Scudo Sports

İtalya'dayım bir isteginiz var mı?

Roma'da dükkan arayanlara Lazaretti'yi öneririm :in: yeni ve eski her türlü bisiklet, aksesuar vardı. Devasa bir depoları var ve bana 10'larca ikinci el kadro gösterdiler.

Columbus konusunda ben de eklemelerimi yapayım.. Cro-Moly olarak bilinen Krom Molibdenum alaşımlı çelikler 4130 serisidir. Günümüzde Cro-Moly artık baz model borularda kullanılıyor. Üst model çelik borular ise metalurjinin sınırlarını zorluyor! Columbus'un Niobium alaşımlı çelikleri ve Reynolds'un air-hardened (kaynak veya brazing'den sonra su vermeye gerek kalmadan çok yüksek sertlik/mukavemete ulaşabilme özelliği taşıyan) 853 ve 631 gibi modelleri, ve en üst modeller olan "paslanmaz" Columbus XCr ve Reynolds'un ünlü 953'ü gibi.. 953 boruların çekme direnci 2000Mpa! (6061 aluminyumun 7 katı!) Ancak XCr veya 953'ün bir setinin fiyatı (sadece borular!) 400-500 dolarlarda geziniyor.
Bu durumda da bu saydığım günümüzün yüksek teknoloji çelikleri çoğunlukla el yapımı özel sipariş kadrolarda kullanılıyor.

Konuya dönersek; yani kadronun üzerinde Columbus yazması iyi bir başlangıç olsa da, tek başına birşey ifade etmiyor; Columbus çelikleri arasında da dağlar kadar fark var.
Çeliğin "sesi"nden ne kastettiğinizi çok iyi anlayabiliyorum, çünkü bende bir Columbus Spirit set var ki, borunun ortasına fiske atınca insan kendini birden kılıç dövüşünde hissediyor! :D
Çeliğin et kalınlığı sesi çok etkiliyor; Spirit'in orta kısmı 0.45mm kalınlığında. Muhtemelen senin duyduğun da onlarca vasat, 1mm borulu kadrodan sonra düzgün double-butted borularla yapılmış bir kadronun sesidir ;)

Scudo
kardeş maden ordasın bana xt set al lafta kalmasın fıyatlarınıda haber verirsen memnun olurum şimdiden teşekkürler:))

kron xc500 için sele ve havalı maşa getirirsen sevinirim getiremessende canın sağolsun kardeşim.

merhaba,
benimde sizden ricam olacak ama olması mümkünmüdür bilemiyorum ben eski klasik tarzda bisiklet posteri arıyorum.. eğer gözünüze çarparda alırsanız çok memnun olurum..

Kardeşim. Kral adamsın valla.. Ben de Giro bi kask istiyorum. Fiyakalı bişey olsun ama... Taktıkça seni hatırlarım artık.

Döndüm sonunda, geceli gündüzlü, ben italyada gezip tozarken okulda verilen ve şuanda altında ezildiğim projelerle uğraşıyorum. bu yüzden bloğuda bayram tatilinde revize edeceğim.

şapka bulamadım, italyada metal kaliper de yoktu. ama istanbula döndüğüm gibi bu yöndeki istekleri istanbuldan bulabilir miyim diye kısa bir araştırma yaptım. karaköyden istiklale çıkarken soldaki ilk bisikletçide ( içeriye doğru ince uzun dükkan) üzerinde italya bayrağı olan demir kaliper demirleri var. pazarlıksız 7 lira, yanında iyi olmadığı için pazarlıkla 3 liraya alırsınız; bi tane kalmış ve atıl durumdalar. klipsli ipi nereden bulacağım diye üzülmeyin; mor, turuncu, siyah renklerdeki bu ipler ( üstelik zefal marka yanılmıyorsam-fransız) kackar bisiklet raflarında duruyor. bunuda daha iki gün önce keşfettim.

karaköydeki yokuşta birbiriyle karşılıklı iki bisikletçi var. sağ taraftaki beyaz saçlı gözlüklü amcanın işlettiği bisikletçide bu kaliper pedallardan varmış ancak adamın depoya inmesi gerekiyordu, dükkan boş kalacağı için inmedi, gündüz saatlerinde giderseniz orada iki kişi çalışıyor. bu kaliperleri alabilirsiniz.

