Scudo Sports

İstanbul yol bisiklet grubu

@Ahmet Gökdere

obezitenin geç yaşlarda gelmesi yaşamı uzun kılıyor bu istatistiki olarak doğru ama kime göre neye göre?

ben de istatistik yapar konuyu bir yerinden tutar bunu çürütürüm, yağlı yiyeceklerin hiçkimseye faydası yok, alınacak yağ yakılacak kalori ve antreman biçimiyle , metobolizmanızı tanımnızla doğru orantılıdır, ben oturup 1 kavanoz mayonezi yerim ama yakmasını da bilirim , yiyeceğim zamanı keseceğim zamanı da biliyorum. İnsanoğlu kendini gözlemlemiyor, nelerin ona fayda sağladığını keşfetmesi ancak sağlığını kaybettiğinde anlamaya başlıyor , önemli olan bunu önceden bilmek , anlamak ve uygulamak...

işte size performanısınızı arrtıracak 2 hafta yap 10 gün bırak formulü
günde 2000mg c vitamini (1000mg efervesan tabletleri tavsiye etmiyorum bunun yerine 500mg emme tabletleri güne yayayrak kullanmak çok doğru olacaktır) + çinko tablet 1ad (30mg altında bir ürün bulursanız günlük miktarı 40-50mg olarak ayarlayın) + magnezyum 1000 mg efervesan tablet.

neden efervesan sorusuna gelince; emilimi hızlı, absorvasyonu yüksek , atılımı kolay , karaciğere ve böbreklere yük bindirmez.

C vitamini suda çözünen vitaminler arasına girdiğinden günlük alımı mecburidir , birikme yapmaz , magnezyum da aynıdır , çinko tabletde 28/34 saat içersin de eser derecelerde kanda izlemlenebilir (30-40mg için).

bu kürü yapmaya başladığınızda 1 hafta içersinde direnciniz artacaktır , tavsiyem 2 hafta yap 2 hafta bırak olacaktır.

antremanlarınızdan önce glutamini eksik etmeyin, antreman esnasında ampul formlu amino asitleri kullanmaya özen gösterin...

şimdi obeziteden girdin nereden çıktın diyeceksin, aramızdakilerin tamamı hırslı insanlar ve çabucak biryerlere ulaşma çabasındalar, bisiklet doğası gereği rekabetle beslenen bir dal olduğundan kişileri bilinçlendirmenin doğru olduğu kanaatindeyim, fziksel performansın vucüt yağ oranıyla olan ilişkisine girmek bile istemiyorum bunu herpimiz çok çok iyi biliyoruz.

Scudo
erdoğanım, şu bir kavanoz mayonez meselesine dönelim, yeyip yakmanın yolu nedir? mayonezden hazetmem, ama mesela; kaymak ya da baklava içinde aynı formül (neyse artık formülün, sır gibi saklıyor; sadede gelmiyorsun) geçerli olabilir diye düşünüyorum...

bir de bu c vitaminini 1000 mg/suda eriyen diye önermiştin (2 yıl önce, gruppo'nun yılbaşı buluşması çıkışı, sen üç bira içmiştin, ses kaydı var) arada otoriteler fikir mi değiştirdi, bilim mi ilerledi? hangisi daha etkili?

bak dalga geçmiyorum gayet ciddi soruyorum.

@Bülent ERYILMAZ

kitap gibisin abi :D :D

metobolizmanızı bilmek, ben size bunun formülünü açıklayamam ki, bana yarayan size tepebilir, ben 7 yıl body builng yaptım ve 4 yılı pro olarak geçti, haliyle her zerremi biliyorum, acı eşiğimden adelemin ne zaman sıkıntı yaratacağına kadar hissediyorum.

suda eriyen le biranın ilişkisini kuramadım ama arada elbette içeceğiz :D :D

@ERDOGANKESGIN

aralarında bir ilişki yok zaten.
soru suda eriyen c vitamini tavsiyenden, niye emilen c vitaminine dönüş yaptığın. tavsiyen nedeniyle 2 yıldır hergün 1000mg c vitamini alan bir hayranın olarak, en az ahmet abi kadar ciddi sormuştum.

asıl önemli soru olan mayonez/kaymak/baklava kısmını yuvarlak laflarla geçiştirdiğinin farkında olmadığımı da sanma.
:D :D :D

:D :D @Bülent ERYILMAZ

abi boşuna Erdoğan ıma soru sorma, anca başlıyo metabolzima , sizi bilmem kendimi bilirim, yazıyo yazıyo bi arpa yol alamıyoruz, ben söyliyim abi sana dünya fani ölüm ani kaymaklı ekmek kadayıfını yesen nolur yani:D beni görüyosun abi herşeyi yiyorum pestil hastasıyım ama fitim abi yedikçe zayıfla abi kasmamak lazım:D :D

Erdoğan bey ben size protein alımıyla ilgili olarak bir soru sormak istiyorum. Protein ihtiyacımızı sadece yumurta akından sağlayabilmemiz mümkün mü?

