Scudo Sports

İzmir belediyesine yaptığım başvuru için gelen yanıt

Oncelikle belirtmek isterim ; 3 ayda bir yaklasik olarak toplantilar geregi Izmir'e geliyorum , en son Cesme G.Fondo icin gelmistim ve daha once de yazmistim ; Izmir'de , gecen sene gezerken buyuk trafik tabelalarinda , "bisikletlilere dikkat edin" turu bir mesaj yayinlamaktaydilar. Ben daha once hic bir sehirde gormedim bu tip ince detayi.
Dolayisiyla , bu bile bisikletlilere verilen degerin bir gostergesidir ve eminim en iyisini yapacaklardir.

Scudo
Gelen her talebe karşılık verilen mutad cevabı göndermişler, çok umutlanma kardeş bence, fakat talep eden kişi sayısı artarsa belki yapma ihtimalleri de artar

belediye'ye yaptığım bir başka başvuru olumlu sonuçlandı.. haber vereyim dedim ?

SAHİLEVLERİ'ne yaptıkları yeni bisiklet yolu, SIR WINSTON KAFE'nin tam önünde park etmiş arabaların tacizine uğruyordu..
birkaç hafta önce bu durumun fotoğrafını çekerek belediyeye mail atmıştım..
geçen gün tam da bahsettiğim yeri yeniden düzenlemişler ve sorunu çözmüşler..

ÖNCE:
197538

SONRA:
197539

GELEN YANIT:
197547

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@Türka¥
Dostum sana teşekkür ediyorum boş boş konuşmak yerine çaba emek harcıyorsun senin gibiler sayesinde minik minik düzeliyor bazı şeyler ??????

Ben de memlekete bir gideyim baskanla gorusecegim bisikletcilerin ana guzergahindayiz ama bir tabela bile yok yapmazsa tekrar giderim benzin yakmiyor ki bisiklet zamanim da bol yaktim cirani parasiyla basgan olan kardes

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
#İnanmayınÇocuklarDemiştik
#fenerağlama

• Beğen
  • Kızgın
Tepkiler: army35 ve Afyon35
Başlığı yeni gördüm. Öncelikle sosyal medya ve forumlarda şikayet etmenin ötesine geçip sorunları muhatabına ilettiğiniz için tebrikler. Sadece ilk mesajda yer alan "bu esnada yayalar için yapılmış olan kaldırımları kimsenin kullanmadığını, " cümlesine takıldığımı belirtmek isterim.

Bisiklet savunusu, yaya savunusundan bağımsız düşünülmemeli. Bu düşünce , "Aman x yolunda kaç bisikletli var ki, oraya yol yapmayalım" düşüncesi ile aynıdır. "Kimsenin kullanmadığı" bilgisi bir veriye dayanmadığı gibi, yılda bir kişi bile kullanacak olsa o yol yayanın hakkıdır. Bisikletin talebi kaldırımdan değil araç yolundan pay almak olmalıdır. Kentlerin otomobillere göre dizayn edilmesi temel sorun olarak görülmezse, bisikleti ulaşımda tercih edenin, arabayı tercih edenden farkı olmadığını belirtemezsek, gidip yaya ile uğraşırsak bir kazanım elde edemeyiz.

Taleplerimizi "bizden olmayan"dan alarak değil, hakkımız olan demokratik ulaşım yapısı adına yapmamız gerektiğini düşünüyorum.

Şehirler ne engelliler ne çocuklar , ne yayalar ne bisikletliler ne de otomobiller için dizayn ediliyor aslında. Sadece birkaç kişinin büyük karları ve birkaç kişinin küçük karları için insanca bir yaşam tarzı feda ediliyor. Sonra da eğreti bir kaç yama ile düzeltilmeye çalışıyor maalesef .

@Caner Geyik

Bahçelerarası denen bölgeyi biliyorsunuzdur, yayalar için yüksek kaldırım yapılmış ama çok az insanın yaya olarak yürüdüğü bir bölge..
tek gidiş tek geliş olan yolda banket payı bile yok, arabalar bisikletlilerin çok yakınından hızla geçiyor..
üstelik bahçelerarası yolu bisikletlilerin Güzelbahçe yönüne giderken yoğun olarak kullandığı bir rota..

sonuçta orada "yayalar olmasın" demek istemedim yanlış anlaşılmış olabilirim..
yaya kaldırımlarının yeniden tasarlanarak hem yaya hem bisikletli için uygun hale getirilmesini istiyorum..
bu şekilde ortak bir kullanım alanı yaratılarak iki taraf mutlu edilebilir..

197585

bir daha ki sefer oradan geçerken yeni fotoğraflar çekerek belediyeye yeniden mail atmayı düşünüyorum..

@Türko

Ben bu postun konuyla alakasını anlayamadım.

• Hahaha
Tepkiler: specific
@Türka¥

Fotoğraflardan sonra hatırladım, aklımda nedense başka bir yol varmış. Dediğiniz gibi orada yaya paylaşımlı bisiklet yolu için bir düzenleme yapılması mümkün olabilir. Fotoğrafladarki pasaport örneği çok doğru değil ama, çünkü orası yaya yolu ve bisiklet yolu olarak ayrı yollar. Belediye'de iletirken doğru ifade etmek ret cevabını engelleyebilir.

Son düzenleme:
Ben Balçova belediyesine mail attım, resimler gönderdim. bu yola bisiklet yolu yapılmasını, yapılana kadar da kaldırımın ağaçlardan ve kırık camlardan temizlenmesi gerekir dedim. sadece ilgili birime aktarıldı dediler. 3 aydır ne cevap nede faaliyet var.

• Beğen
Tepkiler: erman35
bence pes etmeyin ve yeniden mail atın.. yönetim değişti belki bu sefer sesimizi duyarlar..

bu arada fotolarını çektiğiniz yolu kullanmayı bıraktım, gidiş yönünde en ufak bir banket payı yok..
feribot iskelesinden kent ormanına doğru giden yol çok daha güvenli oldu maviye boyanınca..

feribot iskelesi -> inciraltı -> sahilevleri -> bahçelerarası yolu -> güzelbahçe şeklinde bir rotayı düşünenlere tavsiye ederim

@Türka¥
Bisikletli dostum bu iki yolu maps uygulamasında işaretlermisin.

@Türka¥

Ben de daha güvenli olduğu için bu rotayı kullanıyorum. Gezinme durumuma göre Kent Ormanı içinden geçip lagünde bir çay molası vererek uzattığım da oluyor :) Sahilevleri yolunun bitiminde de eğer yolu biraz uzatmaya niyetiniz olursa, askeriye biter bitmez sağa ara sokaklara girip Kumsal sokak üzerinden gitmek de güzel bir rota. Hem bahçelerarası yoluna daha ilerden çıkıldığı için güvenli hem de denize 0. Oyalanarak sürenlere tavsiye ederim.

Kumsal sokak detayı mavi yer
1.PNG

Zoomlu moomlu
2.PNG

Kumsal sokak

kumsal.jpg

Trafikten zerre hazzetmem diyenlere Güzelbahçe-Seferihisar yönü için bonus arka sokaklar (mavi ok Tunç sokak ya da Aydın sokak)

4.PNG

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: seko35.50
Geri