Scudo Sports

İstanbul'daki araçlar 6 ilçeden fazla yer kaplıyor!

M.Oonnaayy

Aktif Üye
Tepki
456
İsim
Mert
İstanbul'da sayıları 3 milyon 571.000'e ulaşan trafiğe kayıtlı araç sayısı, 68 milyon 343.000 metrekarelik alanı kaplıyor. Araçlar yan yana getirildiğinde Güngören, Beyoğlu, Bayrampaşa, Zeytinburnu, Gaziosmanpaşa ve Fatih'in toplam 64.5 milyon metrekarelik yüz ölçümünü aşıyor.
unnamed (4).jpg
İstanbul'da trafiğe kayıtlı 3 milyon 571.0000 araç, yan yana getirildiğinde 6 ilçeden fazla yer kaplıyor.

Türkiye Veri İşleme Merkezi'nin (TUVİMER) 'İstanbul Trafik ve Otopark Durumu' başlıklı araştırmasına göre, İstanbul trafiğine kayıtlı araç sayısı 2018 itibarıyla 3 milyon 571.000 yükseldi.
Kentte 2000 yılında 1 milyon 217.000 olan toplam araç sayısı, 8 yılda neredeyse 3 kat arttı. Bu yıl itibarıyla İstanbul'da trafiğe kayıtlı 2 milyon 669.000 otomobil, 86.000 minibüs, 45.000 otobüs, 637.000 kamyonet ve 134.000 kamyon bulunuyor.
Araştırmaya göre, İstanbul'da trafiğe kayıtlı otomobil, minibüs, otobüs, kamyonet ve kamyonlar yan yana getirildiğinde 68 milyon 343.000 metrekarelik alanı kaplıyor.
Söz konusu rakam Güngören, Beyoğlu, Bayrampaşa, Zeytinburnu, Gaziosmanpaşa ve Fatih olmak üzere toplam 6 ilçenin yüz ölçümü olan 64.5 milyon metrekarelik alanı aşıyor.
en-yogun-trafik-hangi-sehirde-406301-5.jpg

UZUNLUKLARI 21.5000 KİLOMETRE
TUVİMER Genel Müdürü Kurtuluş Altun, trafiğe kayıtlı araçların tek sıra halinde sıralanması durumunda yaklaşık 21.500 kilometrelik bir kuyruk oluşturduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"İstanbul'da TEM, D-100, Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi birinci ve ikinci dereceli park edilmesi mümkün olmayan kara yollarını hesaplama dışı bıraktığımız takdirde yaklaşık 25.400 kilometrelik bir yol ağı bulunuyor. Trafiğe kayıtlı araçların çift şeritli olarak park etmesi durumunda yaklaşık 10.750 kilometrelik park edilebilir yol alanı dolmaktadır."
(link)

Scudo
Az gibi geldi :D
Mersinde Mersin’in nüfusunun yarısı kadar araç mevcut

• Beğen
Tepkiler: M.Oonnaayy
Bozgunculuk yapmayın kardeşim. Devlet ne güzel para kazanıyor ötvsi kdvsi. Millet GERÇEKTEN rahatsız olsa kendine böyle bilinçli tecavüz ettirmez di mi? Demek herkes memnun. Devam. Umarım yeni vergiler eklenir. Nasıl olsa kıçını şöför koltuğundan indiren yok. Devlet olarak niye mütevazi olayım. Kökle kökleyebildiğin kadar.

147359 dosyayı görüntüle

147360 dosyayı görüntüle

Bisiklet kültüründeki maçta sonuç,

Istanbul -0
Amsterdam -100

Eyyyyyyyyyyyyyy,ıstanbul ehalisi duyduk duymadık dimeyün,bol bol marketlerden beslenin ve de hasta olun,fest food yiyin,hacete mercedes ile gidin ,size yaşamak haram ,,,,,
Aklınız varsa iki tekere binin,,,,,

@Murat Semiz

Ağlanacak halimize güleriz,valla murat dostum,galba 1 bilemedin 2 nesil sonra ıstanbul halkı uyanacakta ben göremeyeceğim,

(link)

Otomotiv sektöründe dışardan yedek parçalar gelmez ise ,neyi monte edipte ihracat yapacaksınız,montaj sanayi ile ülke asla ilerlemez,ha anlarım yaparsın yerli otomobil elektrik ile çalışır ve yüzde yüz yerli olur,
ayrıca ıstanbulda kitle taşımacılık olur,şu an var ama yeterli değil metrolar olacak bir çok,ve raylı sistem ,yani millet bırakacak 4 tekeri,kısa zamanda varacak işine,
ihacat olur ama yerli araçlar ile ,bu araçların yedek parçalarını biz yapacağız,ne oldu altay tankı duvara tosladı,hala tank motoru yapamıyoruz .