Yumurta akını tüketmesi zor olduğu için kendi kendime geliştirdiğim bir formülüm var ve kendi aklımca bu şekilde protein ihtiyacımı karşıladığımı zannediyorum. Eğer sizin bildiğiniz işin ilim bölümüne ters gelen kısımlar varsa düzeltirseniz sevinirim.

Yaklaşık 1 su bardağı süt (daha az da olabilir)
Bir adet orta büyüklükte muz. (potasyum için)
3 veya 4 tatlı kaşığı bal (ağız tadınıza göre artar azalır)
2 yumurta akı
bu malzemeleri mikserde güzelce çırpıyor ve oldukça lezzetli herhangi rahatsız edici koku veya tat olmayan karışımı afiyetle içiyorsunuz. Ayrıca diğer iştahlı arkadaşlara da tavsiye ederim gayet lezzetli.

@deniz mavisi

merhaba,

uygulamanız yanlış...

dünya üzerindeki tüm protein değerleri yumurtadan alınır ve 1 yumurta beyazının %100ü protein olduğundan bu değer her proein mikatı bildiriminde örnek teşkil eder.

yumurta akının vucüt tarafından emilimi mümkün değildir, 7-8 saat kadar mide , ince baarsak tarafından emilime çalışılsada emilim gerçekleşmez, kulakdan duyma bu yöntemin son derece yanlış olduğunu buradan tüm arkadaşlarda öğrenmiş olsunlar, bunun yerine katı yumurtanın beyazını tüketmenizi tavsiye ederim, günlük protein ihtiyacınızı beslenme düzensizliğiniz sebebiyle sağlayamıyor ve bu proteine ihtiyaç duyuyorsanız dikkat zira protein zehirlenmesine sebeb olabileceğinden hergün yenilmemelidir.

potasyum ihtiyacınızı muzdan değil de (muzdan gelen potasyum şekere dayalıdır) patetes den almanız daha doğrudur ama onda da söyle bir yanlış vardır patates haşlanmaz, potasyum suda çözünen bir vitamin olduğundan haşlandığında tüm vitamin ölür, orta kısımında eser miktarda tutulur ama yeterli değildir, patates potasyum ve selenyum açısından çok zengindir, selenyum kas bağ dokusu için de oldukça önemidir. patesi kabuklarıyla elma dilimi halinde fırına atıp pişmeye yakın bir parça tereyağı koyarsanız hem leziz hem besleyici olacaktır. patatesdeki potasyum ve selenyum patates soyulurken ince kabuğun altından çıkan yeşil kısımdır.

@ERDOGANKESGIN

Cevabınız için çok teşekkürler...

Esasında daimi, genel protein ve enerji ihtiyacı olarak değil de spor öncesinde vücuda genel kuvvet ve direnç kazandıracağını düşündüğüm bir içecek olarak düşünmüştüm.

O halde protein açısından zengin olan yumurta akının vücudumuza ancak pişirilmiş katı şekildeyken faydası oluyor.

Muz ile ilgili konuya gelince benim sürekli olarak takip ettiğim tenis turnuvalarında çoğu sporcu molalarda birkaç ısırık alıyor muzlarından. Dolayısıyla şekere dayalı olduğu için hem enerji hem de potasyum sağlayıcı olarak içecekte yer vermiştim muza.

Elma dilimin arasına tereyağı gibi alışılmadık yöntem yerine şöyle güzel hafiften tereyağlı kaşarlı bir kumpiri kabuklarını kaşıkla sıyıra sıyıra yediğimizde hem potasyum hemde bahsettiğiniz selenyum ihtiyacını karşılar diye anlıyorum söylediklerinizi.

• Beğen
Tepkiler: hasan mehmet yalı
@deniz mavisi

merhaba,

spordan önce potasyum efervesan almak daha doğru olacaktır, ayıca kumpir yerken kabuğun hemen altını sıyıramazsınız zira fazla fırınlandığı için o kısım yine ölüyor.

Antreman esnasında fiziken karbonhidrat gereklidir , vucüt ilk olarak karbonhidratları kullanacaktır, antremenadan hemen sonra vucudun protein sentezi artacağından protein tozu kullanmanız hem hızla emilim hemde kas yıkımını engelleyecek kas-bag dokunuzu güçlendirecektir.

antreman esnasında basit şeker hemen kana karışacağından insulini dengeleyecektir ancak spor öncesi ve sonrası basit şeker tüketiminden kaçınılmalıdır.spor öncesi ve sonrasında taze sıkılmış veya paketlenmiş meyve sularından da kaçınınız, fruktoz da basit şeker sınıfına girmektedir.

@Ahmet Gökdere

yumurtanın oluşumu tavuktan çıkarken ince zar halindedir , zar etrafında bulunan kalsiyum molekülleri oksijenle buluştuğunda hemen sertleşir, insanlar tavuğun yumurtayı sert olarak çıkarttıklarını sanır , aslnda yumurta tavuktan çıkaarken jel kıvamlıdır. yumurtanın doğal yapısı içersine bir başka maddenin girmesini engellediğinden bozulmaz, proteinlerin bir çoğuda fiziki olarak şekil değiştirmez bulundugu maddeye uyum sağlarlar.

maymunların bildii birşey vardır herhalde:D :D

Geri