Scudo Sports

İstanbul yol bisiklet grubu

@STORMER

gördüm, gördüm. artık toptan faturayı dönünce mustafa abiye kesicez, orda arapları yağmur duasına çıkarıyor. parekende kısmıyla da ahmet abi infazları cemiyete havale etmiş, arada bu meseleyi de hallederler.

ahmet abi, ağdadan sonra karınca yağını unutma abi, kremi de çıktı...
kriz promasyonuna girmişler, 29 TL lik krem 16'ya düşmüş, ben bir yıllık stokladım kaçırma derim.

erdoğanım eminsin dimi? bu takvim tutar diyosun yani?

Scudo
Ahmet abı bak ıste sana ruzgar kardeslıgının kralı huhahahaaaaa:D :D :D

Erdoganım naaptın yaws vur dedık oldurdun:D :D :D

Offfff abı yeter yaw kramp gırdı mıdeme muhabbete bakarmısın huuuuu:D :D :D
Ahmet hocam al alda kurtulalım yoksa ben burda gıdıcem:D :D :D

• Beğen
Tepkiler: hız ve ahmetG
@Bülent ERYILMAZ

dede den toruna hep tutmuş abi, denizcilerin vazgeçilmezidir.

şu karınca yağı mevzuu nu ilk kez duyuyorum nedir aslı astarı?

• Beğen
Tepkiler: STORMER
karınca yağını bande merak ettim
ağda olarak ne kullanıyosunuz
ev yapımımı yoksa
piyasada satılan bi marka varmı tavsiye olarak

@ERDOGANKESGINufhsss abıcım olay agdayı yaptıktan sonra karınca yumurtası yagını bacaklara hhaaa oooffff suruyosun tuylerı azaltıyor eskı osmanlı zamanından buyana kullanılan bır sıstem genelde aktarlarda ve buyuk eczanelerde buluna bılır.Dıkkat lutfen ıcmeyınız huhahahaaaaa:D :D :D Bulet abı sana ne dıyıım yaws:D :)

• Beğen
Tepkiler: hız ve ahmetG
İLK YARIŞLAR

Fransa, Hollanda, Belçika, İsviçre, İspanya ve İtalya gibi ülkelerde gelişmeye başlayan bisiklet sanayi bu sporla uğraşanların artmasına neden olmasının yanı sıra bisiklet sanayisinin teşviki sağlanmıştır.
Bisiklet sporunun beşiği sayılan Fransa' da ilk pedallar Tuilerie, Chams de Mars, St. Jammes ve Daumesni' de isim yapmış yarışmacılar idi. Tespit edilen en eski yarış 31 Mayıs 1868'de Paris Pare de St. Cloud'la 2 km'. lik bir parkurda koşulmuştur. Yarışı Dr. Jammes Moore (İngiltere 1847-1935) kazanmıştır. Moore daha sonra " Legion d" Honneur" ünvanı ile ödüllendirildi.
Amatörler arasındaki ilk mukavemet yarışının birincisi ise Terront olmuştur. Paris - Longcihamp arasında 1889 yılında düzenlenen bu yarış 3 saat 40 dakika 20 saniyelik derece elde edilerek bitirilmiştir.
1890 yılındaki 10 kilometrelik ilk sürat yarışının galibi Catteroau idi.

DİĞER TURLAR VE YARIŞLAR

Özellikle 1890 yılından itibaren bisiklet bir kitle sporu haline gelmişti. Amatörlere mahsus pist mukavemet dünya şampiyonası 1893'te Chicago da yapılmış, Güney Afrikalı Ment jes 2.46.12 ile birinci olmuş, iki yıl sonra başlayan profesyonel yarışmalarda İngiliz Michael 2.24.58. lik bir derecede ile Colongene' de şampiyonluğu almıştır.
Profesyonellere ait Yol Dünya Şampiyonası çeşitli dallarda 1927'de ilk kez yapılmıştır. Bu tarihe kadar ayrı ayrı yapılan yol yarışları genellikle 125 Km.- 297 Km. arasında yapılmıştı. Kopenhag' daki 190 Km. lik ilk amatör yol yarışını 1921 yılında İsveçli Skolt 6.18.17. ile kazanmıştır. 1927 yılındaki 184 Km. lik profesyonel Yol Yarışı Şampiyonluğunu ise İtalyan Binda 6.37.28. lik derecesi ile Cologne'de kazanmıştır.
OLİMPİYATLAR

YOL YARIŞLARI 1896'daki ilk modern olimpiyat oyunlarında organize edilen yol yarışı, o zamanın maraton parkurunda koşulmuştu. Yarışçılar parkur etrafında iki tur atarak toplam 87 kilometre katetmişlerdi. Bayanlar ise 1984'te ilk olimpiyat yarışını koştu. Ve bundan 12 sene sonra, 1996 Atlanta Oyunları'nda, zamana karşı ferdi yarışmada kategoriler arasına alındı.

