Scudo Sports

İstanbul yol bisiklet grubu

Scudo
@Özgür Nevres
Oldumu Özgür, misafirliğe geldik sen yoksun, sıra şimdi sizde ,ama orman yollarınızda pek güzelmiş benim ciğerler fazla oksijenden sapıttı.

artık banada bir yol bisikleti almak farz oldu,
http://img269.imageshack.us/img269/9080/sany0077.jpg
şekil A da görüleceği üzere an itibari ile kullandığım bisikletle girmediğim yol kalmadı.
http://img269.imageshack.us/img269/2031/sany0079.jpg

Ancak bisikletim her türlü yol koşulunda beni yarı yolda bırakmıyor olsada, dünkü turda olduğu gibi beklentiler yükselince elbette yetersizliği bariz bir şekilde açığa çıkıyor.

bu bağlamda bir yol bisikletiyle sonuçlanacak sürecin fitilini ateşlemiş bulunuyorum :)

Boy:191 Kilo: sanırım 70

CAN ALICI NOKTA:
60cm ve üzeri kadro almak istiyorum.

Kullanılacak pakur;
yukardaki fotoğrafı ekleme sebebim asıl bu noktada önem kazanıyor. şehir bisikletini soktuğum zorlu dağ yolları düşünüldüğünde, alacağım yarış bisikletini hayli hırpalayacağım kesin. ama genel olarak zorlu istanbul asfaltları ve şehirlerarası yollarda kullanacağımı söyleyebilirim. hem bu hemde neredeyse her gün süreceğimden dolayı bisiklet üzerinde klit öneme sahip kompenentler oldukça sağlam/kaliteli olmak durumundalar.
işte bu noktada sizlerin deneyimlerinden yararlanmak istiyorum, öncelikle hangi donanım üzerinde yoğunlaşmalı, bana kalırsa jant ve göbekleri, furş, kadro üçlüsüne önem yükleyip vites ve fren donanımları es geçilebilir?

kafamda 1500, ama maksimum 2000 TL var
elbette büyük kadro güzel bişey bulursak, ikinci ele sıcak bakabilirim.

maliyet artmasın, bütçem ortada olduğundan daha da fazla detay girmeye çekiniyorum; şimdi benim gibi birine nasıl bir yol bisikleti almak icap eder?

şu da var, yol bisikletleri kendi içinde spesifik kullanım amaçlarına göre guruplara ayrılabiliyor. mesela uzun yollara dayanıklı yarış bisikletleri ya da antrenman bisikleti ya da cross country gibi isimler altında sınıflandırılıyorlar. bu konu kafamı epeyi bir meşgul etmekte !?!? zorlu istanbul yolları düşünüldüğünde kadrosu daha güçlü, tekerleri de düz yol bisikletlerine nazaran hafif dişli olan cross country bisikletleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

• Beğen
Tepkiler: hız
Samet'cim cross contry hibrit vs. bisikletlere girme bence şu anda kullandığın bisikleti satmadan yeni bisiklet alabilirsen şu andakini istediğin yollara vurmakta kullanırsın yeni yol bisikletinide antremanlar için.....çevredeki bisikletlere kulak kabartır 60 cm. bulabilirsek haber veririm kendine iyi bak,

@face1tr

Cross country (xc) bildiğim kadarıyla MTB ler için kullanılan bir terim, yol bisikletinde Cross country diye bir kategori hiç duymadım.
Cyclocross mu demek istediniz?
Cylocross lar aynen sizin resmini gönderdiğiniz ortamlarda kullanılırlar. Yolda gereksiz. "Zorlu istanbul yollarında" işe gelip gitmek ve antrenman için yol bisikleti kullanıyorum, sizin de kilo fazlanız olmadığı için yol bisikleti işinizi mükemmel görecektir.

evet hocam,
Cylocross bisikletlerden bahsediyorum. hemen editliyorum şimdi mesajımı...

edit:
düzenleyemiyorum, neyse sağlık olsun, sonuçta işin müdavimleri Cylocross demek istediğimi anlamışlardır.

