsun, inşaallah tekrarı olmaz.
İzmir malesef bu,kış hariç hergün bisiklete biniyorum.Sürekli taciz,araç sıkıştırması,laf atma,motorsikletli kask takmaz bana laf atar,şişe fırlatma,hepsi bu şehirde.
nedeni de kask takılması,tecrübe ile test edilmiştir,kask takılmadığında kimse dönüp bakmıyor bile.sürekli kask kullandığım için her türlü kötü muameleye maruz kalıyorum.Herşeye rağmen ölene kadar sağlığım elverdiği sürecede bisikletten inmeyeceğim.
Bizler İzmir de bir avuç bisiklete binen insanlarız,4 milyonluk şehirde bence toplasan kasklı bin kişi çıkmaz.Bari bırakında rahat rahat kullanalım,nerde... millet yapamıyor,yapana saldırıyor,misafirperver milletiz ya.ayrıca %99 müslüman bir milletiz,hani müslüman elinden ve dilinden başkasına zarar vermiyen insandı?
demekki biz bisikletlilere saldıran insanlar başka bir dinden.
bu olay ilk değil,sonda olmayacak,güzelim İzmir de,saygılar.

dostum o bölge artık falcılar çiçekçiler yüzünden çekilmez hale geldi.
ne bisikletine binebilirsin ne de arkadaşınla sevgilinle oturup denizi seyredebilirsin. bunlardan olabildiğince uzak durmak en güzeli.

• Beğen
Tepkiler: oguzcigsar
Geçmiş olsun arkadaşım, bisikletli insan uygar insandır ( bence ) .
Bu tip durumlarda sakin olmak ve olaya karışmamaktır benim kişisel tercihim.
Sizde bulaşmamakla iyi yapmışsınız . ( bence )

Not : Arkadaşa geçmiş olsun demeye çalışırken, konuyu yakın zamanda yapılmış seçimlere, Türkiye'nin genel durumuna getiren ve forum kurallarına uymayan mesajlar tarafımızdan kaldırılmıştır.

Geçmiş olsun. Maalesef istemediğimiz olaylar oluyor böyle. Sinirlere hakim olmak gerekiyor. Diyoruz hep ama bende hakim olamadım sol fibula kemiğim kırık evde yatıyorum. 45 gün işe gidememe, sıkıntı, sıcak, dışarı çıkıp gezememe v.s. v.s. bir hanzonun araba ile sıkıştırıp kaçması sonucu.

Geçmiş olsun kardeş eğer bir bisikletin değil altında lüks bir araba olsaydı önüne kırmızı halı bile çekerlerdi.Bizim toplumumuz işte...

• Beğen
Tepkiler: Hasan Bildik
Öncelikle geçmiş olsun. Bu ve benzer durumlarla hemen hemen tüm arkadaşlarım karşılaşıyoruzdur. Mümkün olduğunca böyle durumlardan uzak durmak. Bu insanların asıl amacı zaten seninle kavga etmek. Haklı durumdan haksız duruma düşmemek için pardon deyip al bisikletini uzaklaş. Baktın devan ediyor polisi ara.

Tabi bunları o an icinde düşünmek ve soğukkanlı olmak zor iş. Ama böyle belalar hepimizi bulabilir.

Boşverrrrr , bende bir defasında bisikletin önünü kaldırıp kaldırıma çıkmaya çalışırken büfecinin dondurma kaplarını atmak için kullandığı çöp bidonuna çarpmıştım :D ama çok komikti yaaa , öyle hızlı da çarpmadım yavaşça çarptım devrildi düştü , küçücük bi kova , hemen elimi uzattım düzelttim . Adamın bir bakışı vardı bana :D sanki anasını babasını öldürmüşüm gibi :D

Merhaba, ben de dün bir bisikletçi kardeşimizin saldırıya uğradığını gördüm, hemen onu korumak için olaya müdehale ettim, sonunda kavga ettim;

biri arabasıyla kardeşimize - hem de ters yönden gelerek - çarpmış, ön jantını yamultmuş.

