Scudo Sports

İyilikten maraz doğdu. Küçük kaza büyük pişmanlık

EnginK.

Forum Bağımlısı
Tepki
1.481
Başlangıç
1978—79
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bugün İzmir'de yağmurların bitmesiyle uzun aradan sonra antremana çıktım. Hava çok güzeldi. Üzerimdeki hamlığı atmak için iyi bir fırsattı. Yine benim malum rota olan Alsancak-Urla rotasını gidiş dönüş non-stop tamamlamaktı amacım. Giderken hiçbir problem olmadı dönüşte de Güzelbahçe'ye kadar herşey yolundaydı. Güzelbahçe'de tempo tutturmuş gelirken birden solumda bir araç farkettim ve farketmemle beraber araç bana ön kapıdan resmen yapıştı ve sağa doğru sürüklemeye başladı. Süratim 25-30 arası. Kontrol edemeyeceğim bir yere (elektrik direği-kaldırım) sürüklenmemek için ben de anlık kararla araçla birlikte hareket edip düşmemek için araca yüklendim sol tarafımla. Bu sefer araç bana çarptığını farketti ve hızlanıp ayrıldı benden. Ben de desteksiz kaldığım için sol tarafımın üstüne düştüm. Araç sürücüsü genç hanımefendi meğer sağdaki sokağa giriyormuş. Ben o sokağın ortasına çoktan gelmiştim çarptığında. O anda olayın sıcaklığıyla arkadan gelen araçların altında kalmamak için yerde 5 saniye oturduktan sonra ayağa kalktım. Sürücü hanımefendi o illa girmek istediği sokağa sonunda girdi ve ilerde durdu. Arkadan da bir araç görmüş olayı onlar da sağolsunlar durdular var mı birşey diye. Üstümü başımı kontrol ettim önce iki dizimde yanma var sol bileğim hafif ağrıyor üstüne düştüğüm için . Onun dışında bende önemli birşey yok diye düşündüm . O anda olayın sıcaklığıyla, tavan yapmış nabızla ve adrenalinle önce nefesimi ve nabzımı düşüreyim biraz diye düşündüm ve bana iyi misiniz diye soranlara kısa cevaplar verdim. Sürücü de ambulans çağıralım birşey varsa dediyse de anında ayağa kalkabildiğim için istemem dedim. Ama durup dururken yandan çarpıldığım için epeyce sinirlendim. Sonra iyi olduğuma kanaat getirince tamam siz gidin , birşey varsa da şimdi sıcak sıcak belli olmaz akşama belli olur dedim. Numaralarımızı aldık-verdik.
Şimdi işin asıl ''BÜYÜK PİŞMANLIK'' kısmına gelelim. Eve geldim üstümü başımı değiştirdikten sonra kendimle ilgilenmeye başladım. Her iki dizimde ve yanlarında şişlik oluştu ve kocaman asfalt yanıkları vardı haliyle. Ben bunlarla uğraşırken telefonum çaldı. Bilmediğim bir numara olduğu için ellerim de ilaçlı olduğu için açmadım. Sonra bir daha çaldı bu sefer numarasını kaydettiğim kız arıyordu. Önce kendini tanıttı ve telefonu birden bir kadına verdi. Karşımdaki kadın olayın nasıl olduğunu sormaya başladı (geçmiş olsun demek yok). Ben de kazadır oldu öyle dedim ve nasıl olduğunu anlatırken birden bana ben de duatloncuyum nasıl olduğunu bilirim bu işlerin dedi ve siz bizim kızımızın üstüne yürümüşsünüz diye beni suçlamaya başladı. Ben özür beklerken birden bu suçlamayla karşılaşınca çok şaşırdım. Yok kızımız çok korkmuş eve geldi hüngür hüngür ağlıyor vs. Ben kızlarının üstüne yürümüşüm. Hanımefendi bakın dedim, madem sporcusunuz dinleyin beni daha iyi anlarsınız , benim nabzım tavan yapmış düşmüşüm , hatalı olan taraf sizsiniz bir de şimdi ben mi suçlu oldum dedim. Olsa olsa o anlık adrenalinle sesim yüksek çıkmış olabilir, kaldı ki orda bir sürü duran insan da vardı dedim.
Bunları derken Bu ikinci hanımefendi de telefonu bir adama verdi. Bana yükselmeye çalışırken izin vermedim bu sefer. O da biz ''Bilmemne Gayrimenkulüz'' varsa birşey halledelim doktor vs. dedi. Yahu dedimben de 46 yaşında adamım ben de bilirim çok iyi bilirim bu işleri polis çağırmamışım, ambulans çağırmamışım, zararımı tazmin edin dememişim hala hala ben mi hatalıyım dedim. Bir defa daha doktor vs lazımsa derken sizin hiçbirşeyinizi istemiyorum kalsın lanet olsun deyip kapattım telefonu. Küfürü de içimden ettim. Kazayı iki şişmiş diz, asfalt yanıkları ve hafif yamuk ön jantla atlatmış olduk.
Bunlar heralde biz bisiklete biniyoruz diye bizi ipsiz sapsız veya çulsuz adamlar sanıyorlar. Şu 'Bilmemne Gayrimenkulüz biz'' demeleri de ayrı bir garabet. Bilmemne gayrimenkul olunca sadrazamın sol bilmemnesinden mi düşmüş oluyorsunuz veya birine çarptığınızda özür dileyeceğiniz yere parası neyse veririz doktor vs diye yaklaşımda bulununca görevinizi yerine getirmiş oluyorsunuz. Kimsiniz siz.
Velhasıl-ı kelam iyilikten maraz doğar lafı doğruymuş ispatlandı. ÖNCE İNSAN OLACAKSINIZ SONRA İSTERSENİZ BİLMEMNE GAYRİMENKUL OLMAYA DEVAM EDEBİLİRSİNİZ.
Not: Bu olaya karışan ,benle telefonda muhatap olan pek saygıdeğer Bilmemne Gayrimenkulcüler bunu okuyorsanız veya forumdaysanız kendinizi savunabilirsiniz. Belki duatloncu hanımefendi takip ediyordur forumu .Beklerim...

