Scudo Sports

İzmir eshot'ta bisiklet yasağı

Bunların çantasından AVR. Ona kayıp girerek. Çevreyi de rahatsız etmemiş oluruz diye düsünüyorum

Bu klavyenin de...

Scudo
@D.Mustafa Yani metro için tamam bence haklılar çünkü zaten tıklım tıklım oluyo ama izban için bence de saçma...Ha sabah 6-10 arası akşam 4-8 muaf tut yine eyvallah...

@Bisnev99 Çanta var ama önemli olan o değil zihniyet in değilmesi lazım. Çantaya girince ne olduğunu göremeyecekler ama ben katlı haldeki bisikleti sokmuş olacağım peki açık halde soksam ne olacak yani bisiklet le kimseye zarar verme durumumuz yok ki çizilir diye daha çok dikkat ediyoruz.
@Anonim Saat konusunda ki tutarsızlık ayrı bi olay, katlanır bisiklete neden saat uygulaması koyarsın ki kişi büyük bisiklet i kullansa tamam yoğunlukdan dolayı sığılmaz birisine takılır filan ama bu katlanıyor zaten sırt çantası gibi ayaklarımın arasına alıyorum gene 1 kişilik yer kaplamış oluyorum. Birde ücret uygulaması var o daha bir tuhaf olay zaten. Kaç defa belediye ye mail attım metro aş ye yazdım ama yok belediye metro aş özel şirket dir uygulaması böyle diyoe . metro aş. de sizlerin daha iyi hizmet alabilmesi diye başlıyor yazıya sallıyor sallıyor. Yani işin aslı kimse bisikleti ve bisikletliyi önemsemiyor.

Az cok gene bisiklet yolu var Izmir'de. Belediye ne kadar bisiklet yolu yapmis olsa da her zaman bisiklet yolunda yuruyen insanlar var. Herkes kendini cok akilli mi zannediyor ne...

@D.Mustafa O mail cevapları meşhur zaten cevap geliyo da gerisi gelmiyo...Bi ara gruplar örgütlendi falan ama arkadaş bizim İzmir bisiklet grupları da bi tuhaf ki hepsi birbirini rakip görüyo hepsi kendi içinde krallık ilan etmiş :) Bugün iki arkadaş Konak ta sessiz eylem yapacaktı gitmek istedim aslında ama işlerimin yoğunluğundan gidemedim...Şu bisiklet yolu olayı mesela aslında coğrafi olarak süper şehir İzmir konum olarak...Yapılmış ama yapıldığıyla kalmış...Bisim ayrı bi olay mesela sahilde görüyorum iki tip tek bisiklette biri sepete abanmış...Bisikletler desen beş para etmez hantal problemli bisikletler...Çok şey var aslında yapacak ya da söyleyecek de icraat yok işte...İcraatte nasıl olur bisiklet grupları vs. ciddi bi organizasyon yapılır, ulusal medya vs. çağrılır, pres yapılır bi şekilde düzeltilir ama o da imkansız iştr burda :)

Öncelikle, İstanbul'da yaşıyorum lâkin ben size şunları söyleyeyim. İzmir aslında mükemmel bir yerdir ki bunu zaten bilirsiniz bilinen bir şeydir. Mesela Osmanlı zamanında dünyada ilk liman deniz sevkiyatı bile orada yapılmış düşünün o kadar önemli ve güzel bir yer fakat yatırım yok, çalışma yok, değerlendirme yok, kısaca hiçbir icraat yok. Halbuki İzmir'e şöyle sağlam yatırımlar yapılsa, belediyeler sağlam çalışsa, biraz işlerini yapsalar acayip mükemmel olur ama işte nerede. Yazık ediyorlar oralara. İzmir'in gelecekte güzel olacağını düşünüyorum. Günün birinde mutlaka olacak birçok şey düzelecek ama bizler görür müyüz işte onu bilmiyorum...

@Anonim
Şimdiden bi arsa kapatmak lazım o zaman :) Mesela dedelerimiz zamanında istanbulda orası dağ taş demeyip bi arsa alsalardı şimdi köşe olurduk :D. O yüzden değerlenmeden izmir den alsak hiç fena olmaz diye düşünüyorum.

