İstanbul'dan Erdek'e Kamp

uurkrtl

Üye
Kayıt
3 Eylül 2016
Mesaj
12
Tepki
46
Şehir
İstanbul
İsim
Kartal
Bisiklet
Mosso
Bu yaz bir değişiklik yapıp İstanbul’dan Balıkesir Erdek’e bisiklet ile gidip kamp yapmaya karar verdim. (Camping yazınca sanırım daha havalı oluyor. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki daha önce bisiklet ile İstanbul dışına hiç çıkmadım ve hiç çadırda kalmadım. Erdek’e de hiç gitmedim. Yani ilkleri yaşayacaktım. Alışveriş Listesi. Kampa bisikletle gideceğim için alacağım şeyleri hafif olanlardan seçmeliydim. Ayrıca bisikletim de bu yolculuğa henüz hazır değildi. Bisiklet için yaptığım alışveriş:
  • Port bagaj (Tüm eşyalarımı buna yükleyeceğim)
  • Gerdirme ipleri (4 adet yeterli)
  • Ön ve arka aydınlatma ışığı (Pille uğraşmamak için şarjlı olanlarından aldım. Gece gezmediğim için lazım olmadı ama her zaman bulunmalı)
  • Isı yalıtımlı suluk
  • İç lastik (Lastik patladığında tamir ile uğraşmadan değiştirmek için)
  • Pompa
  • Zincir değiştirme anahtarı (Bakla kırılırsa, kırılanı çıkartıp kalan zinciri birleştirmek için)
  • Vites teli (Koparsa nasıl değiştireceğimi bilmiyorum
  • Lastik tamir seti (Patlayan lastiği müsait vakitte tamir edebilmek için)
  • Port bagaja takılabilen çanta (2 adet alıp sağlı sollu taktım)
  • Tamir malzemelerini koyabilecek, gövdeye asılabilen çanta
  • Telefon, cüzdan gibi malzemeleri koyabilecek aynı zamanda dokunmatik algılayabilen çanta
Kendim için alışveriş:
  • Forma (teri dışarı atıp, içine rüzgar geçirmeyen cinsten)
  • Şort
  • Eldiven (uzun sürüşlerde avuç içi tahriş oluyor)
  • Polarize güneş gözlüğü (Hem güneşten hem de toz topraktan koruyor)
  • Kask (Bu zaten olmazsa olmazımız)
  • Bandana (Teri emdiği için hem akıp gözü yakmıyor hem de kaskı temiz tutuyor)
Buraya kadar yazdıklarım sadece bu tatil için değil, sürekli bulunması gereken eşyalar.
Kamp için alışveriş:
  • Çadır (Tek kişi kalacak olsam da eşyalarımı yanıma alabilmek için 2 kişilik aldım. Çok iyi etmişim)
  • Uyku tulumu (20 derecelik sıcaklık için aldım. Ağustos ayında yeterli geldi)
  • Mat (2 adet alıp üst üste koydum ama o bile yeterli gelmedi, sert oldu. En iyisi havalı mat almak)
  • Çadır ışığı (Gece çadırın içi karanlık olacağı için)
  • Yastık (Benim için olmazsa olmazdır. Küçük bir şey bulundurmak lazım)
Çantayı Hazırlıyorum
Alışverişi tamamladığıma göre sıra çantayı doldurmaya geldi. Yanıma aldıklarım:
El feneri, güneş kremi, çöp torbası, pijama, terlik, uzun kollu eşofman, tişört, havlu, kaşık-bıçak-çatal, şampuan, deniz şortu, fotoğraf makinası, taşınabilir şarj, yedek telefon bataryası, telefon şarj kablosu.



