xlx99
Üye
- Tepki
- 79
Hocam merhaba, bende bisiklete yeni başladım. Şu an için evden Avcılar sahile git gel yapıp 20 km yapıyorum çıktığımda. Bu ekran görüntüsündeki rotayı önerir misiniz? Eğim açısından Atirus'un ordan Gürpınar'a doğru gitsek mi mantıklı yoksa tam tersi mi?15 sene sonra konuyu hortlatıyor gibi olacağım ama ne kadar arasam da daha aktif bir konu bulamadım. Eğer varsa lütfen paylaşınız, akabinde bu mesaj buradaki varlığını sonlandırıp diğer tarafta devam edecektir.
Uzun zaman sonra tekrar bisiklete binmeye başladım. Üniversitede son 2 senemde o zaman (2013) 40 liraya sokak arasında bir bisikletçiden aldığım bisikletle ev arkadaşımla birlikte geceleri çıkıp 10-15 km gibi sürüşler yapıyorduk. 2015'te motosiklete transfer oldum, yaklaşık 2 sene kadar motora bindikten sonra evlilikle birlikte otomobile transfer oldum. Yaş 30'u geçti, evli çocuklu aile babası modunda takılırken bir gün bir baktım ki 105 kiloya merdiveni dayamışım. Boyun uzun göstermiyorsun deseler de insanın ne hissettiği önemli, sağlıklı değilim arkadaş diyorum dinlemiyorlar. Neyse, gittim aldım bi tane Decathlon RC100, ama tabi Türk'ün aklının çalıştığı ortamlardan birindeyken bir gün foruma bakmak geldi aklıma yıllar sonra. Ocak ayında aldım bisikleti, kardı kıştı derken binemiyoruz, bir de forumda yol bisikletiyle başlanmaz minvalinde mesajlar okuyorum, can kayıpları, haberlerde görüyoruz İstanbul Beyliküdüzü'de bisikletli otomobille çarpıştı falan, Mart ayı geldi bisiklet bana ben bisiklete bakışıyoruz ama bir araya gelemiyoruz. N'olacaksa olacak dedim, bindim, biniyorum.
Yol bisikleti aldığım için pişman mıyım, değilim. XL beden aldığım için pişman mıyım, değilim. 7 vitesli bisiklet aldığım için pişman mıyım, evet. Çıkamıyorum bayırları, %4-5 eğim 200-300m bayırlarda iniyorum yürüyorum. Eşim sağolsun aklımı başıma getirdi, "en son kaç sene önce spor yaptın da tek seferde 100+km tur yapamıyorum diye ağlıyorsun" diye. Neyse, 3 aydır biniyorum çok düzenli olmasa da aylık 300-400km gibi bir ortalama yakaladım gibi. Başlarda 3,5-4km evin etrafında turlayıp günün geri kalanını pert olmuş vaziyette evde yatarak geçirirken şimdi 25-30km Beylikdüzü içi turlayıp bisikletten indiğimde insan gibi yürüyebilecek hale geldim, %10-12 eğimleri 200-300m'yi aşmayacak uzunluklardaysa bisikletten inmeden çıkabiliyorum da üstelik.
Eminim forumun %99'u katılacaktır, bisikletin en kötü yanı insanı hep daha fazlasını istemeye teşvik etmesi. Şu an asla yetinemiyorum Beylikdüzü içinde 20km'lik bir gezintiyle, canım istiyor gideyim Büyükçekmece, Çatalca, Arnavutköy yapayım, 100km gideyim, 150 km gideyim. Bilemiyorum nasıl olacak böyle.
Neyse, dün akşam çıktım yine bi 22,5km turladım, ama tabi Beylikdüzü her ne kadar İstanbul-buçuk bi ilçe de olsa trafik yoğun oluyor, haliyle ortalama sürat düşük kalıyor. Strava'dan bakıyorum gerçi bazı arkadaşlar 40-50km/s ortalamalar yakalamış ama tecrübeye, emeğe, adanmışlığa her zaman saygım sonsuz, kendilerini tebrik edip iç geçirmekten başkası şu an elimden gelmez.
290571 dosyayı görüntüle
Hocam merhaba, bende bisiklete yeni başladım. Şu an için evden Avcılar sahile git gel yapıp 20 km yapıyorum çıktığımda. Bu ekran görüntüsündeki rotayı önerir misiniz? Eğim açısından Atirus'un ordan Gürpınar'a doğru gitsek mi mantıklı yoksa tam tersi mi?
Avcılar sahil çıkışlı max git gel 30-40 km rota önerilerinize açığım. Teşekkürler. Strava'yı ilk defa duydum premium üyelik almazsak pek kullanışlı değil gibi duruyor, doğru mudur?

Avcılar sahil tarafında mı oturuyorsunuz? Avcılarda oturuyor olsam yine Büyükçekmece etrafını turlamayı tercih ederdim muhtemelen, ben Beylikdüzü'den çıkıyorum yaklaşık 50 km gibi yapıyor Avcılardan 60-70'i bulur zannedersem. Ama siz 40km'yi aşmayım ve şehir içi benim için sıkıntı değil derseniz aşağıdaki şekilde bi güzergah önerebilirim.
293198 dosyayı görüntüle
Burada eğimle ilgili sıkıntılı bir kaç nokta var harita üstünde göstermeye çalıştım.
A-B tırmanma 900m %10
C-D iniş 2.000m %9
E-F tırmanma 4.000m %5 ama bu 4km'lik mesafe içinde eğim %8'lere de çıkıyor bir ara, inişler de var kısa kısa
G-H iniş 900m %8
Maalesef Beylikdüzü'ye girmek pek kolay olmuyor, A-B arası meşhur çingene rampası.
