Scudo Sports

İzmir Dağ Bisikleti Grubu

Pazar gelirim heralde ama cumartesi belli değil.Okuldan arkadaşları caymazlarsa Urla'ya götürcem.

Scudo
arkadaşlar Nif kampı bir "Karşı Bisiklet" etkinliğidir/eylemidir.

Ancak çoğu arkadaşımızın öğrenci olması sebebiyle ve çoğununda sınavlarının olması sebiyle katılım oldukça az olacaktır.Ancak "Karşı Bisiklet"'in sayıyla ilgili bir takıntısı yoktur ve bir kişi bile olsa temsil edilebilir.Önemli olan fikriyatın orada olacak olmasıdır ve karar verilen etkinliğin/eylemin kesinlikle yapılacak olmasıdır.

Ayrıca "Karşı Bisiklet" "her bisikletliyi doğal üyesi" kabul ettiğinden etkinlik/eylem herkese açıktır.gelebilen arkadaşlar doğaya ship çıkmanın,küresel ısınmaya,nükleer enerjiye,savaşa Karşı çıkmanın,pedallamaya "kArşı" gözden bakmanın sevincini bizmle yaşamış olur.ve hep dediğimiz gibi gelemeyen arkadaşlarla hep bir eksiğiz.ancak önemi yok,gönüllerin bizimle olduğunu bilmek bize yeter.

Cumartesi sabahı görüşmek üzere...

• Beğen
Tepkiler: matrixod
Daha önce de duyurulduğu gibi 23 MAYIS cumartesi günü Nif dağına kampa çıkacağız.

Güzergah___________: Buca Çevikbir meydanı - Gölet - Belenbaşı Köyü - Kırıklar Köyü - Nif Dağı
Toplanma yeri_______: Buca Çevikbir Meydanı
Toplanma saati______: 07.00
Çıkış saati__________: 07.30

KM TABLOSU
Çevikbir Meydanı - Gölet_________: 8 km
Çevikbir Meydanı - Belenbaşı_____: 13,5 km
Çevikbir Meydanı - Kırıklar________: 18 km
Çevikbir Meydanı - Kamp yeri_____: 25,5 km

RAKIM TABLOSU
Çevikbir Meydanı rakım______: 85
Gölet rakım________________: 241
Belenbaşı rakım____________: 365
Kırıklar rakım______________: 370
Nif dağı kamp yeri rakım_____: 1035
Nif dağı max rakım:_________: 1510

Kamp, çıktığımız yönden bilinen tek su kaynağının yakınlarında kurulacak olsa da orada su olmadığını farzederek heybelerimizi dolduruyoruz. Gereksiz ağırlık alınmaması zorlu tırmanışda yıpranmamanız için çok önemlidir.

Şehrin gürültüsü, solumaya değmez kirli havası ve baktığınız her yönde gördüğünüz betonarme görüntü kirliliği ve tüm bu saydığım negatif olgulardan uzak yemyeşil sessiz ve şehre sadece 25 km uzaklıkta bulunan oksijen deposu Nif Dağı(Olimpos)! Umarım bu fırsatı kaçırmazsınız.

Ruhunu besle! Özgürlüğe pedalla!
Karşı Bisiklet

Arkadaşlar kamp yeri Nif Kulübe mi olacak? Saat 7 erken olduğu için geç kalma ihtimaline göre soruyorum.

Belenbaşı-Kırıklar olarak rota bildirdiğinize göre kamp alanı farklı bir nokta. Çünkü Nif Kulübeye en kolay çıkış Kaynaklar'dan.

Katılım çok olsun, sınavları sabote edelim :)

Ayrıca kamp harici gelen arkadaşlar da birkaç parça taşıyarak kampçı ekibe yardımcı olabilir ;)

kamp yerini Nif kulube diye belirlemedik.belrilediğimiz yüksekliğe çıktığımızda çadırımızı en müsait yere kurarız.bir de gecikmeseniz iyi olur:)birlikte çıkmak zevkli olur.isterseniz 08-08:30 yapabilirz saati.

@aytacaksoy

Aman ha Aytaç sakın öne almayın saati; haftasonu sıcaklığın 33C varması bekleniyor.

Yahu biriniz su kaynağı olan yere çıkacağız, biriniz belli bir irtifaya çıkınca kurarız çadırı diyor :) Karar verin.

İlla birlikte çıkmak ve geç kalmamak taraftarıyım. Böylece yardımlaşma da olur yük konusunda.

belli irtifadan kastım suyun olduğu yer:)tamam saatle oynamıyoruz o zaman...o sıcaklarda ormanda olacağımız için çok şanslıyız:)görüşmek üzere...

Nif kulübeye hiç çıkmadım. Daha çok bilinmeyen yerlere gitmek benim daha çok ilgimi çekiyor.Böyle olunca da su problemi oluyor ama değiyor.B.O.Ş. Dağcılık ve Geyik kulübü olmasa nifde çekilmiş fotoraf yok. Gideceğimiz parkur beğenirsek bizden sonra çıkmak isteyen arkadaşlara da faydalı olur diye düşünüyorum. Bu yüzden bu şekilde bir harita çıkardım.

Aybars abi mail adresini özelden atarsan sana çizdiğim güzergahı yollarım. Google earth den bakarsın.

Kamp kuracağımız yerde keçilerin ve atların su içtiği bir yalak var. Köyde tüm su ve içecek ihtiyacımızı temin edip öyle çıkarız diye düşündüm. Çıktığımız yer eğer isteyen arkadaşlar olursa biraz daha çıktıklarında dağın zirvesine çıkabilirler.Zirveye başka yol yok bu arada.