Scudo
Hocam bilelim hangi Gayrımenkul ona göre tavrımızı gösterelim bence. Belki illegal olacak ama sahibinde deki ilanlarını şikayet edelim. İstanbuldan yapabileceklerim bu kadar. Geçmiş olsun.

Geçmiş olsun. Malesef ulkemizde yurt disindaki gibi sıkı önemler olsa eminin yurdum insanının %85 i ehliyet alamaz. Allah daha beterinden korusun. Tabiki özür dilemek yerine parasıyla konuşmak insanlıgın baska bi boyutu.

@trainspotting35 Teşekkürler, o kadar sinirlendim ki telefonda not etmek aklıma gelmedi o sinirle ,unuttum adını

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Keşke polis çağırıp tutanak tutmalarını isteseydiniz. Ardından en yakın devlet hastanesine acilden girip rapor alsaydınız. Ondan sonra oturup dinleyin gayrımenkulün kadife sesini.

Geçmiş olsun. Buradan da anlıyoruz ki kazanın boyutu ne olursa olsun ambulans ve trafik çağrılmalı, kaza tutanağı tutulmalı. Aksi halde biz mağdur oluyoruz.

@EnginK. Çok geçmiş olsun. Maalesef böyle insanların sayıları her geçen gün daha da artıyor

@Cambaz, @OgulcanGuven Evet bunların yapılması gerektiğini ve haklarımı çok iyi biliyordum ama, karşıdaki insanın çok genç olması ve korkması , uğraşmak istemememden dolayı yapmadım yapılması gerekeni. Pişman oldum

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Çok geçmiş olsun defi bela diyelim,hakikaten bisikletlileri yok hükmünde sayıyor bu insanlar,nasıl değiştiricez bilemiyorum,malum o yolda sizinlede birçok kez karşılaştık o geniiiş yolda sizi göremiyor ve çarpıyorsa heralde ehliyeti kasaptan verdiler hanım kıza:acpsnr:

@seko35.50 Evet Serkan bey ben de aynı soruyu sürücüye biraz hararetli sordum sanıyorum o sinirle, o yüzden üstüme yürüdü dedi heralde

Çok geçmiş olsun. Yine de size bir şey olmadığı için şanslısınız. Ülkemizin en büyük sorunu eğitim. Her yerde her adımda karşımıza çıkıyor.

Engin bey öncelikle çok geçmiş olsun.
İyi insan olmanın 38 senedir hiç faydasını görmedim. Sizde görmemişsiniz.
Öncelikle bu durumlarda kesinlikle hastaneye gidilmeli ve gerekli tutuanaklar tutulmalıdır.insanlar kaza heyecanı geçtikten sonra çirkinleşiyorlar.
Maddi yada fiziksel zararınızı ödemiyorlar. Tekrardan geçmiş olsun.

Geçmiş olsun. Kaza olunca insanın ayarları bozuluyor, her ihtimale karşı olay anında bir tutanak gerekiyor...

@EnginK. Çok geçmiş olsun . Allah beterinden korusun. Diyecek söz çok fakat nafile. İzmir de bu kaçıncı vukuattır oluyor. Tek tesellimiz olayı bize nakledecek sağlık ve afiyette olmanızdır. Canınız sağolsun ve tekrar geçmiş olsun.

@necmeddin teşekkür ederim Necmettin Bey, kaza beni çok üzmedi asıl üzen sonrasında olan sonradan görmelik ve terbiyesizlik. Olay olduktan sonra kazadır oldu bir kere, verilmiş sadakamız varmış derken eve geldikten sonra telefon açılıp suçlu muamelesi görmek tuhaf geldi. Hele o telefona çıkan duatloncu bacı: biz biliriz bu işleri demesi. Neymiş efendim o da düşmüş de kolu 6 ay askıda kalmış. Senin trafik özürlüsü kızının illa kolumuzu bacağımızı mı kırması lazım, üstümüzden mi geçmesi lazım özür dilemen için. Aracın içinde duatloncu bacı olsaydı ve bunları bana o anda söyleseydi polisi de 112 yi de arardım , kızına dua etsin.

Geçmiş olsun. İnsanımız dediğiniz gibi karşısındakiyle nasıl konuşması gerektiğini bilmiyor, akım derken B... diyor maalesef.
Galiba size iyi niyetli birşeyler söylemeye çalışmışlar ama işte... 😇

@Ahmet TOPAL İyi niyetli birşey söylemeye çalışmadılar Ahmet Bey. Biz biliriz bu işleri demenin tercümesi: Fazla büyütme biz bilmemne gayrimenkulüz çarptık neyse parası veririz terbiyesizliği. Bilmemne gayrimenkulüz deyince biz de mi seceremizi sayalım biz de şuyuz buyuz diye.

sahsen , okudum ve cok uzgunum , halkimiz adina ; bu ve buna benzer durumlari bertaraf edecegiz , inanin cok daha rehaf aalshahahjaka , ne diyorum ben yahu ; ulke bu kardesim , isinize gelirse :)

edit : ironi olarak belirtmek zorundayim

Geri