Scudo Sports

İyi başladı ve berbat oldu ama desteğimizle iyi bitsin

belirleyecekleri güzergah üzerinde erzurum varsa ben ve aile büyüklerim olarak konaklama ve misafirlik adına yardımcı olabiliriz. ben istanbuldayım ama aile büyüklerim erzurumda yardımcı olmaktan onurduyarız.

• Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan
Scudo
çok üzücü...web sayfalarına baktım...fransızcam yok ama yanlış görmediysem ankara'dan geçiyorlar...burada yapabileceğimiz bir şeyler olabilir...e-posta adresim, sariengin@gmail.com...iletebilirseniz sevinirim. ayrıca belki forum üyeleri olarak, belli bir hesaba yapacağımız küçük bağışlarımızla, gasp edilen paralarını telafi edecek bir yardımda bulunabiliriz...

Çok üzücü bir olay. Bu saldırıyı esefle kınıyorum. Sanırım tenha bir güzergah olan Sarıcakaya-Nallıhan güzergahı üzerinden Ankara'ya gitmek üzereyken yaşadılar bu vandalca saldırıyı. Allah'tan bu şerefsizler yakalanmış. Üstelik sahte votka yüzünden 4 Rus'un ölmesinin şoku hala tazeyken bu müessir olay üzerine tüy dikti. Umarım bir daha bu olayları yaşamaz Fransız çift. Hepimize geçmiş olsun.

• Beğen
Vaybe Benim şehrime hiç yakışmamış böyle bir olay. Okuma oranının artması şart devlette elden gitmez yobaz bir millette yetişmez...

• Beğen
Soner bey bize aktardığınız bilgiler için teşekkür ederim.Ne diyeceğimi bilemiyorum başlarına gelen olaydan dolayı ne kadar üzüldüm,ülkemizin böyle konularla anılmaması gerek,sizin gibi güzellikleri ortaya koyan insanların milyonlarca olması dileklerimle saygılarımı gönderiyorum.

• Beğen
Sevgili Dostlar, bisiklet ve dağcılık camiasından onlarca kişi mail yolu ile çifte ulaşmış ve yardım etmek istediklerini bildirmişler. Moralleri yerine gelmiş durumda. Herkese teşekkür ediyorlar.
Hala yola hangi araçla devam edeceklerini düşünmekteler, rotalarında buna göre şekillenecek.

Rota belli olduğunda ilk iş buradan paylaşacağım.

Bir daha çadır kurmak zorunda kalmayacak şekilde organize olabileceğimize inanıyorum.

Forum gücünü burada bir kez daha kanıtlayacaktır eminim.

Dil bilen arkadaşlar mesajlarını direkt bu kişilere yazarsa daha uygun olur.

ben de şimdi bloglarına baktım acaba bizim memleketten geçiyorlar mı yardımcı olabilir miyim diye..ancak anladığım kadarıyla rota da bizim oralar yok..hatta iran'a gidinceye kadar türkiye içindeki rotalarına da ulaşmaya çalıştım ancak bu rota da sanırım henüz belli değil.

şuanda belli olan Ankara'dan sonra Kapadokya'ya doğru ilerleyecekler.

Kendilerine mail attım geri kalan rotalarını belirtmeleri için..Cevap gelirse burada yazarım..

bu arada mail adresler: 2roues2tetes@gmail.com

Kendileriyle ben de temas halindeyim. Su an Nallihan Beypazari arasindalar. Carsamba gunu Ankara'ya ulasiyolar. Benim evin adresini google map'ten gonderdim, birkac aksam bizde misafir edecegiz. Sonraki rotalari sanirim Kapadokya.