TURLAR

Ulusal veya uluslararası özellik taşıyan bu yarışma türünün özelliği yarışmanın bir yöreyi ve ya bir ülkeyi, hatta bazı büyük turlarda kıtayı dolaşmasıdır.(Fransa turu gibi) Fransa turu dünyanın en eski, en uzun ve en büyük turu olup Guinness rekorlar kitabında da en uzun spor olayı sıfatıyla yer almaktadır.
Fransa Turu ilk kez 1903 yılında organize edilmiş olup 21 gün ve 4.500 Km. yarışılmış ve o yıl turu yaklaşık 1.500.000 kişi izlemiştir.
Bugün organize edilen Fransa Bisiklet turu ise bütün Avrupa ülkelerinden geçmekte ve milyonlarca kişi tarafından ücretsiz izlenirken, televizyon ve radyodan naklen yayınlanmaktadır.
Fransa bisiklet turu ilk olarak 1903 yılında yapılmış ve Mourice Garin birinci olmuştu. 1908' de başlayan Belçika Turu'nda birinciliği 1907 ve 1908 Fransa Turu Şampiyonu Petit Breton almıştır. Bir yıl sonra başlayan italya Turu'nda ise Max Bulla birinci olmuştu. Avrupa içinde ayrı bir özelliği olan klasik yarışlardan Paris - Bordeaux Yarışı 1891 yılında 572 Km. üzerinden yapılmış ve İngiliz Mills 26.34.57. ile turun galibi olmuştu.
1896 yılından itibaren Olimpiyatlarda yer alan bisiklet 1000 metre süret yarışını Fransız Masson kazanırken sırası ile 1900 Paris, Fransız Taillandier -1920 Ansver Peeters, 1934'de Paris Fransız Michard, 1928 Fransız Beaufrand, 1932' de Hollandalı Egmand ilk şampiyonlar olarak bisiklet tarihine geçen isimler olmuştur.
Ülkemizde ise en büyük tur Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet turudur.

Aklıma geldıde gecmısı ve yarıslarıyla 100 yılı askın bır suredır devam eden vede edecek olan yol bısıkletıne bınmenın keyfını mutlulugunu yasamak cıdden cok guzel <yazı sadece paylasım ıcındır>

Eskı yarıscıları ve yasadıklarını okuduktan sonra yola asık olmamak elde degıl

(link)

Yaz gelıyo arkadaslar bu fotoyu anlayan bılır yasanılanı,temposunun guzellıgını,estetıgını her kafayı cekenın tempoyu yukseltmek ıcın kendını parcalamasını ve gucu bıtmısse yerıne gecene asıl asıl dıye bagırmasını arkadan ondekı cekene cosku verıp tempoyu hatırlatırcasına hadı 40,hadı 45,daha 50 kıtle dıye gaz vermesı muhtesemdır hele bıde arkadan Necmı abının sesıde gelıyorsa anlayınkı olay bıtmıstır.Iste guzellık budur.Ip gıbı dızılır sankı ruzgar bızı sekıllendırır.Mavı treeeennnnnn

@STORMER

zanım benim senden ricam,şu resimleri büyük ebatda eklermisin,,,
resimler açılmıyoooooooooooooo:rolleyes:

@ERDOGANKESGIN

zanım benim,asıl karınca yağı değil,KARINCA YUMURTA yağıdır:D :D
ve oda irandan geliyor,şu linke bi göz at istersen:D :D
(link)
bayanlarda en az 6 ay gibi bi surede sonuç veriyor,devamlı kullanıldığı halde,sen,hakan ve ahmet hocamda,6 sene surer heralde,:D :D :D :D
oooo iyi oldu hemen irandan getirteyim,iyi satılır:D :D :D :D
zanımsınızzzz

@STORMER

Nasılsa Türkler ilgilenmez diye Türkçe bölümünü çalıştırmaya gerek duymamışlar :) Eh haklılar da aslında.

Site çok basit ve kötü, hele Tour of California'nın sitesini gördükten sonra. Bilgiler az, birçok link çalışmıyor. Ama hiç yoktan iyidir mi desek...

