Scudo Sports

İzmir - Kaş | 30.07.2017

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
0
Merhaba

Uzun bir aranın ardından yoldaşım Cemre ile yeniden yollara düşmenin heyecanını yaşıyoruz. Planımız İzmir'den başlayıp sahil şeridini takip ederek Kaş'a ulaşmak. 8-10 gün arası tamamlamayı planlıyoruz. İkimizde mtb kullanıyoruz ve lastiklerimiz arazi lastiği :) . Arka sepet, heybe, kelebek gidon gibi değişimler yapacağım.

Tur rotasını resimdeki gibi ekledim. Coğrafyayı hiç bilemediğim için forum ahali sininde fikirlerini almak isteriz. Nerelere uğramalı, kimlerle sohbet edilmeli, nereleri gezmeli. Turda istediğim şey denize girmekten ziyade güzel köyler gezip inanların hayatlarına dokunmak.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Saçma saçma polemiklere 15 sayfa yazı yazan forum 1 mesaj yazmamış arkadaş. Gören duyan bir yönetici varsa siliversin konuyu.

Scudo
aşırı sıcaklardan dolayı sabah çok erken ve akşam geç saatte sürmelisiniz. Yoksa bu rotadaki yokuşlar bu sıcaklarda ciddi sağlık problemleri yaratır. kamp yeri olarak marmariste çubucak orman kampı güzeldir. köyceğize de uğramanızı tavsıye ederim.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Polemik önemli öyle deme :)
Malesef tur tecrübem yok tavsiye vermeyecegim ama bu yaz gitsem mi diye düsündüğüm kabak koyunu gör derim. Camping alanlarıda var

• Beğen
Merhaba geçen yıl Fethiye - Antalya arasında tur yapmak için yola çıkmıştım sağlık sorunlarım nedeniyle Fethiye - Kaş arasını ancak gitmiştim. Ben yol üstündeki Antik kentlere uğramıştım. Xanthos letoon Antik kenti ve Patara'ya gitmiştim. Likya yolundan gideceksiniz ve birçok Antik kent mevcut bence buralara kesinlikle uğrayın. Sahil yolu inanılmaz güzel ve zevkli ben o yolda bisiklet sürmekten inanılmaz zevk almıştım. Sizin için en büyük sorun sıcaklar olacaktır ben kasım ayında gitmiştim pek sorun olamamıştı. Ayrıca mtb kullanıyorum lastiklerini değiştirmiştim ve güzel bir bagaj almıştım hiçbir sorun yaşamadan gitmiştim tur bisikleti eksikliği yaşamadım gerekli önlemleri alınca sizde yaşamazsınız.

Çok güzel bir tur sizi bekliyor ülkemizin en güzel yerlerine gideceksiniz son derece zevk alacağınıza eminim. Güzel pedallamalar.

• Beğen
Tepkiler: omer07tr
@sahbaz061

Teşekkürler Mehmet. Hepsini not aldım.

@Oktay O. Bünyenin polemiğede ihtiyacı vardır elbet ( nikotin hesabı ) ama bir mesaj atmazmı koca forum yahu. Tavsiyeni not aldım Oktay. Teşekkür ederim.

@comfortablynumb dediğin gibi sabah ve öğleden sonra sürüş yapıcaz. Zaten günlük 70 km'yi geçmemeyi planlıyoruz. Tavsiyelerin için teşekkür ederim not aldım.

@mtb_rider Mustafa Bey, Fethiye'de yaşıyorum. Tarih belirtmemişsiniz ama bu zamanlarda yapacaksanız sabah erkende akşam geç de sürseniz gerçekten rahatsız edecek sıcaklar var. Rahatsız etmenin dışında fiziksel rahatsızlıklar da getirebilir. Bunun dışında yollar da çok kalabalık, taşıt sayısı ciddi artış göstermiş durumda. İmkanınız varsa erteleyin derim. Sonuçta böyle bir tur her zaman yapılamıyor, yaptığınızda maksimum keyif almak önemli ;)

Ertelemeyip yapacağım derseniz,gezilecek görülecek yerlerin dışında konaklayacağınız kamp yerlerini tespit etmeniz rahat bir tur için en önemlisi buna dikkat etmenizi öneririm, benim olduğum bölgede kamp yapmak için hem yol üzerinde olması hemde kamp alanı olması nedeniyle Katrancı Koyunu tercih edebilirsiniz. Tabi sezon sebebiyle biraz kalabalık olabilir ama güvenlik sıkıntınız olmaz.