Yolculuk Başlasın
Tüm eşyaları yerleştirdim ve biletini önceden aldığım Yenikapı-Bandırma İDO hızlı feribotuna yetişebilmek için yola koyuldum. Öncelikle metro durağına kadar bisiklet sürdüm (8 km). Metroya binip Yenikapı’ya gittim. Metro bisiklet alıyor mu diye soranlar oluyor. (link) Yenikapı metro istasyonundan İDO iskelesine gittim. Bisikleti araç girişinden almayıp yolcu girişinden aldıkları için bagaja yerleştirdiğim tüm çadır, çanta, tulum, mat vb. her şeyi çıkartıp X-ray cihazından geçirdim. Ardından eşyalarımı tekrar yerleştirip biletimi okutarak peronda beklemeye başladım. Kapı açılınca bisiklete binerek bana yol vermeyen herkesi geçip feribota binen ilk kişi oldum ve görevliler tarafından gösterilen yere bisikletimi yerleştirdim. Yukarı çıkarak cam kenarındaki koltuğuma kurulup 3,5 saatin sonunda Bandırma’ya ulaştım. Feribottan inince 12 km’lik yolum vardı. Vakit kaybetmeden yola koyuldum. Sahil boyu devam eden yolda bisiklet sürmenin zevki eşsiz bir şey.





Erdek’e yaklaşık 8 km kaldığında yol ikiye ayrılıyor. Sol taraf kamplara, sağ taraf Erdek’e gidiyor. Kamp yapacağım yer sol taraftaki yol üzerinde. Ancak Erdek’e gidecek olan bisikletliler de sol tarafı kullanmalı. Çünkü bu yol sağ taraftakinin aksine düz. Kalacağım yer olan ANT Camping’e az kalmıştı. İnternette burası hakkında hem olumlu hem de olumsuz yorumlar okuduğum için nasıl bir yerle karşılaşacağımı çok merak ediyordum. Sonunda hedefe ulaştım.



Sahibi kibar birisi ancak ücreti pahalı geldi bana. Çadır kurup kalmak için geceliği 29 TL. Yine de kabul edip içeri girdim. Sabahları gölge olan kısımları öğrenip çadırımı kuracağım yeri seçtim. Hem Ağustos ayı hem de hafta içi olması nedeniyle 4-5 çadır vardı, hiç karavan yoktu.



Bitişikteki Kapıdağ Camping ise oldukça kalabalıktı. ANT Camping oldukça kuralcı bir yer ancak bu kurallar sayesinde çok düzenli. Tuvaletleri başta olmak üzere her yeri tertemiz. Tuvalet, duş, mutfak, buzdolabı, çamaşır makinası, elektrik, internet imkanları bulunuyor. Tabii ki plajının olması da ayrı bir güzellik ama denizi çok yosunlu. Çadırımı kurup çantalarımı içine koydum.





Biraz ilerideki markete gidip kaşar peynir ve ekmek aldım. Marketten peyniri dilimletip ekmeğe yerleştirmesini istedim ve güzel bir akşam yemeği oldu Telefonumu çadırımın karşısında bulunan prize takarak çadıra iyice yerleştim ve ilk gecemi bu şekilde geçirdim.



2. Gün: Ocaklı-Narlı-İlhanlı Gezisi
Sabah uyandığımda hemen hazırlanıp yola koyuldum. Erdek’te kahvaltı yapıp oradan Ocaklar ve Narlı köyleri gidip geri gelmeyi planlıyorum. Toplam mesafe 40 km. Erdek’te çiğ börekçiye girip kahvaltımı yaptım. Meşhur Erdek Çiğ Börekçisi yazıyordu ama ben çok beğenmedim. Yine de karnım doymuş oldu. 1,5 lt. su alıp Ocaklar Köyü’ne doğru yoluma devam ettim. Ocaklı’nın sahiline inerek deniz kenarından ilerledim. Sahil bittiğinde bir su daha alarak stok yaptım. Aslında yol kenarında çeşmeler varmış ama yine de riske girmedim. Ocaklı Köyü’nü geçtikten sonra karşıma Narlı Köyü çıktı.



Narlı’ya varınca sahildeki bir parkta mola verdim. Eldiven, kask, ayakkabı ve çoraplarımı çıkartarak iğde ağacının gölgesindeki bankın üzerine bir güzel uzandım. Planımda buradan geri dönmek vardı ama serin bankta dinlendikten sonra biraz daha ilerlemeye karar verdim. Narlı’nın yüksek bölümlerinde rüzgar türbinleri bulunuyor.



İlhanlı Köyü’ne doğru yola devam ettim. Ancak yolun yarısına geldiğimde yokuşlar pes ettirdi.



Artık geri dönmeye karar verdim. Şimdi ise gelişte arkamda kalıp görmediğim güzellikleri dönüşte görüyorum. Ocaklı Köyü’ne inişin manzarası çok iyiydi.



