Scudo Sports

İzmir - Trek marka bisikletim çalındı

Scudo
Bir de "lost" adasına baksak??! (yok hacı, bu espri tutmaz)

Çalan şerefsiz yüzde bir milyon öndeki çocuk koltuğunu sökmüştür ilk olarak ve belki de yalap şalap boyamıştır sonrasında. İzmirli arkadaşlar kadroya da dikkat etsinler.

Bu kadar spesifik bir bisikletin kolaylıkla bulunması gerekirdi. Özellikle İzmir ve çevresindekiler biraz daha dikkat edebilir mi?

Muhtemelen koltuğu sökmüşlerdir de, bisikletin kendisinde belirgin başka bir özellik vs var mıydı?

Im thankful to all members of this forum and from all our family and from my kid! Im happy that people here are so much kind and responsable!
Yesterday with your help we FOUND AND RETURNED OUR BISIKLET!!!!!!!!!!

I WAS REALLY CRYING WHEN I REALISED IT IS REALLY HAPPENED!!!!!!

THANK YOU SO MUCH!

SOMEONE from this forum called to my husband and said that he seen bike on bit pazari, after some minutes TWO MORE PERSONS CALLED!!!!!!!!!!!
husband with kid jumped bus and came and resqued our bike!!!!!!! kid is happy!!!! im happy!!!!!!!!! omg i was kept beleiving!!!!!!!!!!

Thank you so much, dear izmirians!!!!!!

topic can be closed or moved to happy stories part of forum!!!!!!!

Bit pazarında kendi çalınan bisikletimi araken sizinkini gördüm hemen telefona sarıldım. Benimkini bulamadım ama siz geri alabildiğiniz için gerçekten çok sevindim.
Diğer bisikleti çalınan arkadaşların da bit pazarına bakmasını tavsiye ederim. Bu pazar 3 adet salcano, 2 adet kron, 1 adet giant, 1 adet carraro, 2 adet sedona gördüm.

@Ogan B.

Bu bisikletleri pazarda satan adamlar tekin olmasa gerek, bisikleti bulan kişi bunların karşısında nasıl davranmalı? Bisikletinin çalındığını, asıl sahibi olduğunu nasıl kanıtlamalı? Fotoğraf tamam, ama yaygın olarak kullanılan bisikletlerde nasıl inandırıcı olacak?

@öner yıldırım

Bu konu başlığı altında gördüğümüz bisiklet karakteristik özellikleri olan farklı bir bisiklet olduğu için ayırt etmek kolay. Ancak daha çok bulunan modelleri dış görünüşüne göre ayırmak zor tabi. En önemli unsur fatura bence. Fatura kesilirken kadro no yazılıyor. Çalan kişi kadro no yu kazıtırsa ne yapılır bilmem tabi. O tip tekin olmayan yerlerde bisikletin size ait olduğundan eminseniz (belirgin bir çizik, darbe, aksesuar vs. var ise) polisi arayıp durumu aktarın ve polis ile bisikletin yanına gidin veya bırakın polis gitsin. Polisi beklerken satılma ihtimaline karşı uzaktan gözetleyin. Elinizde herhangi bir tutanak, fatura vs olmadan kanıtlamak zor.

Geri