Turistlere saldıran şerefsizleri iyice dövmek lazım. Turistler için elimizden ne geliyorsa yapalım, yada ben ne yapabilirim birisi bana bunu söylesin. Şuan başımdan aşağıya kaynar sular döküldü resmen. Ağzını burnunu kırmak istiyorum o köpeklerin.

paylaşım için teşekkürlerr ama sonunu görünce sinirden baya bi küfür ettimm yazıklar olsun bunu yapan insanlara ya ... ;(

Jean ve Claire ile bugun ankarada crtical mass de tanıstım.. Yaşadıkları talihsiz olaydan dolayı rotalarını değiştirmişler hatta devam edip etmeme konusunda kararsızlar. Türkiye de ve guzergahları boyucna gıdeceklerı ulkelerde kamp yapmaktan korktuklarını dıle getırdıler.. Gıtmıs oldugum guzergahın hemen hemen aynısını gıdıyorlarmıs.. Yarın oturup uzun uzun sohbet edıcem ıkısıylede.. Yola devam etmelıler

@Gurkan Genc

Kesinlikle devam etmeliler. Sen onları ikna edersin Gürkan. :in:
Aman sende onlarla gitme.:) Senin rota bu sefer başka, hem daha kitabı bekliyoruz ona göre.

Bisikletliler olarak onları Türkiye sınırına kadar her gün evden eve geçecek şekilde konuk edebilecek bir organizasyon oluşturmalıyız.

Kendimizi kandırmayalım, türkiyede bu tür olaylar çok sık oluyor,
daha bir sene önce seyir halindeyken arkamda olan arkadaşımı bisikletinden indirip keyfi bir şekilde dört kişi darp ettiler. Ben bile bisiklet kullanırken tedirgin bir şekilde bisiklete biniyorum.
Misafirperver olmamız bu durumu meşrulaştırmaz, siz durumu meşrulaştırmaya çalışıyorsunuz, bu tür olaylar heryerde oluyor demek kadar ayıp birşey olamaz kusura bakmayın.

Cidden çok üzücü bir olay, Eskişehir de yaşayan birisi olarak ayrıca üzüldüm.

Maddi manevi yapılabilecek bir şey olursa destek vermeye hazırım.

Kimse kusura bakmasında bizden bi b.k olmaz:boese157: Biz anca kendimizi avutuyoruz geçmişte yok böyleydik yok şöyledik diye, hiç aynanın karşına geçipde bi bakmıyoruz yada bakıp bi halt yapmıyoruz.Arkadaşlar için çok üzgünüm benimde onlarca yabancı arkadaşım var ve hiçbirine türkiyeyi önermiyorum tatil konusunda bile çünkü görüyorum ülkenin içindeki pislikleri, ben bir insana gel türkiyede tatil yap yada gez diyipde sonra başına birşey gelirse o vicdan azabıyla yaşayamam.şahsen ben bi uzun tur yapacak olsam birazdaha para biriktip uçağa bisikletide atıp yurtdışında(batı avrupa) tur yapmayı tercih ederim.O arkadaşlar için türkiye pekde hoş bir anı olarak kalmayacaktır çünkü insan beyni kötü olayları daha sık hatırlar.Neyse bu uzadıkça uzayacak...
Eger adana yada kayseriden geçen yabancı turistler olursa kapım açıktır, orta-üstü ingilizcem var.Tandemle ilgilenen tanıdığım yok ama eger fransa konsolosluğu ile iletişime geçerlerse onlar çokdaha fazla yardımcı olur en azından bisikleti bir süre orda muhafaza ederler tur bitincede fransadan geri isterler konusuluğu arayarak.

Yazık ya, çok geçmiş olsun.

Eğitim şart, kalkınma şart, fırsat eşitliği şart. Bu gibi temel şartlar ülkemizde gerçekleşmediği sürece bu gibi olayların sonu gelmez. pipa Bacca isimli barış elçisinin başına geleni de hatırlarsınız. İnsan donup kalıyor. Modern yaşamın içinde vahşi hayatı da yaşadığımızdan dolayı uzun yola çıkan arkadaşlarımızın hazırlıklı olmasında yarar var.

Geri