Strava'yı ben de ücretsiz sürüm kullanıyorum, geçtiğim güzergahı, süreyi, ortalama sürati, ara segmentlerdeki sürelerimi ve diğerleriyle kıyaslamasını, yükseklik kazanımlarını, teorik olarak yakılan kaloriyi ve gücü hesaplayıp veriyor, kaydını tutuyor. Bence standart bir bisikletçi için gayet yeterli bilgiler, daha detaylı ve sistemli bir antrenman programı uygulamayı, ekstra ekipmanlar bağlayıp ekstra veriler almayı falan düşünmüyorsanız yeterli olacaktır. Ben bir de Samsung'un kendi Health uygulamasından da kayıt başlatıyorum, ordan da geçtiğim her bir kilometreyi kaç saniyede ve ortalama kaç km süratle geçtiğimi görüyorum. Samsung'unki çok amatör spor yapanlar için ideal, Strava her kesime hitap ediyor, Tour de France'a falan sponsor olan bir uygulamadır kendileri. Ayrıca Strava'nın bir güzelliği daha var, challengelara katılıp hediyeler kazanabiliyorsunuz. Fransız bir bisiklet kıyafeti satışı yapan bir firmadan %25'lik bir indirim kazandım mesela sadece bisiklete bindiğim için, bir de yine Fransız olduğunu tahmin ettiğim bir kafeden ücretsiz kurabiye kazandım![]()
Aktardığınız bilgiler için çok teşekkürler hocam. Evet Avcılar Firuzköydeyim. Bisiklete ara vermiştim şimdi yeniden başladım o yüzden 50-60km gözümü korkutuyor açıkçası. Bu attığınız rota hoşuma gitti, bu rotayı link şeklinde felan direk alabiliyor muyuz acaba? Strava da epey kullanışlıymış bahsettiğiniz özelliklerini deneyeceğim. Bende şimdilik xiaomi'nin zeplife uygulamasını kullanıyorum. Bu bahsettiğiniz 60-70 km lik rota nasıl onu da atabilirseniz çok sevinirim ileride değerlendiririm.

Tamamdır çok sağolun, stravayı kurcalayım biraz bakalım. Avcılar, Beylikdüzü, Büyükçekmece çevresi bisiklet grubu var mıdır? Telegram ,Wp grupları vs. Tek sürmek çok fazla sarmıyorGoogle Earth'ten çizdim öyle kabaca, maalesef nasıl atabilirim bilmiyorum. Bahsettiğim güzergah da şu şekilde;
293202 dosyayı görüntüle
Bu arada Strava'nın en önemli ücretsiz sürümde de varolan özelliklerinden birini söylemeyi unuttum, ben de baya kullanıyorum bu özelliğini. Haritayı açtığınızda Strava uygulamasını kullanarak en fazla geçilmiş yolları daha koyu renkli olarak görebiliyorsunuz, bu şekilde gitmeyi planladığım yerlerde hangi yollar iyidir, bisikletle geçilebilir mi rahat şekilde gibi bir çıkarım yapabiliyorum. Sizin oralar için mesela aşağıdaki gibi bir yoğunluk haritası var;
293203 dosyayı görüntüle
Avcılar sahil tarafında mı oturuyorsunuz? Avcılarda oturuyor olsam yine Büyükçekmece etrafını turlamayı tercih ederdim muhtemelen, ben Beylikdüzü'den çıkıyorum yaklaşık 50 km gibi yapıyor Avcılardan 60-70'i bulur zannedersem. Ama siz 40km'yi aşmayım ve şehir içi benim için sıkıntı değil derseniz aşağıdaki şekilde bi güzergah önerebilirim.
293198 dosyayı görüntüle
Burada eğimle ilgili sıkıntılı bir kaç nokta var harita üstünde göstermeye çalıştım.
A-B tırmanma 900m %10
C-D iniş 2.000m %9
E-F tırmanma 4.000m %5 ama bu 4km'lik mesafe içinde eğim %8'lere de çıkıyor bir ara, inişler de var kısa kısa
G-H iniş 900m %8
Maalesef Beylikdüzü'ye girmek pek kolay olmuyor, A-B arası meşhur çingene rampası.
Strava'yı ben de ücretsiz sürüm kullanıyorum, geçtiğim güzergahı, süreyi, ortalama sürati, ara segmentlerdeki sürelerimi ve diğerleriyle kıyaslamasını, yükseklik kazanımlarını, teorik olarak yakılan kaloriyi ve gücü hesaplayıp veriyor, kaydını tutuyor. Bence standart bir bisikletçi için gayet yeterli bilgiler, daha detaylı ve sistemli bir antrenman programı uygulamayı, ekstra ekipmanlar bağlayıp ekstra veriler almayı falan düşünmüyorsanız yeterli olacaktır. Ben bir de Samsung'un kendi Health uygulamasından da kayıt başlatıyorum, ordan da geçtiğim her bir kilometreyi kaç saniyede ve ortalama kaç km süratle geçtiğimi görüyorum. Samsung'unki çok amatör spor yapanlar için ideal, Strava her kesime hitap ediyor, Tour de France'a falan sponsor olan bir uygulamadır kendileri. Ayrıca Strava'nın bir güzelliği daha var, challengelara katılıp hediyeler kazanabiliyorsunuz. Fransız bir bisiklet kıyafeti satışı yapan bir firmadan %25'lik bir indirim kazandım mesela sadece bisiklete bindiğim için, bir de yine Fransız olduğunu tahmin ettiğim bir kafeden ücretsiz kurabiye kazandım![]()
Merhaba, bende Avcılar'da oturuyorum. Çok aktif kullanamıyorum zamansızlıktan malesef.
Büyükçekmece veya Beylikdüzünde eşim ile sürebileceğim çok yokuşu olmayan rota var mı bildiğiniz?