Bir de arabadan inmiş bağrıyor, itekliyor. Bisikletli genç adam şokta, cevap veremiyor. Hemen araya girdim. Önce tarafları sakinleştirmeye çalıştım. Bisikletli zaten şokta. Araba sürücüsü hem suçlu hem güçlü. Trafik canavarına Ters yönden geldiğini, kesinlikla hatalı oluduğunu, bisikletli kardeşimizin maddi hasarını karşılayıp özür dilemesi gerektiğini yoksa şikayetçi olacağımızı ve karakolda görüşeceğimizi söyledim.

Üstüme yürümez mi? Artık dayanamadım. Benim de yaşadığım benzeri olaylar aklıma geldi. Anında sağ direk yumruğu burnuna indirdim. Burnu kanamaya başladı, gözleri de yaşarmıştı, tekrar üzerime yürümek istedi, benden bir aparkat daha. Çevreden esnaf geldi, ayırdılar. Sakinleştirdiler.

Adam bisikletçi genç adama 100 tl verdi, öfke ve şaşkınlık içinde olay yerinden uzaklaştı.

Evet yaptığım yanlıştı. Ama kaza geçirip te üzerine yürünen arkadaşın haline dayanamadım.

İşin ilginç yanı ben de pedli şort almaya gitmiş, eve dönüyordum.

Dilerim bu tip olaylar hiç yaşanmaz.

Not: Burası İstanbul

Evet bu tür durumlarda suçlarını bastırıp karşıdakini sindirmek adına hemen bu tür tavırlara girmeye başlıyorlar. Bir benzerini de ben yaşadım. Kendimi zor tutmuştum yaşlı başlı adamdı vursam daha kötüsü olacak. Ama bazen gerçekten sadece dayaktan anlayan insanlar var. Uzak durmak lazım. Hereze kazasız belasız sürüşler.

@akifberkant

Konu bisikletçilere olan saygısızlığa gelirse ben başımdan geçenleri hiç anlatmayım :) bu güne kadar defalarca kez arabalarla kazaya karıştım , bir defa bile özür dileyen olduğunu hatırlamıyorum o kadarını söyleyim :) ve yaptığım kazaların hepsinde de ben haklıydım . Zaten etraftan hemen toplanıyorlar benim hakkımı savunuyorlar saolsunlar :)

@timurdigital

Dostum maruz kaldıklarına üzüldüm. İnşallah düzelirler.
Şu kısma gelince : %99'u müslüman olan bir ülke ! ben burda durup düşünürüm;çünkü sözde Müslüman onlar, dille söylerler biz Müslümanız diye. Boşversene adı %99 Müslüman yaşayanlar %99 değil. Herkes çıplak geziyo bu mudur ?

Boşver! :) Sadece o örnekte degil.

öncelikle geçmiş olsun bu tip olaylar biz bisikletçilerin başına sürekli geliyor.Elden yapacak bi şey gelmiyor bazen ama bu onların terbiyesini, bisiklete olan saygısını gösteriyor.Bunun bi benzeride benim başıma geldi markete girdim çıktığımda bisikletim indirdiğim yerde değildi ÇOK CANIM SIKILDI dahada aynı markete uğramadım sinirden neyse tekrar GEÇMİŞ OLSUN...

Çok geçmiş olsun,
Maalesef farklı olmak,her zaman ve her toplumda dışlanmayı da beraberinde getiriyor.Bence bisikletin tazgaha yaslanması falan işin bahane kısımları.Bu tür durumlar, alışmaktan çok sürekli mücadele gerektiren ve sonucu kestirilemeyen olaylar zinciri.Herkesin verdiği örnekler birbirine çok uzak şeyler değil aksine oyunun bize düşen kısımları.
Tekrar geçmiş olsun...

Geri