Scudo Sports

Işte kask bu yüzden önemli

muhiddin

Forum Bağımlısı
Tepki
981
Bisiklet
Giant

2:29 uncu sanıyede attıgı taklarara ragmen tekrardan hıcbırsey yokmuş gibi ayağa kalkan adam.

motorcular ve bisikletçiler bizim en önemli korunağımız,dayanağımız kaskımız.

kasksız yola çıkmıyoruz.kask takmayan arkadaşları gördüğümüzde uyarıyoruz.:)

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
Scudo
Fena uçtu.Tabi ki kaskın yanı sıra Alpinestar korumalı deri tulum ve çizmelere de borçlu bu kadar ucuz atlatmasını.

• Beğen
Tepkiler: muhiddin
@nevzatsercanoktay

benim dikkat çekmek istediğim nokta kaskın önemıydı eger adamın kafasında kaskı olmasaydı belkıde hayatta bıle degıldı.viraja girerken kararlı gırmedı ve hız bıraz yuksektı evet.ama kararlı olsaydı o kadar ucmazdı:)
ucmanın dısında asıl olan bence kask mevzusu ve hakıkaten bu aralar cok görmeye başladım ters yöne surenlerı kafasında kask olmadan sürenleri..

@Tavariş

tabıkı kesınlıkle kaskın dısındakı kıyafetlerıde cok mühim:)

hızdan dolayı virajı alamamış. Hız yaparsın anlarım da viraja girerken hız yapmak nedir.Zaten yolun devamı gözükmüyo

• Beğen
Tepkiler: 7haiku
Bu tip sürücüler kaza yaptıktan sonra sapasağlam kalkınca ben üzülüyorum açıkçası. O eğlencesine hızlı viraja girecek diye karşıdaki araca çarpsaydı, araçtakilerin başına bir şey gelseydi çok daha fazla üzülürdüm ben.

Her ne iş ile uğraşıyorsanız şunu bilmeniz gerekmektedir, tehlikesi olmayan iş yoktur. Zaten yapılan işte hiç bir tehlikenin olmayacağına inanmak en büyük tehlikedir. Ancak dikkat ve önlem insanları bu tip tehlikelerden, kazalardan uzak tutar. Bu adamın kask ve koruyucu elbise giymekten çok kafa yapısını değiştirmesi gerekiyor. O yüzden istediği kadar kask taksın, böyle bir yolda bu tarz bir sürüşle çok ucuz kurtulmuş kendisi. Bir kere kask ile ilgili konuşmazdan evvel bu adama motor sürmeyi yasaklamak gerekiyor. Ha keza kendi canından vazgeçmiş olabilirsin ancak, başkalarına zarar verme ihtimalini hiç mi düşünmezsin be adam ?

Motorda kuraldır:baktığın yere gidersin ! O nedenle bu tip kritik durumlarda,doğru karar verip,kaçış noktasına bakmak gerekir.Motorcu arabanın sağına baktı,(kask kamerası)ve sağa,şarampole uçtu.

Adamın motoru,kullandığı korumalar,önünde giden arkadaşının dizlerini değdirecek kadar virajlarda motoru yatırışı bunların profesyonel sürüş eğitimi aldığını gösteriyor.Olayın İngiltere'de oluşu da muhtemelen kaza nedeninin alkol olduğunu düşündürüyor.

Ne güzel viraj yapıyordu arkadaşı ile.bilmediği yolda başka motorcuya hava atmaya kalkarsa sonu bu olur maalesef.900 rr kullanıcısı kontrollü gitmenin değerini bir kez daha anlamıştır.bu kazadan yaralanmadan kurtulması ekipman dışında düştüğü zemin ile büyük alakalı.her zaman bu kadar şanslı olmayabilir...

• Beğen
@muhiddin koçaşoğlu Kask önemli tabi ki de gönül istiyorki böyle durumlarda kask kendi iradesiyle ilk darbede karpuz gibi ayrılıp, kafasından çıksın.

Böyle dengesiz sürücüler yüzünden başkalari zarar göruyor. Şimdi ölmedi bu arkadaş ancak akıllandi mi acaba? Başkalarinin hayatini kaydirmaya calisacak mi birdaha?

@furkantrojka

insan bu hata yapar elbette bisikletçi arkadaşlarımız bile hatalar yapabılıyor bazen ınsanların ve kendı canını zor duruma sokabılıyor fakat bu sekılde dusunmemek gerekır bence.sonuçta motoru suren kişide böyle bişey olmasını istemezdi elbet.:)(yanlış anlaşılmasın motorcuyu savunmuyorum)

@Serkan Mıstınoğlu

bayagı ıyı yakalamışsınız göruntulerı:):)

@furkantrojka adam ölse mutlu olucan yani cümlende o anlaşılıyor,üstelik 200kglik motorun 2 tonluk kafesin içindeki adama zara verdiğine hiç şahit olmadım

@Owlknife
Mutlu olmak değil, böyle adamların başkalarına zarar vermeden ölmelerini istiyorum. O araç motorcu yüzünden yoldan çıkabilirdi, önden çarptığında hava yastıklarının açılmasına sebep olup kazaya neden olabilirdi. Üzerinize 100+ hızla gelen 200kg'lık bir nesneye çarpmak o kadar da basit bir olay değil.

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
Kask hayat kurtarır, geri kalan ekipmanlar ise sizi değneklerden, tekerlekli sandalyelerden kurtarır. ;)

• Beğen
Geri