Scudo Sports

İzmir-Aydın

Samet Koç

Forum Bağımlısı
Tepki
491
Bu rotayı yapan arkadaşlardan yol tavsiyesi istiyorum daha önce bu iki il arasını sadece otoban üzerinden gittim ve bisikletle otobandan gidemeyeceğime göre hangi yoldan gitmeliyim?

Scudo
İzmir şehir merkezinden Aydın şehir merkezine mi gideceksiniz?

evet. Aslında İzmirden Ispartaya gideceğim.

O rotayı bilen biri olarak size Isparta için rota tavsiye edeyim.İzmir-Aydın-Denizli-Bozkurt,Çardak Üzerinden Dinar-Isparta olabilir.Denizli üzeri gelirseniz sizi Nazilli'de karşılarım,Denizli'de misafirim olursunuz.Size Dazkırı,Başmakçı'ya kadar da eşlik ederim.

İzmir'de Gaziemir tarafına yakınsanız Kısıkköy,Torbalı üzerinden,Selçuk-İncirliova-Germencik-Aydın yapabilirsiniz. Belirtiyim Selçuk tarafında asfalt kötüleşiyor.En kısa rahat rota.

Eğer Güzelbahçe tarafına yakınsanız Seferihisar üzerinden Doğanbey'e girmeden Selçuk-Aydın yapabilirsiniz.Bu rotanın mesafesi fazla.Hemde rüzgarla karşılaşabilirsiniz.En zorlu rotadır.

Ya da biraz güzel bir rota olsun diyorsanız.Menderes üzerinden Değirmendere üzeri Selçuk-Aydın.Orta uzunlukta mesafe.

Yol bisikletiniz var ve kondüsyonunuz iyiyse;otoyolu tavsiye ederim.Hem Aydın'a en kısa mesafede gidersiniz,hem de daha düzgün zeminde sürersiniz.

• Beğen
Tepkiler: frknltngl
Çok teşekkür ederim bilgiler için. Tur bisikletim var Kısıkköy torbalı üzerinden daha mantıklı görünüyor. 18 ocakta finaller bitince okul yarı yıl tatiline girince yapacağım bu rotayı eve gitmek için :) O zaman haberleşiriz umarım beraber pedallama imkanımız olur.

• Beğen
Tepkiler: Raven_35
Ben şöyle bir rota hazırladım. O zaman için kondisyonumun çok yerinde olmayacağını düşündüğüm için ve hep yükseleceğim için sanki 3 gün daha gerçekçi :)
İlk gün
(link)
2. gün
(link)
3. gün
(link)

Nazilli ve kaklıkta pansiyon bulmam lazım.

@kaanduro

Bu rotayı kullanmadım ama mesafe olarak uzun bir rota.Ödemişe gitmek ve oradan köşk'e varmak 130 km'yi geçer.

Rota şöyle Torbalı çıkışından Ödemiş istikametine(sola doğru) döneceksiniz.Ödemiş'ten sağa yani Köşk tarafına döneceksiniz.Eğer Ödemiş'ten düz devam ederseniz Beydağ üzerinden Kuyucak'a varırsınız.

İyi yolculuklar diliyorum.

Otobana girip de durdurulan bisikletli var mı acaba? Benim de aklımda otobandan gitmek fikri geçiyor.Asfalt çok düzgün ve emniyet şeridi yeterince güvenli gibi.Hatta normal kara yollarından çok daha güvenli bence otoban.

@kaanduro

merhaba,
google earth'e göre mesafenin sadece ödemiş köşk arası 70 km civarında ve 914 metre yüksekliğe çıkıyor. imageshack bağlantı problemi verdi, o yüzden google earth görüntüsünü ekleyemedim. Ayrıca çok inişli çıkışlı bir yol. Planladığınız aylarda bu rota üzerindeki dağlarda kar olur sanırım. Aydın'dan Ödemiş'e sefer yapan minibüsler bu yoldan geçerek Ödemiş'e gidiyorlar, 2 saat sürüyormuş. Benim tavsiyem, otoban mümkün değilse: Gaziemir, Torbalı, Selçuk, Ortaklar, Germencik, Aydın, Köşk, Sultanhisar, Nazilli, Kuyucak, Buharkent şeklinde. Sadece Selçuk-Ortaklar arasında tırmanma var. Onun dışında tüm yol eğimsiz sayılır. Hayırlı yolculuklar...

Konuyu hortlatıyorum ama İzmir'de pedal arkadaşı arıyorum ilgilenen olursa özel mesaj gönderebilir mi?

Konuyu hortlatıyorum
Önümüzdeki hafta cumartesi günü izmir den denizli merkeze gitmek istiyorum yol bisikletim var selçuğa izban aktarmalı olarak gidiyor sanırım bu noktadan turuma başlıyacağım rota hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim

selçukta d550 climb başlayacak sonra ortaklara kadar downhill sonra hafif iniş çıkış aydın umurlu köşk nazilli diye gidiyor işte yoğun trafiğe dikkat edin

• Beğen
Tepkiler: Hibrit insan
Geri