Scudo Sports

İyilikten maraz doğdu. Küçük kaza büyük pişmanlık

Geçmiş olsun Engin Bey kardeşim. Allah bir daha yaşatmasın.
Olayın sıcaklığıyla değerlendirilmemiş ancak öylesine bir kaza sonrası muhakkak polis ve ambulans çağırmak çok önemlidir.
Olayın sıcaklığıyla rahatsızlıklar travmatik algılanabiliyor ama durumunuzun en azından ambulansdaki paramedikler tarafından kontrol edilmesi daha uygun olur. Gerekirse sizi hastaneye de sevkederler ki bu zaten sizin iyiliğinize olan bir tasarruftur. Polisin tutacağı zabıt da hakkınızı hukuki yollarda aramada/savunmada yardımcı ve sonrası tevessül edilebilecek öylesine küstahlıklara karşı da bariyer olabilir. Bazen zor, oyunu bozuyor.
Yeniden geçmiş olsun.

Scudo
geçmiş olsun ağabey Allah beterlerinden korusun Türkiye de yaşıyoruz çok da şey yapmamak lazım önlem olarak kamera olabilir oda 5 6 saat kayıt almıyor cinsiyetçilik gibi olmasın ama kadınlardan kaçabildiğiniz kadar kaçın bu gün bende 100 km kadar yol yaptım düz yolda en sağdan giderken korna ve bağırmayla çok tacize uğradım abla lar dan kafalar değişik çalışıyor bunların

İlk önce, yasını söylemeden önce senin çocuk (16 -17 yaşlarında) veya bilemedin genç oldugunu düşündüm. Yahu koskoca adammışsın. Senin gevşekligin bu. En son bir motorcu bana bodoslama carpmıştı, yeri göğü inletmistim. Ben bisikletlinin dokunulmazlığını ilan etmiş adamım. Hata yapmam ama hata yapana da küfrü basarım. Yalansız hilafsız. Öylede pis bir huyum vardır huyum kurumasın.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@mehmetsunu Beni tanımazsınız ben de sizi tanımam, ben sizin ne asker arkadaşınızım ne kahvede okey arkadaşınızım. Forum üyeleri size abi diye hitap ediyor diye yaşınızın benden büyük olduğunu da düşünüyorum. Aynı sizin deyişinizle Afedersiniz eşşek kadar adamsınız ama hala öğrenememişsiniz tanımadığınız samimi olmadığınız insanlarla böyle konuşulmayacağını. Konuya gelirsek 18 yaşındaki yalnız başında kıza hakaret mi etseydim dövsemiydim. Anasına babasına gerekeni söyledim söylenecek olanı. Anlaşılan o ki siz kızı döverdiniz.

Kime söyledigim belli olmuyormu. Senin gibi alttan alanlar yüzünden bisikletliler şamar oğlanı oldu. İki tane sesini yükselt bakalım bir daha babalanacaklar mı.

Çok geçmiş olsun. Yaşananlara üzüldüm :(.
Karşı tarafın üslubunu hiç mi hiç beğenmedim. Siz karşınızda bir insan görüyorken, sanırım o kendini bir gayrimenkul sanıyor :).

Yaralanmalı kazalarda polisin çağrılması ve tutanak tutulması zorunludur. Zaten olay yerini terk etmesi bile büyük bir suç. Bu vurup kaçmaya girer. 4 sene önce bisiklet sürerken bir taksiyle ciddi bir kazaya karışmıştım ve derhal hastaneye kaldırılarak ameliyata alındım. Olay yerinde bir kişi polisi çağırmış ve tutanak tutulmuş. Sonra da benim ifadem alındı tabi haftalar sonra. Sonuç olarak olay ışıksız kavşakta olduğu için 3/4 oranında suçlu ben oldum ama sigortadan haklılığım oranında tazminat aldım. Eğer taksi suçlu olsaydı bırak tazminatı plakasını bile alırdım, hiç gözünün yaşına bakmazdım. Mutlaka işin peşine düşün, hele ki size bu şekilde insanlıktan uzak davrandıkları için düşün peşlerine. Gerekiyorsa mahkemeye gidin ama mutlaka bu işin peşinde olun derim. Burası Türkiye diye düşünmek de yanlış olur, baya baya sigortadan paranızı alırsınız.