@Bülent ERYILMAZ

Bulent Bey Merhaba,

Sizin de takip ettiginiz gibi bu tartısmanın buraya gelmesi ( yani uslubumun yapıcı olmaması durumu ) GdBar isimli arkadasınızın ozur dilemek zorunda kaldıgı ve daha sonrasında kendini yanlıs ifade ettigini soyledigi ( ki genc bir arkadas oldugunu dusunerek ) yazıdan dolayıdır...

Ben ilk yazımda da belirttigim gibi bu duruma bu konunun altında surekli yazısan sizlerden ( yani sadece sizin sahsınızdan degil ) bu genc arkadasınıza bir mudahele , bir uyarı bekledim ama taki ben 2.mesajımı yazana kadar hic kimseden ses seda cıkmadı ( Aytekin Erzan haric ) .....

Bu arada O'nun ( Aytekin Erzan ) yaptıgı uyarıyı da yine ne GdBar isimli arkadasınız ne de sizler hic dikkate bile almadınız...

Bu anlamda sporcu duyarlılıgınızın ( ben 2.mesajımı yazdıktan sonra ortaya cıkan ) sadece kendi arkadaslarınıza yonelik ortaya cıkmasından dolayı uzuldugumu bilmenizi isterim...

Acıkcası arkadasınız ozur bile dilese haklı oldugumuz bir konuda bu noktadaki haklılıgımızın dogru zamanda ( Aytekin Erzan'ın ilk yazdıgı mesajın zamanından bahsediyorum... ) sizin tarafınızdan da savunulması gerekirdi diye dusunuyorum...

Benim haklı ofkemin yarattıgı uslubumun yapıcı olmaması durumundan yola cıkarak, esas konuyu es gecip , siz benim ozur dilememi beklerken , belkide farkında olmadan benim neye tepki gosterdigimin uzerini kapatmıs olabilir misiniz acaba ??

Oysa biz ( Bisikletliler Dernegi ) bu duyarlılıkları toplumsal anlamda herkese yaymaya calısıyoruz.Bu sebepten dolayı da Dernek olarak geneli kapsayan faaliyetler duzenlemekte bu isin bir parcası...Sucuklu mucuklu , fosforlu mosforlu bile olsa...

Sevgiyle...

@ahmetG

Sayın AhmetG,

Hepimiz yolcuyuz demekle baslamıs ayrımcılıgınız zaten ( bakınız kendi aralarında ayrısan sporcular.. )

Aldırmasın tabiiki niye aldırsın ki ...Bisiklet duyarlılıgını toplumsal anlamda yaymaya calısan bir dernegin yaptıgı etkinliklerle dalga gecsin dimi.....??? ve siz de bu kadar sagduyulu tavsiyelerde bulunun bu konunun altında yazan tum arkadaslara...????

Haklısınız biz satasacak yer arıyoruz....Hatta bu konuda ilk adımı da biz attık ve size satastık... ??????????

Zihniyetimiz bozuk bizim...yani dusunce yapımız...Biz kimliksiz,yozlasmıs,ve hem kendimize hem de icinde bulundugumuz topluma yabancılasmıs bir dernegiz......Sorumluk duygumuzda hic yok....

Tum bunlar bu konuyu takip edenlerce kimi tarif ediyordur acaba ???

Elmas YILMAZ

Elmas hanım, sizin duyarlı olmanızı saygıyla karşılıyorum.

Fakat istanbul yol grubundaki arkadaşların bu başlıkda yazdıkları bütün konuları, yorumları en başdan dikkatlice incelerseniz, buradaki arkadaşların kendilerine has espiri tarzı olduklarını ve bunların sadece laf da kaldığını, kalbi kötülük taşımadığını ve kimseyi gerçekden incitmek gibi bir niyetleri olmadığını fark edeceksiniz.

Bu bölümdeki hiçbir arkadaşı şahsen tanımıyorum, ama bu bölümdeki arkadaşların yazdıkları, yaptıkları eleştiriler veya dokundurma mahiyetindeki kelimeler bile hoşgörüyle karşılanabilir.

Bu yazıyı işinize karışmak gibi algılamazsanız sevinirim, saygılar...

Selam ,

Arkadaşlar yarın tur varmı acaba ? :D :D :D

Tam olarak nerde buluşuyorsunuz ?

