Scudo Sports

Istanbul'un en yüksek noktasına tırmanış

Devenez ce que

Daimi Üye
Tepki
1.007
İsim
Murat
Bisiklet
Kron
Güzel bir havada, her zaman bisiklet turlarına birlikte çıktığımız sadık dostum Engin'le birlikte sabah erken saatte Aydos Ormanı'na doğru yola çıktık. Oturduğumuz yere çok yakın olduğu için zorlanmadan kolay bir şekilde ulaştık; tek zorluk Samandıra Yakacık Caddesi'nde karşıya geçiş bölümüydü; bisikletle karşıya geçmeye çalıştığımızı gören sürücülerin umurunda değildik; hızla akan caddede karşıya geçmek oldukça zorluydu. Bu ülkede herkesin acelesi var kardeşim; kimsenin kimseye yol vermeye zamanı yok :mad: Neyseki Aydos ormanına ulaşınca herşey geride kaldı; doyasıya yeşillik, sakin ortam... Önce göletin kenarına gidip biraz orda vakit geçirdik.

I18IzV.jpg

Göletin kenarında piknik masaları var; tabi burda EGO prensibi geçerli, geç kalanlar yukardaki masaları kullanmak zorunda kalıyor; yalnız göletin kenarındakiler çok keyifli; suya sadece birkaç metre...

ADs9Nb.jpg

Fazla vakit kaybetmeden tekrar yola koyulduk; önümüzde dik bir tırmanış vardı çünkü... Yol resimdeki gibi toprak, kumlu ve çakıllı...

fFx2f0.jpg

Aydos'un asıl zirvesi resimde arkada görünen; ama biz direk oraya çıkmayı gözümüz yemediği için Küçük Aydos Dağı'na çıkmayı tercih ettik :cool:

yNMTdb.jpg

Çıkışın en zorlu kısmı; eğim bana %180 gibi geldi :D

APKOXg.jpg

Ve sonunda bayrağın olduğu zirveye ulaşmayı başardık... Bu bayrağı görünce duygulanmamak elde mi? "Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilal!" Sonsuza kadar inşallah...

sDERdz.jpg

Ve manzara... Marmara, Adalar, İstanbul kanatlarımın altında hissi :)

MMJRNT.jpg

Diğer taraftan ise Sancaktepe, Ümraniye görülebiliyor...

tAOifY.jpg

Ve işte işin en zevkli anı; iniş zamanı... Aşağıda bir sporcu kafilesi vardı; toplu olarak spor yapıyorlardı, Engin'e dedim; "Hadi bakalım kaçar tane devirebiliyoruz?" :D:D:D

6dw8LP.jpg

Scudo
Güzel keyifli bir gezi olmuş anlaşılan. Lakin benim lastikler böyle bir zemini kaldırabilir mi merak ediyorum(Schwalbe road cruiser).

• Beğen
Tepkiler: Devenez ce que
@chanik chang Maalesef o konuda hiç bilgim yok, ama zemin hakkında özellikle bilgi verdim; bizimkiler dağ bisikleti, onlarla çıkabildik biz...

• Beğen
Tepkiler: chanik chang
Ben de tekrar yapmayı çok isterim, hava da bugün süperdi, yarın da fena değil gibi görünüyor. En son ne zaman yağmur falan yağmıştı?? ? Son bir kaç gündür yağmamıştı heralde, çamur değildir o zaman... Yarın 1'e kadar boşum, müsaitseniz olabilir...

Bisikletle gezmek ne güze ne güzel.
Ümraniye'den bisikletle Aydosa gelmek planlarım arasında önümüzdeki haftalarda ...
Orada aslında forumda bir orginazasyonla bir sürü insan buluşup bir ayara gelebilir özellikle MTB ciler.

@ekobike İyi fikir :harika: Ben de Sancaktepe Emek mahallesindeyim, giderken bana da uğra adaşım, birlikte gideriz :)

@Devenez ce que

tamamdır adaşım. Ben haftaya bi rota çizerim cuma akşamından sana özelden yazarım. Ona göre hareket ederiz. Şimdiden görüşmek üzere.

• Beğen
benim de uğrak yerim. dakka başı çıkar inerim :)

• Beğen
Beyler hava güzel, yarın gidilebilir oraya... Yalnız kış uykusundan yeni çıktığımız için zirveye tırmanış zor (en azından benim için ?), gölet etrafındaki parkuru dolaşma ve güzel havayı değerlendirme fırsatı olabilir, kimler ilgilenir?

Geri