Scudo Sports

İstanbul yol bisiklet grubu

@zuri007

yağmurlu hava da çok kullandık,gidilir,gidilmez demedim,ancak tehlikeleri olması tabii ki tedirgin ediyor.süratli akan ve yağışlı havada daha da tehlikeli trafiğin içinde olmak,yağışlı havalarda fren etkinliğinin azalması,su birikintileri içerisinde görülmeyen çukurlar ve mazgallar,yine ıslak zeminde farkedilmeyen cam kırıkları,benim sıkıntı duyduğum konular şahsen.bu da lastik kesilmeleri,fren pabuçlarının çabuk aşınması demek,ha bunlar da maddi olarak çözümü olan konular,önemli olan daha kötüsü tehlikeli düşmeler.

üç hafta önce özgür ün yağışlı hava da su birikintisinde çukura girmesi,düşmesi,çenesine 9 dikiş atılması,yüzünün kask takılı olduğu halde sürtümekten yüzülmesi de aklımdan çıkmıyor.ki tecrübeli bir bisikletçi olmasına rağmen

kendisine bir kez daha geçmiş olsun diyorum,allah beterinden saklasın.

yoksa bisikletlerimiz paslanacak değil,bakımı yapıldıktan sonra sorun da değil.

ha çamurlanmak o da ayrı bir zevk.

bu arada mtb cilerin "çamur cildi güzelleştirir" sözünü çok tutuyorum.

yani olay bundan ibaret;bisiklete her zaman,her yerde,her ortamda binilir.

sonuç:kişinin bisikleti ile uyumuna,bisikletinin amaca uygunluğuna,kullanıcının kabiliyetlerine bağlı, diye düşünüyorum.

lütfen yanlışım veya eksiğim varsa düzeltin arkadaşlar.

Scudo
@ERDOGANKESGIN

eyvallah canım kardeşim,erdoğanım kesginim,sen gel yeter ki,senin gelmen onur verir,özledim yahu

• Beğen
Tepkiler: ErdoganKesgin
@STORMER

aşağıa vereceğim bilgiler tamamen bilgi amaçlıdır, ilaçların ne denli zararlı olduklarını açıklamak ve cahilce kullanılmasını önlemek , kullanılmaması gerekliliğine değinmek için detaylıca yazılmıştır.

tıbbi adıyla anabolik steroid , bilinen adıyla anabolizanlar kas bağ dokusunu güçlendirirken karaciğer , dalak ,tiroid , böbrek, kalp kas dokusu, beyin hücreleri ve tendonlarda ciddi tahribata yol açarlar ama kullanımlarından birkaç saat sonra etken maddeleri olan 17alpha.... türevleri vücuda dağılarak kendini göstermeye başlar ilk etap ilacın vücudun metobolizmasını kırarak metabilzma tarafından saklanan %10-20 lik (kişiye göre değişir) kısmın açığa çıkartılarak sporcunun kendini daha zinde hissetmes, daha güçlü olması normalden %10 daha iyi olmasını sağlar, beslenme düzeni ve su tutumu arttığından vucudun şişik olması ilk etapta gözlemlense de aslında bu durum eklemlerin üzerinde bulunan tendonların güçlenmesini sağlamaktadır, 17alpha... içeren steroidler için tüm spor doktrları şunu söyler -dünya üzerinde bu kadar hızlı etki eden ve bu kadar güçlü bir ilaç yoktur ama hızla etki eder ve hızla öldürür- bu ilaç türevi karaciğer kanseri hastalarının acılarını hafifletmek ve ömürlerini bir sürede olsa uzatmak için yapılmıştır. Karaciğer tahribatını varın siz düşünü, zaten kanda da yaklaşık olarak 6ay 1 yıl kalmaktadır türevi gereği 3t ve 4t sentetik hormonları olduğundan damarlar ve kas bağ dokusuna takılı kalarak süreklilik arzederler.

