Scudo Sports

İzmir - Çeşme

@Kıvanç Pürtelaş

Kıvanç uzun yol yapmadığın için bu dediklerini hoş karşılamak lazım heleki çeşmeye gitmediğinide göz önünde bulundurursak.

O dediğin 2-3 litre su yetmiyor malesef birde otobanı büyütmeyin diyorsun ki otobana bisikletle girmek yasak ve şayet girersen de susuzluktan mahvolunacağı kesin :D Bence otobana gerek yok eski yol hem daha zevkli gezerek ve güzel manzalar görerek hem daha sakin bir yolda seviy ediyorsun bir gün gitmeni tavsiye ederim. :D

Scudo
senelerce izmir de yaşadım çeşme de çalıştım....eski yol çok zevklidir tekrar söylüyorum. hemde tehlikesiz..siz ne derseniz deyin bence otoban tehlikeli..adı üzerinde işte otoban ..insanlar onu araçlar hız yapsın diye yapıyorlar sana biraz yakından geçen 150 200 km sürat yapan herhangi bir araç türbülansıyla seni savurur..haa atarmı bir tarafa bilemem...işin fiziğine vakıf değilim o kadar ama risk risktir ve göze almaya değmez çünkü eski yola hiç bir şekilde alternatif olamaz ben 20 30 km kazanıcam diye girdiğin riske değmez derim arkadaşım..yinede karar senin ve kazasız belasız zevkli sürüşler ve seyahatler dilerim

Arkadaşlar öncelikle tabikiki otoban'dan gitmeyeceğim.. tali yoldan gideceğim..

ben turuma göztepe iskelesinden balıcam gelmek isteyen arkadaşlar lütfen foruma mesaj yazsın veya benim msn adresimi eklesin gör
şelim melih161@hotmail.com

ayrıca şunuda söylemeliyim, çeşmeye günübirliğine gitmiyorum orda bir pansiyon ayarladım tek günlük, gidip tek bir gün kalacağım ve ertesi gün saat 5 te döneceğim ..

sevgilier..

benim içinde gez çeşmede...özledim oraları ama işten güçten fırsat bulup oturamadım bi türlü seleye bu sene....bi aksilik olmazsa eylül gibi bende gidicem...şimdiden iyi yolculuklar ve başarılar...

bu turu gerçekleştirmiş biri olarak size birkaç -nacizane-tavsiyem olacak:

1.turunuzu eski yoldan yapmanız, ki bu yol hem daha zevkli , hem de 'tur' mantığına daha uygun bir rota olacaktır.

2. yolda aralıklı da olsa yerleşim yerleri var buralarda yiyecek ve içecek ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

3. her ne kadar gelişiniz biraz daha hızlı olacaksa da size daha erken dönmenizi tavsiye ederim . saat 16:00 da dönüşe başlayın.

4. alaçatı'ya uğramanızı ve güzel sokaklarında turlamanızı da tavsiyelerime eklerim.

5. tabi tüm bunlar sizi yoracak ancak ılıca plajı tüm yorgunluğunuzu alacaktır.

yolunuz açık olsun............

• Beğen
Tepkiler: melih atik
yolculuk izlenimlerini bekliyoruz...:) fotoğraflı ama :) alaçatı doyumsuz güzellikte biyer..hele geceleri...eğer çeşme merkezde kalırsan sahilde sakız adasına karşı bi tek te benim için at :)

Merhaba ben eşim ile birlikte, bu onun 3ncü uzun mesafeli sürüşüydü, Karşıyaka'dan çıkıp Tepekahve'ye kadar bisiklet ile gittik. Ben bir gün önceden arabamı Urla Tepekahve Çetin'in yerine bırakmıştım.

Yüksek Teknoloji kampüsünün önünden başlayan tırmanma 10 km sürüyor ve eğim genelde % 10 düzeyinde. Burası çok zorlayıcı. Bundan sonra yine rampalar mevcut.

Kondisyonun çok üst düzeyde değilse bir günde 200 km yapamazsın, yapmayı denememelisin. Yapılacak en şık hareket Çeşme'den otobüs ile dönmek olacak.

Otobandan git diyen arkadaşları anlamakta güçlük çekiyorum. Yasak olan bir şeyi nasıl tavsiye edebiliyorlar. Ayrıca otoban yolda çıkılan rampalar, tırmanmaları haddi hesabı yok. Seferihisar kavşağında bulunan Shell dışında hiçbir durma alışveriş noktası bulunmuyor.

Bir de kesinlikle ve kesinlikle sabah 6:00 ve daha öncesinde çıkın. En azından öğlen sıcağına kalmazsınız.

İyi pedellar

(link)

tam düşündüğüm turlardan biriydi ya :D bu cuma günü bir aydın turu yapmayı planlıyor olmasaydım muhakkak katılırdım size. Neyse sizin de benim de bacağıma kuvvet artık :)

ikinizinde bacaklarına kuvvet...çok güzel ve bol rampalı yollar..biraz yorucak gibi :)

urlaya kadar pek sorun yaşamazsınız ama urladan sonra rampalar başlıyor ve yollar daralıyor. manzara kahveye kadar olan çıkışa dikkat. kamyonlar karşı şeritten çok hızlı iniyorlar. bol bol sıvı almanızı tavsiye ediyorum. bir de manzara kahvesinden indikten sonra rüzgar önden geliyorsa allah kolaylık versin. çeşme 2 haftadır resmen uçuyor.

Çeşme Ve Alaçatı Bisiklet Topluluğu buyrun efenim...

(link)

Geri