Scudo Sports

İyi başladı ve berbat oldu ama desteğimizle iyi bitsin

Arkadaslar,
Esim ve ben, Jean ve Claire 'i Ankara'da evimizde 1 hafta kadar elimizden geldigince misafir etmeye calistik
Kendileri su an gayet iyi durumdalar.
Ikisi de cok sicak kanli, guvenilir ve cok iyi insanlar... (Resimleri ancak facebook hesabimdan linkleyebildim...)
(link)
Birlikte PAB-Cayyolu turu yaptik, sonrasinda Critical Mass'e katildilar. Hurriyet Ankara ekinde haber oldular...Aradiklarini da bu turda buldular...Ayni rotayi yapan, Gurkan Genc..Gurkan'la dun aksam konustuktan sonra daha bir morallendiler.
(link)
Yarin itibariyle yolculuklarina devam edecekler. Kapadokyaya otobusle gecip orada Fransiz arkadaslariyla bulusacaklar, daha sonra da Guneydogu Anadolu uzeinden Iran'a gececekler .Iran vizelerinin sonuclari yarin belli olacak.Vizeleri cikmaz ise alternatif yol belirleyecekler. Su anki rotalari asagidaki google maps linkinde isaretlediler. Iletisim kurmak, yardimci olmak isteyenler icin mail adresleri solye; 2roues2tetes@gmail.com

2roues2tetes@gmail.com
www.champ-libre.blogspot.com

(link)

(link)

Scudo
Bunu yapanlar insan olamaz. insanlar laftan anlar.

@chari

Aynı zamanda bu gibi insanlara bi güzel sopa şart.

Bunu yapanlar insan olmadığı içinde (özür dileyerek söylüyırm) hay.andır. Ancak bu dilden anlarlar.

selam arkaslar cepten nete girdigim icin resimleri koyamadim ama jean ve claire i ankarada otogarda gordum durumlari iyi goremeye gidiyolardi kapadokya turu yapacaklardi en kisa zamanda foyolarini paylasicam gayet mutluydular herkeze iyi pedallar

Haritalarında Diyarbakır'da var. Ben de buna istinaden mail yazdım kendilerine. Yardım edebileceğimi söyledim, ayrıca kendilerini konuk da edebilirim. Bakalım cevap bekliyorum :)

• Beğen
Tepkiler: Ilker Arca
Adıyamandan geçecekler galiba :) burdayım bende hadi bakalım bende yardımcı olucam büyük ihtimalle...

• Beğen
Tepkiler: İbrahim Aslanhan
bugün gaziantep e doğru yola çıktılar.. gittikleri her şehirde verdiğimiz telefonları aramayıda ıhmal etmıyorlar.. Umarım kazasız belasız hedeflerıne varırlar

@Gurkan Genc

Gürkan,

Bana bilgi verebilir misin biraz ? özelden veya burdan farketmez. Keşke benim telefonu da verseydin ya :) yada özelden tlfnları varsa yaz bana. Arayayım bari. Bugün antepe gidiyolarsa haftasonu veya önümüzdeki hafta burda olurlar :)

Öncelikle olayı yapanlar bir hayli kınanmış ben de kınıyorum..Allah ıslah etsin diyorum daha ne diyeyim.. Kendimizi de bu kadar aşağılamanın bir manası yok.Fransanın büyük şehirlerinin bizimkilerden kat be kat tehlikeli olduğunu biliyoruz.Olayı yaşayan turistlerin Türkiye algısının değişeceğini sanmıyorum bu konuda yorum yapan bir arkadaş suç her yerde var ama misafirperverlik heryerde yok demiş gayette güzel bir tespit olmuş. Fransa da herhangi birimiz böyle bir olay yaşasaydık hepimiz en yakın havaalanı nerde ona bakardık çünkü onlara Türkiyede yapılan iyiliklerin çoğu yapılmazdı.Bir de burda sorgulamanız için şöyle bir şey soracağım..Acaba Avrupa(veya amerika) turistlerine diğer turistlerden daha fazla mı ilgi gösteriyoruz? Forumda dün başka birisi Norveçli ,isveçli birileri gelse ağzımızın suyu akıyor ama bir arap gelse dönüp bakmayız gibi bir ifadede bulundu.Benim gördüğüm ne yazık ki toplumumuzda gelişmiş ülkelere karşı aşırı bir sempati var.Bu turistlere gösterilen ilgiden gayet memnunum..Fakat İnsana ilgi olmalı millete değil demek istediğim..