Sabah yerler ıslak olmazsa başlangıç noktasına geleyim istiyorum :) :)

Hepinizi ayrı ayrı kucaklıyorum :D :D

Tolga Gürgün

@trinity72

arkadaşım git başka yere yaz bunları senin gibi ortamı gerenlerin olmadığı bir yer olduğunu okursan anlarsın burayı, yaşına, cinsiyetine bakarak bazı yorumlar yaparım da o zamanda feministler basar burayı , daraldım yazdıklarınızı okumaktan yeterince stresli yaşıyorum , bir fırsat olsada birilerine birşeyler yazsam diye boş vaktim yok, kendi aranızda yapın bu sohbetleri

@PALA
hocam yazını okumadan yazmışım mesajı Allah razı olsun daha güzel açıklamışsın

Hakan ım USA dan gelecek arkadaş dan haber geldi, mayısın başına kadar ebaydan bi colnago bulmam lazım, 54 cm bi extrem power buldum ama bekleyip 51-52 cm bişey bulmayı ümit ediyorum, ondan sonra artık yokuşlarda dostluğumuz biter:D :D

• Beğen
Tepkiler: yasin cb ve sprint
@ahmetG

Ahmet ' cim ,

Hay o güzel ağzına sağlık .

Selamlar,
Tolga Gürgün

• Beğen
Tepkiler: ahmetG
Sayın Elmas hanım
Ben sıze grubu tanıtıyım.Grub tam olarak son halını aldıgın dan bu yana herhalde bır 10 yıl olmustur.Ondan oncede sahıl yolunda gerek takım gerekse bıreysel olarak yapılan antremanlarda uzaktan selamlasarak kurulan samımıyetle olusmustur.O gunden bugune kadarda buyume kaydetmıstır.Cunku gelen tanıyan bızden kopamaz.Herkese aynı sevıyede davranılırkı grup ıcersınde 18 yasındakı arkadaslarımızdan 57 yasındakı abılerımıze,eskı Turkıye sampıyonu olmus sporcu abılermızden ,trıatlon kosan veya federasyon yarıslarında elınden geldıgınce kosmaya calısan,hatta turkıye sampıyonasında basarı elde etmıs bızımle antremana gelen arkadaslar,zamanında yurt dısında veledromda olsun yolda olsun kosmus arkadaslar ve amator olarak bınen,kultur sevıyesı yuksek,unıversıte mezunu,kımı doktor ,kımı muhendıs,kımı reklamcı,kımı fınanscı,kımı sporcu,kımı patron,kımı hat olmus ,yabancı<ıngılız
alman,amerıkalı vede kendılerıne cok mınnettar kaldıgım avrupa yakası yol bısıkletı grubuyla beraber>arkadaslar abıler toplulugu olmakla beraber bısıkletı oymus ,ayakkabısı buymus,yok onun taytı boyleymıs yok kalıtesızmıs tarzında konusma yapılmamak ve sınıf gozetmeksızın kabul ederız.Bızde bır suc ısleyen olursa hemen ozrunu ıletır.Bızler tamamıyla samımı bır grup olmakla bırlıkte antreman esnasında yada bıtımınde yanınızdan gecen arabalardan bakan cocuklara ornek olarak anne ve babalarından ornek olarak gosterılen bayramlarda veya herhangı bır zamanda ısıklarda durdugumuzda cocuklar harıkasınız tebrıklerı alan trafık te yanlıs hareket yapan arabalara gereklı tepkıyı gosteren ve hatta okadar kı ben sahsen sahıt oldugum ve hayrete dustugum bukadar mı yaw dedıgım 2006 tour de france etaplarını eurosport ta turkce anlatan spıkerlerın ıstanbulda anadolu yakasında bır grup var onlarda aynı burdakı gıbı turlar yapıyorlar dendıgınde ne guzel burda duyuluyorsa olay tamamdır dedıgımız bır gruba sahıbız.Sahıbız dıyorum cunku bu grubun lıderı yoktur cunku bu grup hepımızındır.Bırımız olmasak dıgerımız bayragı tasımaya devam eder.Bazı abılerımız ve arkadaslarımız cok guzel bısıkletlere bınerler bazımız guzel ayakkabıları gıyerler bazılarımız bılgılerını paylasır bunların hepsıde guzel seyler olmakla beraber ınanmıslıgın sımgelerıdır.Onlar bunları yapmasa bızler hala ınternette resımlere bakıyor oluruz.Onlar bızı tetıklerler bızım daha ıyıye gıtmemızın yolunu acarlar.Bacaklarımızı alırız taytlarımızı gıyerız ,kaslarımızı takarız yolda makara cevırerek gıderız,herseyden ote kımımız sıcak yatagını,kımımız sevgılısını,kımımız karısını cocugunu bırakarak toplanıp yaz kıs demeden bısıklete bınerız.O atremen da 3-4 saatın nasıl gectıgını anlayamassınız.Yasamak lazım.
Grup kucuk bır fransa turu edasında ANTREMAN yapar.Yanı antremanımız 30km hızla ısınarak baslar mınımum 80kmlık parkurun <Yazın bu 150km.ye de varabılır>sonuna dogruda 40+ ın altına ınmemek kaydıyla sonuclanır.Bu arada malum bılırsınızkı nabızlar da 180-190 ları gorur beyne kanbasıncı duser yorgunluk arttıgından laktık asıt vucudunuzu yaktıgından ve rahat hareket olanagı kısıtlandıgından kontrol ve konsantrasyonunuz dagılmaya baslar,onunuzu goremezsınız.Yasamıssınızdır herhalde.Ama sonucta bu grup sadece antreman yapar.Genelde yazın pasakoy taraflarında mola bolgesınde malum aclık bas gosterdıgınde her zamankı yerımıze gıder omletlerımızı yerız ama tempodan odun vermeyız.

