Scudo Sports

İstanbul yol bisiklet grubu

@hasan mehmet yalı
Bende Allaha şükür bir şey yok bir miktar şoku saymazsak, onuda yarın biraz bisiklete binerek atarım,Bu arada herkese ilgilerinden dolayı tekrar teşekkürler hepiniz harikasınız bu grup ve site nasıl sevilmezki kendimi çok güçlü hissettim sayenizde, kimsenin herhangi bir kaza yaşamaması dileği ile iyi geceler,

Scudo
Abi çok geçmiş olsun aman neyseki son uykun olmamış zaten işin ciddiyetini yeterince kavramışsındır bir musibet bin nasihat hesabı acı yoldanda olsa

• Beğen
Tepkiler: Alp Aslan
Alp ' cim Selam ,

Büyük geçmiş olsun , özledik seni . Umarım en kısa zamanda görüşürüz. Kendine iyi bak , selamlar .

Tolga Gürgün

• Beğen
Tepkiler: Alp Aslan
@Samurai Jack
Kusura bakma Mert bir anlık gaflet işte o kadar hasar vermeyi planlamamıştım hafifden sallarmıyım demiştim ama bisikletin yararları o an ortaya çıktı bünye o kadar güçlenmişki köprünün bağlantı noktalarını gevşetmişim:)
sağol görüşürüz

@Alp Aslan

dua et de faturayı sana kesmesinler...
pazar gel de hasar kontrolü yapalım, bakalım ne durumdasın :) :) :)

aynı durum sende de Mert'im Gevera'm (imzan güzel olmuş). sesin çıkmıyor, diz, bağlar ne durumda, ilk yazdığından daha mı ciddi ?... :( ne zaman çıkacaksın, durum raporu bekliyoruz.

• Beğen
Tepkiler: STORMER ve hız
@OrionForEver

kanka bu kısım ibb sitesinin neresinde bulamadım:( formu demiyorum ibb sitesinden bu foruma nerden ulaşıyosun?

@STORMER
Abicim Cumartesi günkü iş abuk saatlere uzamazsa kesin geliyorum, Bariyer alp pazar sizlerle herkesi özledim görüşürüz
@Bülent ERYILMAZ
Hasar biraz kafadan oldu ama ruhsal olarak, ne kadar ince bir çizgide yaşadığımızı farkedince ürktüm biraz fakat senin rüzgarınıda çok özledim abicim deryarında biraz çevirince normale dönerim,kendine iyi bak sevgilerimle,

@OrionForEver

mesajı tüm şirkete (800 kişi + 800 kişinin de tanıdıklarının tamamına dağıtması istendi) dağıttım, bu hafta binlerce giriş olacağından şüphem yok.

Kimileri sanalım diye dalga geçiyor ama bana da ihtiyaç var, Allah(c.c.) faydası olmayan şeyi yaratmaz

@Bülent ERYILMAZ

Benim problem temel olarak diz bağlarında değil, aslında diz bağları roket gibi sağlammış, problemin tıbbi ismi "Kondramalezi Patella" yani ön diz kemiğinin farklı bir açı ile sürtünmesinden doğan minik bir kıkırdak problemi. Fizik tedavi vs hallettim büyük ölçüde.

Hepinizin kulağına küpe olsun, Quadriceps kasları, yani bacağın üst kısmındaki 4 kafalı kaslar Patellanın ( diz kemiği) doğru açı ile çalışmasına ve dengesiz bir sürtünme yapmamasına yarıyor. Fakat Quadriceps kaslarınzda dengesiz bir büyüklük farkı var ise, patella Mediale ( içeriye) yada Laterale ( dışa) doğru kayarak haraket edebiliyor, ki genellikle lateral kaslar güçlü olduğu için patellayı kendilerine doğru çekiyorlar ve sürtünme o açıda olunca da kıkırdak yıpranmasından dolayı bir ağrı duyuluyor.

Özetle, bu problem ağrı verdiği kadar ciddi bir problem değil, ama ağrı içerden ve çok sinirbozucu geldiği için insan huylanıyor.

Quadriceps egzersizleri, kalça güçlendirme egzersizleri ve belli bir süre de ağrıya sebebiyet veren haraketlerden uzak kalınırsa geçiyor. Benim gittiğim hoca, spor konusunda uzmanlaşmış bir profesör, bisiklet bilgilsi de fena değil, bana bu durumu en çok sebebiyet veren hatanın sele yüksekliği ve kal açıları ile ilgili olduğunu söyledi, normal yürüyüş ve diz çalışma açınızdan biraz farklı bir kal açısı ile pedala basıyorsanız, uzun vadede bir kondramalazi patella adayı olabilirsiniz dikkatli olun bu konuda.

Daha da detaylandırılabilir bu , ama bu başlık altında bukadarı yeter sanırım.

@Samurai Jack
Mert'cim artık yarı doktor sayılırsın bütün latince terimleride öğrenmişsin sanki bir doktorun yazısını okur gibi hissettim kendimi. çabuk toparlanda bir daha böyle sıkıntılar yaşama tekrar geçmiş olsun, bu arada canım acayip etli kurufasulye çekti bir ara yemek işinide organize etmek lazım görüşürüz,

@Alp Aslan

abi mert ne diyor, sen etli kurufasulye, nerden çıktı, kas'tan mı?:D :D :D

mertcim tekrar geçmiş olsun, o doktorun kartını sakla, bir gün birimizin işi düşebilir.
bir de yeşil çayın içindeki maddelerden biri iyi geliyormuş galiba. galiba diyorum, çünkü şimdi google'da gördüm, matbu metinde doğrulamasını yapamadım, emin değilim... malum sanal alemde herkes doğru/ yanlış bir şey sallıyor.

@Bülent ERYILMAZ
Abi öğlen yemeğini atlarsam kafamda yemekle ilgili hikayeler dönmeye başlıyor Mert'i görüncede aklıma kurufasulye geldi:) tabi Mert'in kurufasulyeye filan benzediği yok ama çok iyi yaptığını biliyorumda bir an o çağrışım yaptı başım döndü şekerim düştü tansiyonum fırladı acıktım:)

• Beğen
Tepkiler: bulent40
Geri