Ulrich e gelince, kullandığı veya kullanmayıpda kullandığı söylenen ve turdan bu sebeble ihraç edilen ilaç DECA-DURABOLIN dir, aslen açık kalp ameliyatları çok ciddi yanıklar için üretilmiştir, kas dokusunu arttırır vücudun protein ve karbonhidrat sentezini %65 lere varan biçim de yükseltir, bu sebele vucut geliştirme ve strongman lar tarafından sıkça tercih edilirler, vucutta sıkca sus tutar hızlı kilo alımı sağlar tendonların olduklarından 200 evet tam ikiyüz kat fazla ağırlığa mukavemet gösterebilmesini sağlarlar , eğer bodybuilngle ilgileneneniz varsa birçok pro sporcunun tendonlarını kopartarak ıfbb (international federation of body building) yarışmalarından çekildiğini duymuşsunuzdur. alman schering firması tarafından üretilen ilaç 2000 yılı itibariyle piyasadan kaldırılmıştır o günden beri de merdiven altı üretimi yapılmaktadır halen bulgaristanda sahte olarak üretilmektedir.

Gelelim uncle lance eeeee...
bu adam dünya tarihinin en iyi ama en riskli kumarını oynamıştır, o kumarın adı da HGH (human growth hormon) büyüme hormonudur. Hormonun 2 ayrı versyonu vardır 1)sentetik 2)organik
sentetik hormon birçok firma tarafından üretilmektedir ve testlerde hemen ortaya çıkmaktadır
organik hormon kadavraların karaciğerlerinden elde edilen enzimlerin steril hale getirilmesi neticesinde elde edilmektedir ve dünya da sadece lilly ilaç tarafından çok sıkı denetimle satılmaktadır, ve bilin bakalım lilly menşee neresi ABD!!!!
ilacın etkileşimi 192 amin asidin biraraya gelmesinden oluşmaktadır yani insanın ana rahmine düşerken edindiği 192 amino asit, bunlardan 1 tanesi dahi eksik olsa gebelik gerçekleşmez veya risk teşkil eder.
ilaç çok çok hassasdır , ilaç 2 ayrı şişede 1toz 1sıvı olarak +4-+6 derece arasında saklanan ve özel şarj edilebilir soğutucuları içersinde verilemkte veya saklanmaktadır. ilacın karıştırılması çok çok yavaş yapılmalı yani sıvı tozun içersine çok çok nazik (patlayıcı gibi diyeyim) şırınga edilemeli yine şırınga edildikten sonra çok çoook yavaş çevirerek (aynı yönde, tersine çevirirseniz veya dönme hareketine karşı koyarsanız atın çöpe) ilacı karıştırdıktan sonra 1 ila 6 mcg-days olarak ilaç her seferinde 1-2mcg deri altıdan enjekte edilir, enjeksyonda iğneye çekilirken ve evjekte ederken çok hasaastır ve enjeksyondan sonra bölge ovulmamalı kesinlikle hareket edilmemelidir.
neden bu kadar dikkat edilecek diye soruyorsanız işte yanıtı, piyasada aldığınız kullandığınız sporcu gidalarından olan L-CARNITINE neden L harfiyle başlar biliyor musunuz? işte bilmediğiniz şeyi kullanmayın diyorlar ya bilmeyenler okusun öğrensin diye yazıyorum tüm bunları ve bu konuda gerekirse çok da ukala olurum.
vucdun oluşması için gereken doğal 192 amino asit dogal olarak I formundadır,sentetik olarak üretilen diğer amino asitlerin L formunda olmasının tek nedeni yukarıda bahsettiğim 3t 4t olayı ile aynıdır, yani kan, kas-bag dokusuna tutunabilmesini max düzeyde tutarak ilaç etkileşimini artttırmak , e peki I formu olursa ne olur, o zaman dogal formdur ve I formu kırılgandır kırıldığı anda hiçbir işe yaramayacaktır. bu sebeble ilaç kullanılırken çok dikkatli olunmalıdır.
gelelim işi bilenlerin ya da duyanların sorularına iyi de vucut 192 amino asiti üretemiyor dışarıdan 32 adedini almamız lazım bu nasıl olur diyenlerinize , onuda kurban olduğum rabbim biz insanlara bahşetmiş ben yanıtlayamam.