Yav bu haberi yazanlar ne kadar yedek parça ithalatı yapıldı,yazsanıza kardeşim,yazmazlar,yazında millet dolarlar nereye gidiyor bilsin,birde petrole giden kaç milyar dolar var,onlarıda bilelim,ithalat gideri fazla olur ise ihracat geliri az ise buna aynen zarar denir,

Konuş osman aga memleket çok araba ilemi kalkiniyormuş
Muhalefeti ile iktidarı ile 2023 'ü pazarlayan siyasiler bu millet sizden bence bezdi,1603 liranın altında ezilenler sizden bıktı,apartmanda bana komşu olan 1603 ile yaşamaya çalışan emekçi vatandaş hiçbirine oy vermedim bir dahada vermem dedi,8 milyona Yakın insan oy vermedi,helal olsun ,bende oy vermedim ,verecek parti yok çünki.

Başbakan olacak adam,,,,,,adam gibi adam,ekonomi profu,,,,,,,

Bizim millet olarak görmemiz gereken bir durum var . Kolayı seviyoruz her yere arabayla gitmek kolayımıza geliyor . Benim gittiğim berber dükkanı ilk açtığı zamanlarda bisikletle gelip giderdi . Biraz işleri ilerleyince araba alayım demiş . Müşterinin birine demiş ki araba almayı düşünüyorum aldan bile bisikletle gelirim . Müşteri yapıştırmış arabanın kolayına alışırsan ayağın bisiklete varmaz diye . O yüzden pedal çevirmek çok zor gibi geliyor bizim milletimize (istisnalar hariç) . Birde bu durumun ortaya çıkmasında aile çok önemli rol üstleniyor , oğlum gel ehliyet alalım , işe başlayıp biraz birikim yap direkt araba alırız . Anne ve baba şefkatli olmayacak abi aman benim oğlum yollarda ne yapar ? O kadar yolu nasıl gider aman arabasız kalmasın ben çoçuğuma kıyamam hesabı yaparsa olan tablo bu oluyor .

• Beğen
@Kudret Kurtcebe abi eline koluna sağlık . Çok güzel mevzuyu tüm hatlarıyla özet geçmişşin

Bisiklete kaç gün biniyorsunuz ?
Ulaşım için Neden bisiklete biniyorsunuz sorularına cevaplar,,,,,

Istanbul ehalisine soracaklar,

Bisiklete biniyormusun ?
Yok ağbi fenerbahçe formasını giyip hafta sonu maça gidip,hakeme küfrediyorum,
Bisikletim yokki neden bindiğimi nerden bileyim,:eek::D

@MAERKEK

Istanbul topraksız köylüler tarafından işgal edilmiştir,ilk nesil bunlardır,bunlar oy verdiler partilere ,ve araziler yok edildi,[ sakın aşaladığım sanılmasın köylüleri,]köylü yerinde duracak idi,ve toprak reformu yapılacak idi,köylüler çiftçi olacaklardı,ve ülkenin doğal besinlerini üreteceklerdi,ve özel ve kamu marketlerde bu besinler bize ulaştırılacaktı,meseleyi derinden alırsak istanbula neden bu kadar yığılma olduğunu anlarız,balık baştan kokar,
Doğru dürüst planlama yoktu zati,nüfus kontrolü bence şarttır,bir ailede 10 çocuk fazla,50 çocuğu olan varki bu bir facia,eğitimsizlik diz boyu,devletin başına geçenler insanlarımızı cahil bırakmışlardır,bundan sonra yapılacak hamleleri açıkça görmek istiyorum,elbet bu memleketin başına aklı başında bir parti gelir ,eskiden yapılan tüm hataların üstüne set çeker,kalkınmanın motorunun batının pazarı olmadığını artık anlamalıyız,yerli malları haftaları yapar idik 60 'larda ,ne çabuk unuttuk bunları,kalkınmanın iki motoru vardır,birincisi eğitim,ikincisi üretim,eğitim üretim odaklı olmalıdır,tabiki argeye önem verilecek teknolojiye önem verilecek,başkalarının teknolojik pazarı olmak bize artı ile dönmez,
Yapılacak çok iş var daha hemde pek çok......

