Scudo Sports

izmir dag bisikleti icin rota tavsiye

mehmet cankurt

Aktif Üye
Tepki
5
Hafta sonu 3 veya 4 arkadas konaktan toplanip konak taraflarinda bir yere gitmeyi dusunuyoruz cikisli ve manzarali rota olursa mukemmel olur rota tavsiyeniz varmi 50 100 km arasi su kaynagi bulunabilen ve 1000 mt rakim ustunde dag yolu

Scudo
Çiçekli köy yaka köy yolu en popüler rotalardan. Pek manzaralı diyemem ama eğlenceli olur. Hatta kemalpaşaya inip aşağıdan dönebilirsiniz. Böylece ayni yollardan geçmek zorunda kalmazsınız.

O manisa yoluna gitmeyi hic istemiyorum guvenli gelmiyor bana baska tavsiyeniz varmi?

Arazi yollarını bilmiyorum ama biz yol bisikletiyle Karşıyaka tarafında yaklaşık 700-800 metre rakımlı Karagöl'e, Balçova'nın üst taraflarında da 900 küsür metre rakımlı Radar'a tırmanıyoruz. Radar'dan devam edip aşağı inerseniz Kavacık köyüne girersiniz. Limontepe tarafından çıkarsanız aşağı yukarı 40 km, Güzelbahçe'den tırmanırsanız 80 km gibi bi rakam tutar.

@Berk Mercancı

(link) dedeğiniz yol buna benziyor sanırım yaklaşık kaç saatte bitiririz

@mehmet cankurt

Bu rota dağ bisikleti için. Hiç kullanmadım bu rotayı o yüzden bir şey söyleyemem ne yazık ki...

bana manastir demislerdi balcova'da ne kadar guzeldir bilemem ama youtube (kapali ama :D) bakarsaniz bir suru downhill bulabilirsiniz, turlar falan da var

@Berk Mercancı

birader bu karagol guzel bir yol mu, gitmeyi dusunuyorum da bi haftasonu

@Berk Ilgar

Rampalar sağlam. Ama asfalt kalitesi yol bisikleti için inişte çok kötü. Mıcır asfalt olduğundan inene kadar elleriniz uyuşuyo :/

@Berk Mercancı

mtb var sorun yaratmaz pek o, cevrede vahsi hayvan falan varmi, yabancisiyim buralarin daha anca kesfediyorum izmiri, sahil seridi boydan boya bitti,simdi icerilere girmek kaldi, aslinda bi ara kadifekale'ye tirmanmak istiyorum da, yemiyor

@Berk Ilgar

Ben hiç denk gelmedim hayvanlara. Geç vakitte çıkabilir belki..

çizdiğin rotayı geçtim ben, bir yere kadar asfalt bir yerden sonra toprak sanırım. yabani hayvan yok sadece yanından geçtiğiniz evlerdeki köpeklere dikkat edin :) onlardanda kaçmazsanız bir sorun çıkartmıyorlar. bana sorarsan termal otelin içinden başlayıp yukarıya doğru devam edin ama arazide öyle 100 km. kolay iş değil ;)

@yucel gulesenoglu

Dediklerinizi not aldim
Birde 100 km derken neyi kastettiniz parkur yaklasik 35 km
Ama gun boyu vaktimiz oldugu icin bi guzelbahceyede gidebiliriz

balçova kaya otelin oraya gideceksiniz (eski princeess otel) arkasından stabilize yol başlıyor. radar a kadar gidebilirsiniz harika bir doğası vardır.
tam şu noktada
38°22'23.6"N 27°01'43.5"E
bir yalak ve ona akan bir çeşme var. tertemizdir.

siz 50-100 km. arası dediğiniz için yazdım ben. biz o rotayı en son otelden başlayıp radar yoluna bağlanıp oradan Kavacık ve Payamlı'dan geçip Güzelbahçe yoluna doğru inerken tekrar araziye girip oradan Çatalkaya'ya ve oradanda Narlıdere'ye inmiştik. epey sıkı bir parkurdu :)) sanırım 5.5 saat ve 65km. civarı yol yapmıştık. tavsiyem kendinizi birden yormayın İzmir'in o tarafında küçük küçük keşifler yaparak bir çok seçenekli yol olduğunu göreceksiniz.

Geri