Grup ıcersındekı arkadaslar hata varsa bırbırımızı telefonla yada forumdan ozelden msj lasarak uyarır yada anlatırız.Kımseyı rencıde etmeden sorgulamadan kıbarca uyarırız kı buna gerek kalmadan karsı tarafa ozurler ıletılır ve konu kapatırılır.Onemlı olan sonuctur.

Amacım konuyu uzatmak degıl sadece bılmenız gerekenı acıklıga kavustumaktır.Bızlere verdıgınız adrestekı bır beyın yazısı okadar keskın kı ne dıyecegımı sasırdım yanı dısarıdan bakan bunlar adammı oldurmus der.Sızın savundugunuz seyı bızler senelerdır savunuyoruz ama savunma seklımız boyle degıl.Bız sovumuzu kendı samımıyetımızle yaparız oda bızlerı buraya kadar getırdı.Yaz olur kıs olur bazen 15,bazen 55kısı oluruz ama cızgımız hep aynıdır.

Calısmalarınızın basarıyla sonuclanmasını dıler bu konununda burada kapanması dıleklerımle

Hakan Abicim yazdıklarından dolayı teşekkür ediyorum, ama grup adına bunları yazarak birilerine açıklama yapmak zorunda kalmak hayret verici.

Ufacık bir yazı için bu kadar olay çıkaranların bir dernek olşumunu içerisinde bulunduklarını ve hatta bunu yöntenler seviyesinde olduklarını görmek üzücü.

Gdbarın yazdıklarında ben hiç bir aşağılayıcı ifade göremediğim halde dernek tarafından bizim konu başlığımız adeta saldırıya uğradı...

Evet yeşil ve fosforlu giymiştiniz, evet ben de grubu çekerken uzaktan anlayamadım belki bende trafik polisi sanmışımdır, o zmn beni de kınayın. Ama o grup içerisinde de arkadaşlarım, tanıdıklarım vardı ve geçerken selamlaştık.

Bence dernek fosforlu giyerek, önlem alarak yaptıkları faaliyetleri (ki bence olumlu )kendi kafalarında oturtamamış olacaklar ki adeta bir aşağılık kompleksi içerisinde, küçük emrah psikolojisi ile "sidi ayakkabılı, santini formalı"lara saldırıyorlar. Zaten ülkemizdeki sorun da bu ya, sesini duyurmak isteyen herkez "bizi eziyorlar, bizi küçük görüyorlar" demek zorunda sanki...

Eğer birisine tepki vermek istiyorsanız özel mesaj atınız, yada forum yöneticilerine şikayet ediniz. Bizim konumuz tartışma mekanı değildir, lütfen...