Dönüşte Ocaklı köy içine girmeyip Erdek yolundan devam ettim. Bu yolu daha kısa sandım ancak daha uzun ve yokuşlu çıktı. Ocaklı’da artık pedal çevirecek dermanın kalmamıştı. Yorgunluk, sıcak ve açlık iyice bitkin düşürdü. Doğru düzgün yemek yiyebileceğim bir yer de yoktu. Birden karşıma çıkan Migros Jet’i görünce çölde göl bulmuş gibi sevindim ve hemen girdim içeri. Klimanın serinliği beni kendime getirdi. Dilimli kaşar, domates, ekmek, meyveli yoğurt, kruvasan ve Didi aldım. O soğuk Didi’yi elime aldığımda kendimi reklamdaki Ceza gibi hissettim resmen.



Yol kenarındaki bahçelerden birine girerek zeytin ağacının altına oturdum. Aldığım yiyecekleri hızla çıkartıp yemeye başladım. Saatlerdir ilk defa mideme su dışında bir şey girmişti. Biraz kendime geldim. Toparlanıp hemen yola koyuldum. Daha 10 km gidecektim. Bu yorgunlukta yokuşları çıkarken beni motive eden tek şey arabaların kornalarla selam vererek yanımdan geçmesi oluyordu. Erdek’i geçip yoluma devam ettim. Kamplar yolu üzerindeki bir akaryakıt istasyonunda durup soğuk Nescafe alarak biraz serinlemeye çalıştım. Pedal çevirmeye devam ederek mutlu sona ulaştım. 49 km yol gidip gelmiştim.



Sonunda kamp yerine varmıştım ama hareket edecek halim kalmamıştı. Soğuk duşun altına girdiğimde sanki yorgunluğum akıp gidiyordu. Yorgunluğumun kalanını ise denize girerek attım. Kendimi serin sulara bıraktığımda yarım saat önce o yorulmuş olan ben değildim sanki. Denizden çıkıp tekrar duş aldıktan sonra çadırdaki matlarımdan birini dışarı çıkartıp yere serdim. Üzerine uzanarak ağaçların arasından gökyüzünü seyre daldım.



İyice dinlendikten sonra elbiselerimi değiştirip akşam yürüyüşüne çıktım. Tekrar dönünce bir şeyler atıştırıp biraz daha vakit geçirdikten sonra çadırıma geçip uyku tulumuna girerek uykuya geçtim.

3. Gün: Kirazlı Manastırı Denemesi ve Trekking
Ertesi gün kalktığımda markete giderek kahvaltılık bir şeyler alarak kahvaltımı yaptım. Bugün Kirazlı Manastırı’na gidecektim. Hazırlanıp yola çıktım. 15 km uzaklıktaydı. Bisiklete binip henüz 100 metre ilerlemiştim ki ön lastiğin havasının inik olduğunu fark ettim. Tekrar inmemesi için dua ederek havasını şişirip yoluma devam ettim. Belkıs Köyü yoluna girerek köy içinden yolun tadını çıkartarak yavaşça ilerliyordum. Ancak ana yola çıktığımda karşıma dik yokuşlar çıkmaya başladı. Baktım böyle olacak gibi değil, bisikletten inerek yokuşları çıkmayı devam ettim. Bu yokuşlar ne zaman bitecek diye düşünürken sadece 5 km gidebildim. Yokuşların sonunun gelmeyeceğimi anlayınca geri dönmeye karar verdim. Manastır tepede bir yerdeymiş.







Kamp yerine geri dönüp bisikleti bıraktım ve denize girdim. Denizde serinledikten sonra duş alıp yürüyüş için uygun bir şeyler giydim. Az önce bisikletle geçtiğim köy yollarında trekking yapacaktım. (Bildiğin yürüyüş Fotoğraf makinasını da yanıma alarak başladım yürümeye.