üçüncü seçenek, üzerinde pedalı, ipi herşeyiyle eminönündeki ileri bisiklet bu kaliper pedalları satıyor.ancak pedal kısmı demir, ayağı içine alan ve sanırım pedala ismini de veren kalipe kısım siyah esnek platik. marmara üniversitesinden samet gönderdi, özel fiyat verecekmişsiniz derseniz kolaylık sağlayacaklar, kaliper almak için arkadaşlarımın geleceğini söyledim onlara, haberleri var.

bende dün sultanbeyli bit pazarına gittim belki 59, 60 , 61 cm bir kadro çıkar diye, bisan ihlas türü bisikletler dışında bişey yoktu. ilginç bir şekilde 9 liraya kadar fiyatını indirererek, euronun bu vahim hali yüzünden 300 liraya zor alacağınız bir kaz tüyü uyku tulumu buldum. 3 tane de tanesi 1 liradan bütan propan tüp aldım 500 lük. avrupada 5 - 8 euro ya satılıyor bu kartuşların tanesi :) üstelik benim aldığım kartuşun markası biri coleman, bir ide jetboil, her iki marka da fransada doldurulmuş :)) burada tabesini 30 40 liraya alacağınız ürünler

haftaya ucuz jenaratör, ses sstemi, mp3 çalar, cep bilgisayarı bakmaya gideceğim.

şimdi diyeceksiniz ki, ne cep bilgisayarı, nası yanı?? sharp marka tam qwerty klavyeli, 64kb hafızalı, saat piliyle çalışan cep bilgisayarını 1 liraya yanımdaki arkadaşa aldık :)) bi lirara haki deri kız cüzdanı aldık, benim venedikte, milanoda vitrinlerde gördüğüm ve 300 euroya satılan tasarıma sahip ürünler, burada koca karı işi, eski, köhne diye yerde 1 liraya satılıyor. :))

http://www.bikebling.com/v/vspfiles/photos/Capo-Turismo-Cap-2T.jpg

bende şöyle üzerinde capo yazan bir şapka istedim, sizden talep gelince bi yandan da kendim için aradım.., ama belki de mevsimin kış olmasından dolayı, belki yanlış bisikletçilere gittiğimden bulamadım, belkide yazın daha rahat bulurum, pegasus un kampanyalarını izlemeye devam :)

capo baş demek, ama şef gibi, başkan gibi, takım kaptanı gibi de bir anlamı var. bir bisiklet takımında o takım içinden yarışı kazanması için tüm bir takımın uğraştığı kişiye capo deniyor olabilir ama ben biraz öne geçip rüzgarına aldıüı diğer bisikletleri çeken kişi gibi düşündüm eğer kendim için alsaydım.

ama italyada dükkanlar çok küçük, çok az ürün üzerine yoğunlaşılmış. uzun uzun raflara dizilmiş ürünler, bol çeşit göremiyorsunuz.
şapka işi başka bahara kaldı ama bi sonraki sefere bulursam açtırmadan bi kutu alıp türkiyeye geirecem söz.

Bugün bir arkadaşıma Kaçkar bisiklet den fiyatı düşe düşe bi hal olan ama artan euro yüzünden de bir türlü almaya cesaret edemediğimiz Giant chixie'yi sonunda aldık. kadro small ve alu. oakadar hafif ki, her perşembe yaptığımız sürüşlerde bu hafta bir fixi de olacak. ama bi promlemimiz var. ürün uzunca bir süredir showroom da durduğundan 18 fici dişlisini mağazada bulamamışlar, elinde fixi için dişlisi olan varsa bu arkadaşa yardımcı olabilir mi?

• Beğen
Tepkiler: Onur Onursal
Hoşgeldin sefalar getirdin. Şimdilik kendini getirmiş olman da yeter. Bu arada resimdeki şapkayı çok çok beğendim. Gerekirse 2 bahar beklerim şapkayı. Mevcut fotoğrafları paylaşmanı bekliyorum heyecanla. Tekrar tekrar hoşgeldin.

hoşgeldin :)

italyayı önceden görenlerin ve senin gözlerinle görmüş olduk böylece...
umarım bir mayıs-haziran aylarına denk düşer de bizim de gidişimiz giro'yu seyrederiz...şapkaları uçururuz...

ankara'da geçtiğimiz sene temmuzda avrupa şampiyonası sırasında baya erzak çantası ve su matarası toplamıştık. görsel bir şölendi...sırf avrupayı bu yüzden gezmek görmek istiyorum. italya ve fransa turu seyretmek bile yarısını gezdiriyor.

sevgiler

özgür

Ulan ne tartışmalar dönmüş bu forumda beee.. "Bisikletle kız tavlamak" bunu bile okudum. 😁😁😁
Çok alakasız bir şey arıyordum googleda bir baktım forum 😁
Allahım daha neler göreceğiz 🤣

Konu güncel sandım. Coronavirüse dikkat et diyecektim, italyada baka sayısı çok fazlaymış

Ulan ne tartışmalar dönmüş bu forumda beee.. "Bisikletle kız tavlamak" bunu bile okudum. 😁😁😁
Çok alakasız bir şey arıyordum googleda bir baktım forum 😁
Allahım daha neler göreceğiz 🤣
Konu hortlayıverdi 🤣

• Hahaha
Tepkiler: Taygun Kon
"Abi gelirken süt , bi kalip beyaz peynir bide tuvalet kagidi '
Arif Işık ( Gora filminden bir replik )

• Beğen
Tepkiler: uurkrtl
Geri