Selamlar,
Ben Haziran başında bu turun aynısını yaptım. Tekirdağ üzerinden gittim.
İstanbul'dan çıkana kadar yol ve emniyet şeridi yer yer sıkıntılı. Zorlanacağınız kısımlar olacak. Ancak İstanbul'dan çıkınca Tekirdağ'a kadar pürüzsüz ve mükemmel bir asfaltta süreceksiniz. Emniyet şeridi oldukça geniş ve çok rahat. Yolda aşırı dik rampalar yok, ara ara zorlasa da ufak molalarla devam edersiniz.
Ben ilk gün yanlış hatırlamıyorsam toplam 157 km sürerek Tekirdağ-Kumbağ'a kadar gitmiş ve orada kamp kurmuştum.
Tekirdağ'dan Gelibolu'ya kadar otobüsle gitmek zorunda kaldım (lastik patladı ve yama tutmadı, yedek lastiğim de yoktu). Ama görebildiğim kadarıyla Tekirdağ-Gelibolu arasında yol biraz daralıyor ve şu aralar yol yapım çalışmaları sebebiyle emniyet şeritleri falan da iptal. Ama yoğun bir trafik olmadığı için sürebilirsiniz.
Gelibolu-Eceabat/Kabatepe arası 45-50 km civarı ve oldukça güzel, rahat bir yol. Bu yolda da yol yapım çalışmaları devam ediyordu ama size engel olmaz. Hatta bir kısmı bitmiştir muhtemelen.
Gökçeada'nın yolları inişli çıkışlı. Kuzu Limanı'nda indikten sonra biraz tırmanacaksınız. Ama sonra merkeze yaklaştıkça yollar düzleşmeye başlayacak. Tavsiyem, Yıldızkoy'da kamp yapmanız. Çadırınızı kendiniz götürürseniz gecelik 20 TL ödüyorsunuz. İnternet, su, elektrik vs. hepsi dahil. Yıldızkoy'un denizi de mükemmel, tertemiz. Civardaki pansiyonlara para bayılacağınıza kesinlikle Yıldızkoy'u öneririm.