Yönetici salıncağı



Kyzikos Antik Kenti



Gezerek Kyzikos Antik Kenti’ne geldim. Buranın 2500 yıllık geçmişi olduğundan bahsediliyor. 11 yıldır devam eden arkeolojik kazı çalışmaları bu yıl da (2016) Temmuz ayında devam etmiş. Tapınak olarak kullanılan Kyzikos’un ölçüleri, yapısı şimdilik tespit edilememiş. Tarih boyunca tahribata uğramış. Mermer eserler kireç kuyularında yakılmış. Yakılan mermerler tapınağın etrafına küp şeklinde kuru tahıl depolarını yerleştirilmiş. Daha sonra bölge Hristiyanlık döneminde ve orta çağa kadar mezarlık olarak kullanılmış. Orta Çağa ait bazı yapılar eklenmiş. Bunların hangi amaçla kullanıldığı ise henüz ortaya çıkartılamamış.







Alanı gezerken köyden 3 çocuk yanıma gelerek buranın tarihinden bahsetmeye başladılar. Arka tarafta mağara olduğunu söyleyerek beni oraya götürdüler.











Biz mağaraya girince içerideki yarasalar dışarıya kaçmaya başladı. Çizgi filmde gibiydim



Beni antik kentte gezdiren çocuklara teşekkür ederek oradan ayrıldım.



Kamp yerine ulaşmak için çevre yolundan yürürken bir pansiyonun kapısında bu tabelayı gördüm. Ne ararsan burada var.



Kampa geri dönüp istirahat etmeye başladım. Saat 21.00 gibi 2 bisikletçi geldi. Yaşları 40-45 civarındaydı. Sabah saat 6’da Mudanya’dan yola çıkarak 120 km bisiklet sürerek kamp yerine ulaşmışlar. Ancak kamp sahibi bu saatte kampa giriş yapmadıklarını söyleyerek bisikletçileri yan tarafta bulunan Kapıdağ Camping'e gönderdi. Bu arada yan tarafın sahibi kardeşi oluyormuş. Artık buradaki son gecemi geçiriyordum. Yıldızların altında, ağustos böceği melodileri eşliğinde son uykuma yattım.

İstanbul’a Dönüş Vakti
Sabah yağan yağmurun çadırıma vuran sesiyle uyandım.



Yağmurun yavaşlamasını bekleyerek çadırımı toplamaya başladım. Bisikletimin ön tekerinin yine indiğini fark ettim. Demek ki ince bir çalı lastiği patlatmış. Havasını şişirip Bandırma’ya doğru yola koyuldum.





Bandırma İDO iskelesine ulaştığımda İstanbul’dan gelip feribottan yeni inen 2 bisikletçi ile tanıştım. Avşa Adası’na kamp yapmak için gelmişler ancak yanlarına çadır almayı unutmuşlar. Onlarla biraz sohbet ettikten sonra feribota bindim. Bu kez araç girişinden girmeme izin vermişlerdi. Böylece eşyalarımı tekrar bisikletten indirmeme gerek kalmadı. Saat 12.30’da kalkan feribot 15.00’de Yenikapı’da oldu. 16.00-20.00 saatleri arasında metroya bisiklet almadıkları için saati geçirmeden doğruca metroya gidip evimin yolunu tuttum. Böylelikle 3 gecelik Erdek tatilimin ardından yeniden evdeydim. Toplamda 100 km bisiklet sürmüş oldum.
 
Scudo

SoS

Üye
Kayıt
17 Ağustos 2016
Mesaj
11
Tepki
7
Yaş
40
Şehir
Istanbul
İsim
Memo
Bisiklet
Diğer
Bu guzel anlatiminla sayende bende erdek'e guzel bir tur atmis kadar oldum, teşekkürler.
Pedalina kuvvet ve bol bol turlar dilerim
 

yokon

Üye
Kayıt
8 Ağustos 2016
Mesaj
31
Tepki
58
Şehir
istanbul
İsim
onur
Bisiklet
b'Twin
@uurkrtl hocam, dilin yalın ve akıcı. Umarım önümüzdeki yaz ben de hayal ettiğim turu gerçekleştirip senin gibi burada paylaşırım.
Toplamda çok bisiklet sürmemişsin gibi ancak doğanın içinde olmak ayrı bir duygu. Çok özendim.
 

