Scudo Sports

İşte almayı düşündüğüm bisiklet: "CUBE 2012 Analog 29er"

29 " bisikletler harika ama parçasını bulmakta biraz sıkıntı çekersin. bulsanda piyasada az diye çok pahalı fiyat çekerler.yaygınlaşmadığı için malesef öyle şu an.

• Beğen
Tepkiler: MuhammedErkan
Scudo
@ootkn

bize de haber edersiniz...

@Emre Alp Özkurt

Türkiye için söylediğiniz doğru ama yabancı sitelerde ise fiyat farkı neredeyse sıfır

Gerçekten güzel tasarım olmuş.Şimdiden hayırlı olsun.

• Beğen
@Musa Sağol

Hayırlı olsun deyince heyecanlandım:)
Şimdilik takipteyim, indirimsiz fiyat olduğundan sitenin indirim yapmasını bekliyorum. İndirim gelince inşallah alacağım.

@MuhammedErkan
Pardon dikkatli okumamışım ama vardır bunda bir iş demek ki işler yolunda gidip alacaksınız inşallah :)

• Beğen
kardeş para senin paran ama bence bisikletini kullan yeniden mtb felan alma derim alacaksan ayrı bisiklet al katılıyorsan turlara vs ona uygun bisiklet bence daha mantıklı yoksa kron pekala işini görür

• Beğen
bisikletin lastikleri değişik eminim iyidir ama o lastiklere kadro küçük gelmiş gibi 26 jant kadroya 29 jant lastik takmışlar gibi bence daha normal bir modele bakın ufacık bir sorunda yedek parça bulmanız çok zor Türkiye de :(

• Beğen
@ibrahim m yaradilmis

Öneriniz ve beni düşündüğünüz için teşekkür ederim. Zaten bu yüzden kron satılık ilanım son 4 gün geçerli sonra kaldıracağım. Ayrıca şimdilik tur siftahım olmadı:(

@SİNAN YÜCEL

Bisikletin kadro seçenekleri arasında 17" kadro var. Eğer 26 inç kadrosu ise 29" lastik sığmazdı. Bu 29" bisikletlerin tekerleri genelde kadroya yakın duruyor. Düşünüyorum da bunun herhangi bir eksi yanı olmasa gerek.

Biri ilk mesajda Salcano 291 mi dedi?

http://farm7.static.flickr.com/6106/6242632549_d6d750acb2.jpg

Boyunuz kaç cm? Eğer biraz uzuncana iseniz mtb olarak bir 29er alma fikriniz dosdoğru.

• Beğen
@Ozan Akçay

Boyum 1.70 ama bu cube bisikletin 17" kadro olanı da var. Bir farkı olur mu? Yani 26"jantlı 17" kadrolu bisikletle, 29"jantlı 17" kadrolu bisikletin yükseklik farkı olur mu?

@MuhammedErkan

Yaklaşık 3 cm kadar 29er bisikletin üst demir (top tube) yüksekliği daha fazla olur, tabi diğer bütün faktörler aynıysa.Yani 26" de 17" kadro kullanıyorsanız, 29" de 17" büyük gelebilir, böyle bir ihtimal var.

Cube Analog modelinin Standover (üst demirin, seleden indiğinizde tam altınızda kalan bölümünden yere kadar olan mesafe) ölçüsünü bulamadım, o yüksekliği bilirseniz size uyup uymadığını kestirebilirsiniz.

Örneğin Trek de bu mesafe 77,5 cm imiş 17,5" kadroda:

(link)

Baktım da dediğiniz mesafeyi bulamadım:(

Yani TREK'te dediğiniz gibi mi?

@MuhammedErkan

Sadece Trek'de değil, bütün bisikletlerde DİĞER FAKTÖRLER EŞİTSE 29er bisiklet daha yüksek olacaktır.Şu an kullandığınız bisikletin standover ı nedir?

şu an kron xc500 17.5" kadrosu var da tam detayını bilmiyorum.

Bence de daha yüksektir.Jant boyutuna göre kadro olur çünkü ...

çok güzel görüünüyor.29 daha yeni. sürüşü nası olur acaba?

@Musa Sağol

O zaman 17" tabiri sadece kadro için geçerli yükseklikler ayrıca belirtilmeli öyle değil mi?

@denizcinesim

Evet çok güzel:) Sürüşü hakkında şunu diyebilirim: 29" kullananlar daha 26" kullanmıyor...

Bence bisiklet yakisikli; Beyaz guzel olmus, Fakat eger 29" bisiklet test etmediysen bir test et derim,Soyle ki;
Dez avantajlar
1.Arazide tirmanislar bi hayli zor oluyor.
2. Kivrakligini yitiriyor
Avantajlar:
1.Buyuk tas ve kayalardan inerken, ayna kol taslara carpmiyor.
2.Az pedal cok mesafe kaydediyorsun.
3. Asfaltta surus keyifli oluyor

Tamamiyle kisisel zevk derim ve hayirlisi olsun...

• Beğen
@Yener Altunbozar

29er bisikletlerin yarışmayan biri için iki tane dezavantajı vardır:

1-Daha kaliteli /pahalı jant seti istemesi
2-Boyu belli bir seviyeden az olanlar için özel kadroya gerek olması

Arazi tırmanışları 29er bisikletlerde DAHA KOLAYDIR, çünkü 29" koca tekerler araziyi "düzleştirir".29er kullanan hemen herkes bu dediğimi onaylayacaktır.

29er bisikletler (yarışmayan birinin hemen hiç girmeyeceği teknik parkurlar ve çok düşük hızda yapılan manevralar hariç) 26" lerden daha kıvraktır, çünkü çok daha fazla yatarlar (cornering).

29" in nasıl bir nimet olduğunu anlayamanları şöyle bir hafta 24" bisiklet kullanmaya davet ediyorum.Çünkü 26" kullanan bisikletçiler için 24" neyse, biz 29" kullananlar için de 26" o.

Daha fazla bilgi için şu konudaki mesajlarımı okuyabilirsiniz:

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=84400&page=2

O konudaki mesajlarımın birinden bir kesit:

"İnsanların 29ların avantajını anlamakta bu kadar zorlanması inanılmaz!Daha küçük lastik daha iyi olsaydı 26 lar yerine 24" 22" hatta daha küçükleri pekiala kullanılabilirdik.Küçültme tarafında bir engel yok, ne kadar küçük, o kadar kötü olduğu için o yola gitmiyoruz.Büyütme konusunda ise engel var.Jantın çapı büyüdükçe sağlamlık ve hafifliği dengelemek katlanarak zorlaşıyor.Geometri olarak da bazı sorunlar çıkıyor(170 cm altı insanlar için).
Bu sorunlar özel yapım (custom) kadrolarla aşılabiliyor tabi (1,55 olup 29er bisikletlere eldiven gibi oturanlar var)."

Geri