hgh kullanımının bununla kalmadığını da bilen bilir bilmeyen için de şöyle anlatayım; hormon enjekte edildikten bir süre sonra beyin soğancığına nöronlar emir vermeye başlar ve tiroid salgısını ve insulin salgısını durdurmasını emreder, vucudun bir mekaniği var ve mekanik diyorki zaten herşey var bu sistemleri kapat, o nereden bilsin siizin nereden aldığınızı içerde var diyor kapatıyor, bu enjeksyon sonrasında kısa süreli insulin yapmanız 1-2 saat sonra da uzun süreli insulin yapmanız gerekir , herşey normal ama besinler öğütülemiyor o zaman da tirodlerin salgısını sağlamak için de ayrıca bir ilaç var onu kullanmalısınız. eveet sistem normale döndü , naaah döndü sistem çöktü çöktüüüü, 192 amino asiti aldınız eee en başında ne dedim insan oluyor ulan insaaaan sen bunları dışarıdan alırsan başına gelecekler
1 alnın uzayaca
2 çene kemiğin büyüyece
3 yeniden dişlerin çıkabilir veya azı dişlrin o kadar büyürki tüm çeneni söküp almak zorunda kalırlar
4 el - ayak parmaklarının tamamı ya da kafasına göre herhangi biri %10 dan fazla olarak büyüyebilir
5 bacağının veya kolunun biri veya herbiri birden uzayabilir, yada eklemlerden herhangii biri uzayabilir, düşünün omuz kol aralığınız uzadı ama dirsek bilek aralığınız aynı
5 tenasül uzvunuz büyür ama işelvi kalmaz zira bu byüme sırasında lenfler yırtılır ve kasılma olsa da sert kalamazsınız
6 kıkırdak dokunuz değişebilir
7 kalp karaciğer büyür , akciğerler genişler birçok vakada bu üçünden biri gözlemlenmiştir, en çok vaka akciğerlerin büyüyerek zarı yırtması veya karaciğerin büyüyerek kalbin bu kadar kanı pompalayaması nedeniyle aort un yırtılarak patlaması (kendi kanınızda boğulursunuz)

vs vs, heee bunların hiçbiri de olmayabilir bunu da profesör spro doktorları yapar zaten bu doktorlarda elin parmakları kadardır bunlardan biri de meşhur bay ferrari dir tum tdf camiası tanır.

eee bunların hiçbiri olmadı ne olur, lance olursunuz abi ne olacak ya da lee haney ya da herkesin bildiği örnek arnold (arnold 3 kez çene 1 kez alın operasyonu geçirmiştir ve traşlanan kemikleri halen kendisindedir) kas dokunuz 2 katına çıkar ve 2 insan gücünde olursunuz vucdunuz yediğiniz her besini protein sentezi içersine koyar ve güçlenirsiniz, akciğer vs vs büyüdüğünden sürekliliğiniz artar vb şeyler...

abd li 100 mt koşucusu ben sentetik hgh sebebiyle yakayı ele vermiştir biliyormusunuz? aldığı blackmarket 10 adet hgh dan 1 tanesi sentetik çıktığından yıllarca sprodan men edilmiştir.

Daha önceleri televizyonda yarışlara rastlar ama gereken önemi vermezdim şimdi yavaş yavaş internetten videoları izleyip , sayenizde daha fazla keyif almaya başladığım bu sporu yarışlar başladığında tv.den de izleyip en azından bir iki kelam edebilecek hale gelirim umarım ancak şimdilik sizin yorumlarınızı okumak daha keyifli herkese iyi haftasonları ,görüşmek üzere

