Arkadaşlar tussi'nin söylediklerine kısmen katılıyorum.. Evet dövmek hırpalamak kısmına değil tabiki.. Kamu oyuna bisikletciler arasındaki güçlük ve beraberliğin mesajını verebilmek için.. toplu olarak bu yapılabilir diye düşünüyorum.. Bu Mesajı verebilmek için küçük çaplı bir organizasyonla bir tur düzenlenebilir.. ben katılımın olacağına inanıyorum, böylelikle bazı birimlerin daha duyarlı olması sağlanabilir.. Neredeyse her gün başka bir hırsızlık ya da gasp haberi..
Böyle bir olay karşısında; Madurun kendisi birey olarak, hiç zaman geçirmeden olayı polise intikal ettirerek, zabıt tutturup olayı kayda geçirmelidir.. Kısacası olayı, "raptı zapt" altına almalıdır. Bunu muhakkak yapması gerekir ki, olay kanuni yola intikal edip resmiyet kazanmış olsun.. "Ben bunun çözüm olacağını sanmıyorum.. bisikletimin bulunabileceğine inanmıyorum.. polisin bu kadar sorunun arasında, birde senin bisikletlemi uğraşacağız demesini duymak istemiyorum.." diyerek bu olayı hafife alacağını ve önemsemeyeceğini düşünmeyin sakın! Arkadaşlar bu ya da diğer, kendinizce haklı olduğunuz sebepler sizi polise gitmekten alıkoymasın sakın! Bunları düşünerek şikayetten vaz geçip, olayın resmiyet kazanmasına engel olmayın.. bu onların; Gaspcılar ve hırsızların ekmeğine yağ sürecek ve maalesef daha rahat haraket etmelerini sağlayacaktır..
Geçen gün bir haber daha vardı, alkollü 4 ya da 5 kişinin bisiklete binenleri taciz ederek gasp yapmaya çalıştıklarını veren.. hem, çok geç saatlerde değil olayın geçtiği saatler.. sonra hızlarını alamayarak yolda seyreden araçlara sataşıyorlardı.. İşte arkadaşlar hepimizin bu olaylara canlı olarak şahit olduğu gibi "bunların" (özellikle, "insanların" demiyorum) gözünde korku yok. Allah korusun böyle bir duruma maruz kalırsanız eğer; Etrafınızdan yardım isteyiniz, sessiz kalmayın bağırın-çağırın.. mümkün olduğunca dikkat çekerek kalabalık oluşmasını sağlayın.. bunları yapamıyorsanız ve eğer yanınızda kendinizi savunacak, saldırganı etkisiz hale getirebilecek araç-gereçiniz de yoksa, kendinizi riske atmayın.. Ve hemen, mümkünse zaman kaybetmeden oradan süratle uzaklaşınız (kaçınız), bisikleti yada başka birşeyinizi kurtarmak için çaba göstermeyiniz.. hemen en yakın bir karakola şikayet ediniz..
Polis birşey yapmaz kendi işimi kendim görürüm düşüncesi yanlış bir düşüncedir.. olaya öyle bakmayınız polis yapar yada yapmaz o ayrı bir konu.. söylediğim gibi olayın resmiyet kazanması için bu gereklidir bunu yapınız.. Birlikten dirlik doğar. Bu ne olduklarını tanımlamakta zorlandığım ve ifade edemediğim "??...." soru işareti ve noktalar ile geçtiğim yaratıklara lanet olsun. Allah ıslah etsin diyorum.. Sevgiyle...