@Anonim Valla neresinden tutarsan tut elinde kalır bu konuda İzmir :) Belediye çalışmıyo mu çalışıyo tabii ki ama yalap şap...Bi de malum biz İzmirlileri sevmeyen siyasi bi çoğunluk var, dolayısıyla diğer illerde çok çabuk ilerleyen işlerde bizim önümüze türlü engeller çıkarılıyor...Birebir yaşadığım şeyler olduğu için biliyorum yakın çevremden...E bi de ne olursan ol ya müdür ya başkan ol mantığıda olduğu için yavaş gidiyor bişeyler...Ha ama bana göre hala Türkiye nin en yaşanır şehri İzmir öyle eyvah yandık bittik berbat köy falan değil...Sadece kapasite/gelişim bakımından gerçekten vasat durumdayız...Son olarak artık İzmirli dedi mi biz Egeliler değil hükümetin pervasızca politikaları sayesinde sadece ilimizde 1 milyonu bulan suriyelilerimizde akla gelecek... :)

@D.Mustafa

Kısmen katılıyorum. Zaten doğru bir tespit ki, size şöyle bir şey diyeyim.

Ben İstanbul'un Anadolu yakasında yaşıyorum. Düne kadar buralar çok güzeldi. En azından Avrupa yakasına göre çok çok güzel, sessiz, sakin ve Avrupa yakası kadar kalabalık değildi. Trafik abartı değildi. Ama şimdi günden güne İstanbul çok göç almaya başladı ve o Avrupa yakasındaki kalabalık Anadolu yakasına da sıçramaya başladı. Hiç geldiniz mi bilmiyorum ama o kadar çok araba var ki, inanın artık insanın midesi bulanmaya başladı. En azından ben tiksinmeye başladım. Nedir bu insanlardaki araba merakı onu da anlamış değilim. Burada insanlar toplu taşıtları kullanmak yerine şahsi araçlarını tercih ediyorlar. Biz de kendimizce inadına bisiklet diyoruz. Konuya gelecek olursak, günden güne kalabalığın Anadolu yakasına da sıçraması çok kötü oldu. Bu ne demek biliyor musunuz? 3 bilemediğiniz 4 sene sonra falan artık buralarda durulmaz demek. İşte bunu tespit edenler ve imkanı olanlar İstanbul'dan gidiyorlar şimdi. Gittikleri yer de Ege ve Akdeniz falan oluyor genelde. Yani demek istediğim sizin oralar günden güne güçleniyor. Belki şu an bir şey yok ama göreceksiniz 4-5 sene sonra her şey çok farklı olacak. Evet imkan varsa bir şeyler yapmaya çalışın derim öneri olarak...

@Anonim

Farkındayım ama siz de fark ettiyseniz az önceki mesajımda siyasete girmeden yazdım. Sevmiyorum çünkü ve o da midemi bulandırıyor. İzmir bu sıralarda daha doğrusu son yıllarda epey karmaşık bir konu haline geldi. Kimisi memnun kimisi değil kimisinin de umudu var kimisi tarafsız vs. şeklinde gidiyor şu anda ama hep de böyle gidecek değil bence. İzmir'e (siyaseti boşverelim) sağlam yatırımlar gerekiyor. Ciddi ciddi İstanbul'a yapıldığı gibi sağlam yatırımlar yapılsa, bir şeyler mutlaka değişir. İzmir'lilerin kendi arasında çeşitli söyleşiler, toplantılar, dayanışmalar yapması lâzım. Gerçi onda da kopukluk varmış bahsettiğinize göre. Bisiklet grupları bile öyleyse, bize daha ne demek düşer ki? Umarım kendilerine çeki düzen verirler. İzmir'e bugüne kadar bahsettiklerim yapılsaydı, siz şimdi mükemmel bir şehirde olacaktınız. Yine öylesiniz gerçi ama eksik çok var. Bu arada geçenlerde şöyle bir video izledim:

Evet büyük sıkıntı var. Bazı arkadaşlar ona rağmen az da olsa bisiklet yolları var demiş ama sanırım kimse memnun değil.

Son olarak konuyla alakası yok ama siz İzmir'lilerden güzel bir BisikletForum organizasyonu bekliyoruz. Bilginiz olsun :)

@Anonim Anne tarafından Anadolu Kavaklıyım :) Ama inanın 3 senedir gelmiyorum arabayla, işim varsa sabah uçakla gelip öğleden sonra dönüyorum...İzmir konusunda haklısınız eksik çok maalesef...
Bu videoyu izledim hatta kendimde bi video çektim ama o kadar çok eksik vardı bir de o gün kamerada da problem çıkınca sıcaktan; yayımlamadım...Tekrar çekecektim ama şu an birkaç noktada yapım çalışması vs var, bir ay kadar daha bekleyeceğim...
Bu arada evet aslında forumda birçok İzmirli arkadaş var ama kopuğuz sanırım bir organizasyon yapıp bir araya gelsek fena olmayacak :) En azından birbirimizi tanımış oluruz ;)

Geri