@EnginK. çok geçmiş olsun , bir olayı yaşamakla okuyup sadece yorumlamak arasında ciddi bir fark vardır. Tesellimiz de size ciddi hasar bırakacak birşey olmamış olması. Kanunlar öküz olduğu sürece trafikteki öküzler de bitmez.
İşin şokuyla polis/hastane nin aklınıza gelmemesi normal ,tekrar geçmiş olsun.

tekrardan geçmiş olsun, ayrıca ilave olarak böyle durumlar için bir veya birkaç arkadaş belirlemek; acil ve gergin durumlarda onun fikrine danışmak çok sağlıklı olabilir. bu arkadaş bir Avukat, Polis, Doktor belki bu konularda tecrübeli bir abimiz olabilir. olayın sıcaklığı ve gerginliği ile doğru kararlar alamayabiliriz.

benimde yaşadığım bi trafik kazasında avukat arkadaşımın ve polis bir yakınımın çok faydasını gördüğümü söyleyebilirim.

Bu tip olaylar yüzünden tek sürmeyi sevmiyorum. Arkadaş grubu ile yapılan sürüşlerde hem kalabalık olduğunuz için farkındalık artıyor, hem de atar gider yapan sayısı çok az oluyor. Bu tip bir kaza durumunda da bisikleti emanet edip ambulansa binebileceğiniz, bu tip şeyleri aklı selim düşünebilecek kişilerin yanınızda olması iyi olur kanaatindeyim.

Son düzenleme:
Ağustos 2019 da Eyüpsultan merkezinde bulunan döner kavşaktaki o bölgenin durak taksisine ait bir ticari taksinin kırmızı ışık ihlali ile bisikletime çarpması sonucu bileğim kırılmıştı. Olayın sıcaklığıyla muhtelif bölgelerimin aldığı darbeleri travmatik zannetmiştim ama bir ambulans talep ettim. Zaten ambulansla beraber polis de gelmişti. Taksi şoförü ışık ihlali yapmadığını ısrarla ifade ederken, çevredeki taksici avanesi de "olayın büyütülmeye gerek olmadığını" ifade ederek polisi ikna etmeye çalışıyorlardı. Sabırla tutanağı düzenlemesini bekledim ve ambulansla hastaneye gittiğimde bileğimde kırık tespit edilmişti.

Tedavim sonrası gerekli işlemleri başlattım ve bilir kişinin raporu ile sigortaya ve mahkemeye başvurdum. Kasım 2020 de sigortadan -emekli olmama rağmen- yüklü bir tazminat ödendi. (tazminatın, bilir kişi raporundaki mağduriyet oranı ve gelir durumunuzla doğru orantılı ilişkisi olduğunu ifade etmemde yarar var.) Mahkemeye sunduğum MOBESE görüntüleri ile ticari taksinin %100 kusurlu olduğu sabit oldu. Yaptığım hastane harcamalarına ait maddi ve ayrıca manevi tazminat talebime ait mahkeme de devam ediyor.

Yaralanmalı olabilecek kazalardan sonra -tecrübelerim doğrultusunda- yapmamız gerekenler;
1)
Kesinlikle olay mahallini terk etmeden polis ve ambulans çağır(t)alım, paramediklerin muayene etmelerini sağlayalım.
2) Ticari araç ise (taksi, minibüs, vb) avanelerinin veya çevredeki vatandaşların dolduruşuna ve müdahalesine mahal bırakmayalım.
3) Mümkünse çevredeki güvenlik kamera kayıtlarına ulaşmaya çalışalım ve bunu delil olarak mahkemeye sunalım.
4) Gelişmeleri -ibret olması için- paylaşalım. (Gelinen son durumu taksi durağı ile paylaştığımda, "her vatandaş senin gibi yaparsa bizim halimiz nicedir!" serzenişlerini kulaklarımla duyduğumu itiraf etmeliyim. Bu hassasiyet, o tarzdaki gürûhun vurdum duymazlık cesaretini bir nebze kıracaktır.)
5) İnsanlığımızdan hiç bir surette ödün vermeyelim ama aylar sonraki mahkemenin ilk duruşma gününe kadar bir kere dahi mağdur ettiği kişi ile iletişim kurmaya tenezzül etmeyen tarzdaki kişilere de hadlerini meşru yollardan bildirmiş olalım.

Tüm pedal dostlarına kazası, belasız ve koruyucu ekipmanlı sürüşler diliyorum...

Çok geçmiş olsun. Daha ciddi bir sorun olmaması güzel.

Bana da bilmem ne içecek firması çarpmıştı geçen sene. Kendimi bisiklet üzerinden atmasam halim ne olurdu allah bilir. Bisikletin üstüne çıktı herif. Ön jant kullanılamaz hale geldi. Bilmem ne içecek paçayı sıyırmak için herşeyi yaptı. Patronlar sürekli telefonda beni suçladı daha olayı bilmeden. En son 200 lira verelim dediler onu da vermediler tabi.

İlk ciddi kazamdı çok şey öğrendim. Bir daha böyle birşey yaşarsam ki umarım yaşamam, ilk iş ambulans çağırmak olacak. Ambulans gelmezse polis katiyen gelmiyor. Adli bir durum olarak değerlendirilmiyor.

Geri