147370 dosyayı görüntüle

Bu mu ?

147371 dosyayı görüntüle

Yoksa bu mu ?seçim istanbullunun
Ama burayı cehenneme çevirdiğimizde acı bir gerçek,

Ikinci resimde şu soru akla geliyor ?
Bu kadar araç memlekete ne sağlıyor ?
Cevap,
Sağlamıyor !
Kaybettiriyor,benim bildiğim yılda 70 milyar dolar kaybediyoruz,
Bu acı bir kayıptır,fosil yakıtlardan vazgeçmeliyiz,yerine kendi üreteceğimiz,elektrkli araçlar olmalı yüzde yüz yerli,ayrıca açığa çıkan karbonmonoksit zararlıdır,
Başka kim kazanıyor yukardaki tablodan dış pazarlar,çünki yukardaki araçların hemen hemen hepsinin yedek parçaları dışardan gelmektedir ,bunun yekunu herhalde oldukça kabarıktır, ülke ekonomisine faydası yoktur bu işin ,birkaç firma ve disbrütörü para kazanacak diye ülke ekonomisi kalkınamıyor ,
biliyorum o firmaları açık etmeyelim şimdi,
Başka mevzularda var konu ile ilgili değil gerçi marketler meselesi,nisasta bazlı yiyecekler ayrı bir konu oda,,,bu ülke kısaca gıda sektörleri,ve otomotiv sektörleri ,petrol sektörleri ve de ilaç sektörleri tarafından fena halde işgal edilmiştir,ha bankalarda öyle ,.
Işin en kötü yanıda milli gözüken bazı kişilerin bu sektörler ile irtibatlı olmaları,artık kim milli kim değil bunu elbet bir gün halk görecektir.

Dün öğlen yağmur yağarken evimin balkonuna çıktım oturduğum sokakta birşey dikkatimi çekti oda arabaların çok olması bir sokakta tam 35 araç olurmu ya bu nereye kadar böyle gidecek anlamıyorum :snzdglsn:

• Beğen
(link)

Petrol sektörlerine para lazım,birlikte çalışır otomotiv sektörleri ve de petrol sektörleri

Sanayiyi, ticareti, finansı, ulaşımı, kamuyu tek bir bölgeye topladılar. Herkes ekmeğine ulaşmak için birbirini boğazlamaya başladı. 15 sene köprü trafiği çektim her gün ortalama 4 saat yolda geçti şimdi aynı ev-iş aynı yakada hala 2 saat yola gidiyor. Yolu yap, 30 sene dokunma o yolun sağına soluna binalar dikilsin. Yolun bir şeridi silme park olsun yetmesin 2. Şeride de yanaşsınlar, kaldırıma da çıksınlar, sonra otobüsler 300 metrelik darboğazı yarım saatte geçsin. Bu sistemi bizim için kuranlar bize nereleri ile gülüyor kimbilir?

147394 dosyayı görüntüle

İstanbulun batıya açılan ilçesi Esenyurt.
İşte medeniyet görüntüsü bu.

Esenyurtlular alınmasın fotoğraf olarak bunu buldum. Tamamen aynı görüntüye sahip başka bir İstanbul ilçesinde ikamet ediyorum.

Gerçekler burda,memlekete 20 milyon otomobil geliyor,dışardan yani ithal,eeeee petrolde ithal,bu otomobil sektöründen çok kişi ekmek yiyor,bostancı oto sanayi bana yakın,yedek parcalar alayı ithal ,yav kardeşim bu memleket bu kafa ile kalkınamaz,siyasetin finansmanını halk yapmadığı müddetçe mevcut partilere asla oyum yoktur,
Konuş osman altuğ hoca sen benim başbakanımsın

Geri