Bunun yanında eğer ki istenirse 8km biraz çıkış ve inişten sonra alabalık çiftliğine de ulaşabiliriz.

@yaminkutlu

Sağolasın, özelden atıyorum mail'i.

Kamp dedin mi illa su olmalı dediğin gibi. Yoksa çok sıkıntılı oluyor.

Sizin çıkacağınız yol çiftlik yoluymuş; şimdi anlaştık. Bir antrenman kazasında kaybettiğimiz rahmetli Ethem Altunkaynak kardeşimin amcası işletirdi çiftliği, o kadar çok çıktık ki beraber. En son çıkışımız 2001 Şubat, ben askere gitmeden 2 hafta önce veda partisi gibi olmuştu. Meğerse o son görüşmemizmiş...

Güzel olacak haftasonu. Bu arada Attilla Abiler de İrfan hocayla Nif Zirve planı yapıyordu, Pazar günü 1 kez daha onlarla tırmanmak ölümcül olur benim için. :Skull-175

• Beğen
Tepkiler: yaminkutlu
15 saatlik (uykusuz) otobüs yolculuğunun ardından sabah 7 sularında İzmir'de olacağım.Eğer bir aksilik çıkmazsa 8'de yurtta olsam 8 buçukta yola düşerim kanımca.Siz (Belenbaşı) gözlemecide durursanız yetişebileceğimi düşünüyorum.Yanlış mı düşünüyorum acep???

@Emrah TEZER

Benim de çok sevdiğim, küçüklüğümden beri gidip geldiğim; şansıma da geçen yıl dağ bisikleti rehberliği yaptığım Bodrum'a selamlar.

Arkadaşlar grup olayı; sanırım biraz farklı algılandı. Bu bir grup başlığı ama "biz" diye bir grubumuz yok. Dağ bisikleti rotalarına girmeyi planlayan arkadaşları buluşturmak amaç; yani herkes haftasonu planı yazsın, kim nereye uyarsa idi niyet.

İzmir'de o kadar çok birbirinden habersiz araziye giren var ki, bu iş tur bisikletçiliği gibi değil. Dağda yön gösterir levha yok, yardım edecek kimse yok.

izmirliler için çok iyi bir düşünce.umarım algılanması herkes için bu şekilde olur.bir bucalı olarak Kaynaklar ve Belenbaşı rotalarında yardımcı olabilirim.ben ve arkadaşlarım sizlere yardımcı olmaktan mutlu olacağız:)

Pazar günkü etkinlikle ilgileniyorum cumartesi gelmeyi çok istedim fakat 9 da sınavım var.Sınavdan çıkışım ancak 10.30 bucaya gelmem 11.30 desek siz yolu nerdeyse bitirmiş olursunuz :D pazar günkü etkinlikle ilgili özelden bana bilgi verirseniz bu sefer yanlış yerdede beklemem sizle beraber yol alırım :D

Pazar günü Şerif Evka-5'ten Karagöl'e çıkaracak bizi.

Sevgili Arkadaşlar,

Bu haftasonu programı aşağıdadır. Herkese iyi haftasonları…

23 Mayıs 2009 - Cumartesi

Parkur : Buca - Kırıklar - Nif

Açıklama : Karşı Bisiklet grubuna kamp çıkışı sırasında eşlik ediyoruz. Çıkış uzun ve su kaynakları konusunda tam bir bilgimiz yok, bu nedenle su konusunda dikkatli olmakta fayda var. Yiyecek konusunda, öğle yemeği için kamp ateşinde pişirilecek birşeyler alınabilir.

Buluşma : Sabah 07:00, Buca Çevik Bir Meydanı

Hava Tahmini : 28C - Açık

—————————————————————————————————————————

24 Mayıs 2009 Pazar

Parkur : Karşıyaka - Örnekköy TOKI bulvarı - Evka5- Karagöl Yolu

Açıklama : Karşıyakalı dağ bisikletçilerinin yeni rotalarından Evka5 üzerinden araziye girip Karagöl asfaltına çıkıp oradan biraz daha gidip tekrar ormana girip, Vericiler bölgesine çıkıyoruz. Çıkış uzun ve su kaynakları maalesef ormancılar tarafından kısıtlanmış durumda -malum bu arsenik histerisi ile insanlar yolları tıkaycak kadar çeşmeleri tutuyor- bu nedenle su konusunda dikkatli olmakta fayda var. Yiyecek konusunda, ateş yakma ihtimalimiz düşük; hamurişi ve tatlı birşeyler alınabilir.

Buluşma : Sabah 07:00, Karşıyaka İskele

Hava Tahmini : 30C - Açık

(link) de takip edebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: yaminkutlu
arkadaşlar yarın 10 gibi bornovadan çıkıp sasalı hayvanat bahçesine gitmeyi düşünüyorum.Gelmek isteyen olursa bu gece irtibata geçebilir :)

gezi planlarını yazıyor olmanız çok iyi olmuş bundan sonra buradan takip edeceğim :).

Arkadaşlar sağlık sorunlarım nedeniyle bu haftayı komple boş geçiyorum; sadece Cts. Paz. değil, en az haftaya Cuma'ya kadar bisiklete kapalıyız :( Nazar değdi, ne güzel düzenli binmeye başlamıştım...

geçmiş olsun aybars..hayrıdır neyin var..yapabileceğimiz bir şey varmı??umarım kötü bir şeyin yoktur..

Geri