İyi eğlenceler.

• Beğen
Merhaba

İlk önce burdaki bir çok insanın hayallerini gerçekleştirdiğinizi söylemek istiyorum. Ülkemizin en güzel bölgelerinden birinde pedallayacaksınız. Benim şöyle bir yer tavsiyem olacak, köyceğize varmadan (4,5 km önce) dağlara doğru bir yola dönülüyor. Yuvarlakçay diye bir çayın üstünde restaurantlar yapmışlar. Su buz gibi ve içinde yüzükebiliyor. Hem serinlemek hemde kahvaltı ya da yemek için uğrayabilirsiniz. İnternetten arattığınızda zaten ne demek istediğimi anlarsınız.
Tur bittikten sonra burada tecrübelerinizi ve tur günlüğünüzü paylaşırsanız okumak büyük zevk verecektir.
Şimdiden iyi turlar

@mtb_rider Bu arada Fethiye kaş arasını Likya yolundan gidebilirsiniz. Ben gitmedim ama planlarım arasında. Söylenenlere göre zor bir parkur,ama dünyanın en güzel parkurlarından olduğu da kesin, yine de bir araştırın isterseniz :)

@legolas99353

(link)

(link)

Daha önce yazdıklarımdan iki örnek atayım. Tüm bilgileri not aldım. Çok teşekkür ederim.

@selcukyn

Yıllık izni ayarladım Selçuk. Erteleme şansım yok. Çıkacağız yola. Biz max seviyede köy yollarını tercih edeceğiz.

oldukça uzun bir yol hayırlı yolculuklar

Güzergah süper olmuş . Cesaretinizden dolayı Tebrikler. Herkesin yapmak isteyipte yapamadığını yapıyor olmak büyük keyif olsa gerek.
Kazasız belasız gidip dönmeniz dileğiyle. (Dönüş uçak veya otobüsle olacak herhalde.) Tekeriniz yerde olsun:):)

Selamlar,marmaris Akyaka'da çok güzel çam ağaçlarının arasında orman kampı var kesinlikle tavsiye ederim memnun kalırsınız.

@Archers Marmariste konaklayacağız. Not aldım.

Plan şöyle

30.07.2017 -> Selçuk - Varil Kamp -> 112 km
31.07.2017 -> Doğanbey Köyü -> 83 km
01.08.2017 -> Akbük -> 55 km
02.08.2017 -> Bodrum -> 75 km
03.08.2017 -> Marmaris -> 73 km
04.08.2017 -> Köyceğiz -> 60 km
05.08.2017 -> Göcek -> 73 km
06.08.2017 -> Ölüdeniz -> 50 km
07.08.2017 -> Kaş -> 90 km

Plana eklenebilecek kamp, antik kent, plaj, görülesi köyler, vs tüm tavsiyelere ihtiyacım var.

@mtb_rider

İzmir - Antalya arası benzer bir rotayı 2011-2012 yıllarında geçmiştim. Güzergahınız epeyce benzer. Değişklik olarak. Akbük'ten sonra Köy yollarından Milas havaalanı bağlantısından Bodrum'a geçebilirsiniz.

Zamanınınız olursa Turgutreis'e doğruda gezmenizi öneririm.

upload_2017-7-4_10-58-11.png

Ayrıca Fethiye'den sonra Saklıkent - Patara antik kenti rotasıda güzel bir tercih olacaktır.

upload_2017-7-4_10-59-50.png

Şimdiden iyi yolculuklar.

+

Köyceğiz, Dalyan, Kaunos Antik kenti'de ilginizi çekebilir.

upload_2017-7-4_11-4-31.png

+

Kelebekler Vadisi ve Kabak koyunu'da alternatif olarak değerlendirebilirsiniz.

upload_2017-7-4_11-28-46.png

@mtb_rider Bisikletli Gezgin rotasından giderseniz Kadıköy yakınlarındaki TLOS antik kenti ve Yakapark da görülmesi gereken yerlerden olabilir. Yakapark'a ben baharda gittiğim için bomboştu. Son hali nasıldır bilmiyorum ama bir araştırırsanız oralara kadar gitmişken görmenizi tavsiye ederim.

(link)

(link)

@Bisikletli Gezgin

• Beğen
Tepkiler: Bisikletli Gezgin
@Bisikletli Gezgin
bu yollardan, yol bisikletine uygun olanları hangisi?

Geri