Ersydn

Aktif Üye
Kayıt
17 Ağustos 2016
Mesaj
162
Tepki
110
Yaş
42
Şehir
İstanbul
İsim
Ersoy Aydın
Başlangıç
2006—07
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Harika bir gezi olmuş pedalına sağlık bende Erdek çurada kalmıştım güzeldi .
Mat olarak Ferriro Dream kullanıyorum tavsiye ederim.
 

dgntkn

Aktif Üye
Kayıt
21 Ekim 2015
Mesaj
173
Tepki
137
Şehir
Balıkesir
İsim
dgntkn
Bisiklet
Kron
Keşke pes etmeden kirazlı manastırına da çıksaydınız hocam.... Muhteşem bir doğa sürüşü yapmış olurdunuz....

HUAWEI MT7-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Uğur Recep AKGÜL

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Temmuz 2011
Mesaj
972
Tepki
567
Yaş
36
Şehir
Bursa
Güzel bi tur ve deneyim olmus , epey yorgunluk ve aksaklıkta olmus tabi vee sanırım bisiklet dısında neredeyse herseyi turdan hemen önce aldınız bende sehir dısı kamplı falan tur istesemde cesaret edemiyorum sanırım önce cadır deneyimi edinmem lazım daha sonra bisiklet ve cadır aynı anda olur die düşünüyorum. Kampinglerin size getirisi nedir? Mesela ocaklara falan gidip gelmişsiniz narlı falan filan oralarda cadır kurup geceleyebileceniz alan yokmuydu halka acık yani bi gece orda kalıp sabah kalkıp cadırınızıda alıp bska biyere kuramazmıydınız? Sizde yenisinizde bende meraktan soruyrum hani böle cıksak kıyı boyunca kafamıza esen yerde kalsak olmuomu feribotlar bisiklet için ayrı ücret alıolarmı
 

yakubi

Daimi Üye
Kayıt
9 Ocak 2015
Mesaj
261
Tepki
958
İsim
Mehmet
Bisiklet
Fuji
Anlatımınızı çok beğendim. Gereksizlikler ve bencilce anlatımdan uzak, kendiniz yerine yazdıklarımızın ve yaşadıklarımızın dile getirilebilmesi kolay değil. Tebrik ediyorum.
Ruh haliniz bu gezinin ilk olmayacağını fısıldıyor. Diğerlerini de burdan okumak isterim.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@uurkrtl Çok net bir tur ve tur yazısı, aldığınız keyif ve huzur hem fotoğraflardan hem de üslubunuzdan rahatlıkla okunabiliyor. Kazasız belasız nice turlarınız olur umarım.
 

recep24ank

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Kasım 2008
Mesaj
1.540
Tepki
4.634
Yaş
44
Şehir
Sakarya Adapazarı
İsim
Recep Eşref ÇINAR
Bisiklet
Carraro
Gerçekten harika bir ve yazı olmuş. Tarihi dokular her zaman beni heyecanlandırmıştır. Ayakların dert görmesin.
 

shubik

Üye
Kayıt
4 Mayıs 2017
Mesaj
12
Tepki
18
Yaş
53
Şehir
İstanbul
İsim
Ali
Bisiklet
Bisan
Hem ayağınıza, hem kaleminize sağlık. Hemen herşeyiyle bu bayram tatilinde yapmayı planladığım tur. Benim de ilk şehirdışı bisiklet sürüşü, ve çadır+bisiklet kombinasyonu olacak. Hem kendimin hem bisikletin sınırlarını denemek için uygun bir rota olduğunu düşünüyorum. Tek fark bisikletim Bisan e-bazaar! Elektrik destekli 3 tekerlekli kargo modeli. Bisikletin kendisi 46 kilo. Diğer malzemelerle 60 kiloyu bulacağı için, elektrik desteği olsa bile, hangi rampayı nasıl çıkacağımı (ya da çıkamayacağımı!) öğrenmiş olacağım. Bisikletin orijinalinde arka tekerlekler 24 jant idi. 1. vites oranı ise 0.75 (nexus göbekten 3 vites). Bu rakamlar, 46 yaşındaki biri için 46 kiloluk bir bisikleti, kamp malzemesiyle yükleyip şehir dışına çıkmayı pek mümkün kılmıyor. Onun için hem güç kazanmak hem yol tutuşu artttırmak için arka tekerlekleri 20 jant ile değiştirdim. Şehir içinde yükle deneme yaptıktan sonra muhtemelen, aynakol yaprağını da daha düşük bir dişliyle değiştirmeyi düşünüyorum.
Gezinizi o kadar güzel anlatmışsınız ki, bakalım benden ilave gelebilecek bir şey olabilecek mi..
 