edit2:
yani sonuçta ben kapsamlıca diyeceğimi dedim, konuyu da nacizane görüşüm, paylaşılabilcek en doğru yere yazdığımı düşünüyorum,
şu noktadan sonra sizden ricam, ola ki ikinci elde 61 cm bir bisiklet gözünüze çarpar, bir şekilde -en basitinden forum kanalıyla- haber ederseniz, en kısa zamanda bende yol bisikletime kavuşmuş olurum.

bu şu anda olcak bişey değil, zaten bende aceleci davranmıyorum. ama en azından da artık ne almak istediğimi biliyorum. bugün olmasada sıcak bir fırsat yakaladığım bir gün gelecek ve bende yol bisikletime kavuşmuş olacağım.

bu süreçte yardımcı olacak arkadaşlara, siz değerli büyüklerime şimdiden çok teşekkür ederim.

Bence 60 cm biraz büyük olur 57-58 cm daha uygun olur yol bisikletinde. Ben189 cm yim 56 -57 cm kullanıyorum çok rahatım.

• Beğen
asıl problemin yatay gidon boru mesafesi olduğunu söyleyebilirim; 58cm kadro boyuna sahip iki farklı marka bisikleti ele alalım. kimi marka bu noktayı uzun tutarken, bir bakıyorsunuz diğerinde oldukça kısa, eğer bu mesafenin kısa tutulduğu bir model alınırsa, sonrasında bisikletin üzerine kapanma sorun olabilir.
bu paralelde düşünürsek asıl markanın çıkarmış olduğu model üzerinden konuşmak lazım, yoksa ille de 60cm olacak diye bişey yok.
dediğim gibi alacağım bisikletin kendine has geometrisini hesaba katmak daha doğru olacak ama ben temiz olsun 60 olsun, sonra pişman olmayayım diyerekten direkt 60 dedim, kafa karıştırmak istemedim.

Bisiklette kadro boyu büyüdükçe üst boru uzunluğuda ona paralel olarak uzar, mtb gibi değildir pek .sonra sele ve gidon boğazı ayarı ile o mesafede oynamalar yapılabilir .tabi en doğru kararı yine kendiniz vericeksiniz deneyerek almak en doğrusu olur.

@Bülent ÖZER

ek olarak muhammet'e bir görünmesinde fayda var, o boyunun ölçüsünü hesaplar, erdoğan da bu konuda yardımcı olabilir, aynı boydalar sanıyorum, eski kadrosu da elinde olabilir...

Ah be Yasin bende tam kendime oyun arkadaşı buldum derken gidiyosun gidene kadar acısını çıkaralım bari :(

@rower mert

Dostum meral etme çıkarırız acısını, zaten sezon bitimi gibi olacak gidiş :)

• Beğen
Tepkiler: STORMER
@hornet
Ağustos iyi bir dönem gitmek için kardeşim, kısa dönemlerin daha az başvuru yaptığı bir dönemdir, görev dağılımı daha kolay olur. biraz yaz, sonbahar ve kışıda biraz yaşayıp dönersin,sen beni üzme yollarda bende sana ciddi anlamda faydalı bilgiler aktarayım askerlik hakkında,hem sen yokkende bizde biraz kendimizi dinlendiririz.

• Beğen
Tepkiler: yasin cb
@pathfinder
HEHEHEHEHEHEHE NE OLDU ŞAŞIRDIN DEĞİLMİ , BEN ASLINDA BU GRUPDA GİZLİ BİR GÖREV İÇİN BULUNUYORUM,MESLEĞİM GİZLİ....:)
SAYGILAR KOMUTANIM

Gölcük Tersane Komutanlığı'nda kaynakçı er açığı varmış Yasin!.. :D :p

• Beğen
:eek: :eek: :eek: Ahmet hocam duydunmu bombayı Yasınım Hornetım agustota gıdıyomus bı ohhhh desekmı aslında o gıder gıtmez hemen salıp mangalamı gecsek ne dersın.:D :D :D

Hornetım ctesı detay yaparız

Geri