Sn: Arkadaşlaar herkese günaydın muhtemelen bu gün çevireceksiniz hepinize kolay gelsin size katılamamak benim için çok büyük bi kayıp sizin için farkedermi bilmiyorum ama çok yakında sizlerle sürmeye başlayacağımın müjdesini vermek isterim......

sayın stormer bir konu var aldı başını gidiyor bir sen eksiktin bulaşmayan gerçi ben buna gayet hayret ediyordum ve kesinlikle takdirle karşılıyordum hatta en bundan önceki yazınla beni gerçekten mest ettin ve her yerde sana ne kadar hatran olduğumu üstüne basaraktan birkez daha söylememe neden oldun neyse senin bu tür iltifatlara ihtiyacın olmadığını ve bunları umursamadığını biliyorum sırf benim içinde avatar resmini değiştirdiğinide biliyorum belki bilmiyosun ama Elmas benim kız arkadaşım ve bu sayfayı benim sayemde tanıdı ve takip etmeye başladı senin bazı yazılarınada teşekkür etmiştir bilmiyorsan biraz geriye dönüp bak ve senin yazılarını ikimizde sanki ünlü bir yazar yada gazetecinin makaleleri gibi takip etmeye başladık evet herneyse
şimdi aslında tek kelimeyle şunu söylemek isterdim SAYIN STORMER BU YAZDIKLARINIZA SİZ GERÇEKTEN İNANIYORMUSUNUZ....
ama sadece bunu söylesem yanlış anlaşılabilirim tabii şimdi siz yıllardı birlikte olduğunuz arkadaşlık ortamınız var fakat bu size bütün forumun yada bir sayfasının sahibi olma hakkını verdiğini sanmıyorum...
bizler gerçekten sizlere göre eğitim , maddi v.s gibi durumlarımız düşük mesela ben lise mezunu bile değilim yaşım sadece 35 cinsiyetim erkek boyum 185cm ve kilom 100kg ve en önemlisi sadece 1 yıldır bisiklete biniyorum belki okadar bile olmadı ve bisiklet mekaniğindende hiç anlamam lastik bile değiştiremiyorum
üst formam defolu çünkü bedenime göre ancak onu bulabildim bisikletim nasıl olduysa trek 1.5
şimdi ne diyeceğii unuttum yani işte böyle
aslında böyle şeyler yazmaktan hoşlanmıyorum çünkü benim diğer arkadaşlarım beni istanbul yol grubundan diye biliyolar neyse ya sıkıldım ben artık ama şunu söyleyeyim hani ben eğitimsiz şuyum buyum ya karşımda reisi cumhurda olsa fark etmez yani doktor kaptan kaptan pilot bilmem ne hele patron hiç fark etmez yani herkesin makamı kendine parası kendine ama herkes bana her ay bi ödeme yaparswa oızman işler değişir tabiii ha ha ha ha
hocam kendinize iyi bakın yakında geliyorum şu yılların evsanelerini daha yakından tanımayı çok istiyorum çünkü hala daha ciddi bi sürüş yapamadım biliyosunuz geziler falan filan en son uludağa çıkmıştım şidi de haftaya tek günde gelibolu şehitlikler denemem olacak böyle şeyler

bu ahmet g ninde bi ara stresini almayı düşünüyorum süper masaj yaparım acayip rahatlar he

• Beğen
Tepkiler: suzunkopru ve hız
Herkese günaydın tura çıkanlara keyifli sürüşler...

Sayın İstanbul yol bisiklet grubu üyeleri

Benim adım yasin yaman 86 doğumluyum mtb yarışcısıyım. sponsorum sayesinde yol bisikletinede kavuştum ve sizlerle pedal çevirmek için kuru havaları beklemekteyim,(ben her koşulda çevirebilirim pm mesaj atabilirsiniz :) )

Sayfayı baştan sona okudum sayılır çok güzel şeyler paylaşmışsınız bir alie olmuşsunuz, İmrenerek gösterilen grup olmuşsunuz hepinizi tek tek tebrik ederim. İyi günde kötü günde hep bir arada bulunmuşsunuz ( Keşke türkiyede böyle olsa lazı kürdü çerkezi sağ solu diye hep birbirine düşürmeye çalışılıyor)
Bana laf düşmeyebilir yaşanan ufak tatsız olayda, Herkes hata yapabilir herkes istemeden pot kırabilir kim diyebilir ben kimseyi üzmedim kırmadım yarasına parmak basmadım diye, o hataları beraber örtmekse en güzel merhemdir, bu sayfalara taşınmıyacak konuyu yüzlerce binlerce insan okudu,Halen tartışılıyorsa birazda sorunu kendimizde arayalım, bu sorun özel yollarla tartışılsa anlaşma yoluna gidse bizde sayfamız gereği bir kaç şey paylaşsak turalarmızı anılarımızı yazsak daha iyi olurdu diye düşünüyorum inanın bunu bile yazmam konuyu uzatıcaktır. o yüzden özür diliyorum ve grubunuzda banada yer açmanızı rica edicem, fırsat buldukca gelcem.

Geri