Murat19

Üye
Kayıt
26 Ağustos 2016
Mesaj
54
Tepki
154
Yaş
49
Şehir
İstanbul
İsim
Murat
Bisiklet
Kron
Elinize ve ayaklarınıza sağlık; keyifli geçtiği belli, yazıyı da keyifle okudum. Ben de bu yıl aynısını yapmayı planlıyorum; acemi bir bisikletçi ve kampçı olarak :) Sizin tekrar gitme planınız var mı; birlikte gitmeyi düşünürseniz güzel olur tecrübelerinizden yararlanmak için…
 

shubik

Üye
Kayıt
4 Mayıs 2017
Mesaj
12
Tepki
18
Yaş
53
Şehir
İstanbul
İsim
Ali
Bisiklet
Bisan
@Murat19
Merhaba Murat Bey, Kartal Bey bir daha düşünür mü bilmiyorum ama Ben 24-27 haziran arası (Bayram) orada olmayı ve benzerini yapmayı planlıyorum. 24 haziran 8:30 Yenikapı-Bandırma feribotuna bilet aldım. Dönüş 27 haziran 12:30.
 
  • Beğen
Tepkiler: Murat19
Kayıt
20 Mayıs 2017
Mesaj
56
Tepki
82
Yaş
41
Şehir
İzmir
İsim
Baran D.
Bisiklet
Kron
Tebrikler, çok güzel bir gezi ve paylaşım olmuş. Teşekkürler.
 

Murat19

Üye
Kayıt
26 Ağustos 2016
Mesaj
54
Tepki
154
Yaş
49
Şehir
İstanbul
İsim
Murat
Bisiklet
Kron
@shubik
Merhaba Ali Bey, çok isterdim ama maalesef 25-26'sında çalıştığım için mümkün değil :( Ama bu yaz bu turu yapmayı istiyorum, hatta çadırımı aldım bile :)) Siz bileti almışsınız, tarihi değiştirme durumu yoktur heralde, peki başka zaman yine yapmayı düşünür müsünüz, o da gidip geldikten sonra mı belli olur :)) İstanbul'da nerdesiniz?
 

shubik

Üye
Kayıt
4 Mayıs 2017
Mesaj
12
Tepki
18
Yaş
53
Şehir
İstanbul
İsim
Ali
Bisiklet
Bisan
@Murat19
İstinye'deyim. 14-15 temmuz gibi bu sefer araba ve iki kızımla kamp yapmayı düşündüğüm bir yer olduğu için, öncesinde denemek istiyorum. Ama zaten olumluysa, sonra bir daha gitmemem için sebep yok. Dilerseniz özelden konuşalım.
 

burki

Üye
Kayıt
3 Mayıs 2014
Mesaj
97
Tepki
68
Şehir
istanbul
Bisiklet
Claud Butler
Bu tura ben de çıkacağım. Fotoğraf-video çekince paylaşırım.
700x23c lastik ile sorun yaşar mıyım sizce?
 

shubik

Üye
Kayıt
4 Mayıs 2017
Mesaj
12
Tepki
18
Yaş
53
Şehir
İstanbul
İsim
Ali
Bisiklet
Bisan
@burak ilhan
Ne zaman çıkmayı planlıyorsunuz Burak Bey? (lastik konusunda fikrim/bilgim yok)
 

burki

Üye
Kayıt
3 Mayıs 2014
Mesaj
97
Tepki
68
Şehir
istanbul
Bisiklet
Claud Butler
@shubik 21 haziran - 2 temmuz arası düşünüyorum. 2 günlüğüne gitmeyi planlıyorum.
yenikapıdan direkt bandırmaya geçmek yerine pendikten yalova'ya gidip dolaşmayı da düşünüyorum.
 

shubik

Üye
Kayıt
4 Mayıs 2017
Mesaj
12
Tepki
18
Yaş
53
Şehir
İstanbul
İsim
Ali
Bisiklet
Bisan
Ben 24-27 Haziran arası orada olacağım. Oradaki bir gün de günübirlik Avşa Adası düşünüyorum.