• Beğen
Tepkiler: İbrahim Aslanhan
Arkadaşlar,

Jean lerden haber alan var mı ? Yazdığım maile hala cevap gelmedi merak etmeye başladım. Kendilerini karşılamak istiyorum çünkü. Dün Antepe doğru yola çıkmışlardı. Şuan Güneydoğu Anadolu'dalar yani. Meraklanıyorum.

Gerek kalmadı arkadaşlar.

İlgili mail geldi ve ben de rahatladım :) İlker Bey, teşekkür ederim size de.

• Beğen
Tepkiler: Ilker Arca
@Ilker Arca

İbrahım selamlar
Kusura bakma mesajını yenı gordum.. Cevap yazdım

Sarıcakaya jandarması ıle konustum ıkı tane 19 yasında bır tanede 20 yasında üç genç saldırmış. . Üçüde uzunca bir süre içerde kalacak.

@Gurkan Genc

Teşekkür ederim aldım mesajı. Umarım ki uzun yıllar içerde kalırlar bu ad...ler. Bu kelime az bile. Her neyse.

Sanırım ki; haftasonu Diyarbakır civarlarında olcaklar maillerine göre. İnşallah bi aksilik çıkmaz. Beklemedeyim haberilerini. Bana sms ile bildircekler durumlarını :)

Arkadaşlar,

Dostlarımız şuan Diyarbakır'a bağlı olan Karacadağ'dalar. Yaklaşık 70 km. uzaklıktalar Diyarbakır'a. Geceyi Karacadağ'da bir köyde ( Karabahçe) geçirecekler ve sabah yola koyulacaklar. Ben de Allah'ın izni ile yarın sabah onlara doğru hareket edecem ve onları yolda karşılayıp ve konuk edeceğim.

Jean ve Claire'yi konuk ettim arkadaşlar. Yanlarında 3 Fransız arkadaşları da var. Dün öğleden sonra kendilerini ilçe garajına götürüp Mardin'e uğurladım.Bugün içerisinde geri dönecekler. Yarın tekrar bisikletleri ile yola koyulacaklar.

Detayları daha sonra belirteceğim.

3 tane deli kuyuya bi taş atmış ama bu sefer birçok akıllı ve iyi insanımız çıkarmayı başarmış sanırım.Şükürler olsun ki sizin gibi insanlar da var ülkemizde ve dünyada.Bu yazılanları okuyunca aklıma birçok kişinin de aklına geldiğini tahmin ettiğim bir fikir geldi.Bundan sonra da güzergahları ülkemizden geçen gezginlere eşlik edebileceğimiz bi sistem oluştursak.Her ilden gönüllü kişiler evlerinde ağırlayamasalar bile kamp yapacakları yerlerde bu kişilere eşlik etseler.Ben İzmir'de yaşıyorum ve elimden geldiğince böyle bi haber alırsam bu kişilerle birlikte kamp yapmak hatta şehire girdikleri yerden çıkışa kadar eşlik etmek isterim.İl temsilcileri daha iyi yardımcı olabilirler tabi böyle durumlarda.Eğer size de yapılabilir görünürse ben böyle bi organizasyona çoğu kişinin destek vereceğini düşünüyorum.Saygılar.

@Oğuzhan Zengin

oğuzan'a katılıyorum aslında türkiyeden geçen bir çok uzun turcu var bazıları rastlıyor ve ağırlıyorum bazıları forumlardan görüyorum

aslında Dernek olarak elimizden geleni yapıyoruz bu konuda özellikle avrupa bisikletliler derneği üye olmamız bize burada ulaşaları dernek merkezinde ağırlıyor bir çay içerek gitecekleri rota konuşuyor ne gibi durumlarla karşılacaklarını nelere dikkat etmeleri gerekdiği gittikleri rota da bulunan dernek temsilcisi ve ya arkadaşlarımızın telefonu veriyoruz

aslında uzun turculara yardımcı olmak için tur rotaları çıkarmak neresi nasıl,kamp yeri,güvenlik,yardımcı olacak kişiler vb.gibi bir sürü sorun var kafam bunları toplayıp bir sayfa oluşturmak lazım

• Beğen
Tepkiler: Oğuzhan Zengin
Haklısınız Arkadaşlarım.

Ben bu akşam bişeyler paylaşcam. Zamanım yoktu ama bu akşam hallederim.

• Beğen
Tepkiler: -Paşa-
Geri