muhammed hocam eve dönüşte yağış çok fazlaydı bakırköy sahil yolunu biliyormusun çok kötü trafikte kalabalıktı sanki bütün araçlar kardeşim ne işin var bu havada der gibi sanki gözdağı vermek için yakın geçiyorlardı hatta bi ara bir trafik polis aracı arkadan yaklaşıp megofonmudur nedir onu birden açıp öksürür gibi yaptılar tabi ani şeylerde insan ürküyor ve çok hasas bir yerdi yani düşünün polis böyle yaparsa benim tarlasını öküzünü satıp burda biraz işleri yolunda gittikten sonra bi araba almış yurdum insanı napar ki bunların arabaları var diye biliyosunuz yolları da arabanın yanında verdiklerini düşünüp bütün yollar onlarınmış gibi sürüyolar daha geçen gün çalıştığımız taxi durağının sağibi bana trafikte bisiklet kullanmak yasak değilmi dedi bu adam turistik bir bölgenin büyük duraklarından birinin sahibi forumda herkes bişeyler yollayıp avrupadan örnekler veriyorlar çok güzel ama bu forumdaki insanların dilekleri bu zaten yani bu örnekleri bence başkalarının gözüne sokmalıyız neyse biraz abarttım galiba hayır bide çukura düştümde çıldırdım jantları yeni değiştirmişim galiba mtb kullanacağım yol yok yol yol olsada bırakmıyolar ama devam edeceğim inatla neyse hocam bunları zaten herkes biliyo iyi akşamlar

@AYTEKİN ERZAN

işte bakın geldik gene aynı yere,güzel binilecek yer ve günler varken neden ille bugün ve bu havada ve bu ortamda.geçmiş olsun,daha da beteri olmadan günü bitirmişsin

Hasan abi bu bisikletçilerin içindeki kurt bir kudurdu mu durduramazsın her koşulda atar kendini dışarı. Arkadaşında benim gibi krizi gelmiş çıkmışş :)

Bende trafikte çok badireler atlattım ama çıkarken aklıma getirip de vaz geçmiyorum, gün geçtikçe daha dikkatli oluyorsunuz ve ister istemez kötü koşullara uyum sağlıyorsunuz. Devam devamm daha bunun karı var :D:D

Erdoganımmm dokturmussun yawrım
Durdun durdun dayanamadın yaw Ama olsun olsunkı mıllet bılınclensın dımı hocam

Arkadaslar bu haftasonuda yagmurlu gectı bende artık kudurma alametımı dersınız bılmem beyaz kopukler cıkmaya basladı+sızlerıde ozledım su havalar acsa artık dıyorum offff:rolleyes:

@hasan mehmet yalı

hasancım doğru diyorsunda,aytekin arkadaşımız,işe gidip gelmek için bisiklet kullanmak zorunda anladığım kadariyle,napsın adam?evi,işyerine bayağ uzakmış,yanılmıyorsam,küçükçekmeceden,sultan ahmete gidiyor,bravo vallah
dediği gibi,cahil bi ortamda yaşamanın zorlukları bunlar,,:(
gerçı hep bu konular konuşuluyor,amaaaaaaa.......:eek: :eek: :eek:

@ŞEVKET TUNALI

ooooooooooo bakın kimler gelmiiiş,:) :)

uuuş celdun daaaa uşağuuum:D :D

havalar düzelince beni çağırmayı unutmayınnn... üniversiteyi yeni kazandım burada her yerı bilmiyorum istanbulda..... olcay. 0506 606 68 25

@olcaybatu

iyi hoş geldin istanbula,:)

sen ne tarafta oturuyorsun?

m.ali.erduran
535 229 45 32
216 362 15 12

@hasan mehmet yalı

hocam bilemiyorum belki yaptığım doğru değil ama yani öyle bişey ki binmeden duramıyorum beili evet biraz abartıyorum yağmur çamur gece falan ama tut ku diyelim içiniz rahart olsun başıma bişey gelirse üzülmenize gerek yok siz gereken uyarıları yaptınız teşekkürler

@ŞEVKET TUNALI
bence bu sene süpriz isimler ön planda olacak yukarıdakiler belki podyum görür diye düşünüyorum, sürpriz isimlere gelince.. onları henüz düşünmedim:D

Abıcım bende contadorla basso arasında olucak cunku lance show yapmakla ılgılenıcek tabı bırde soyle bıdurum varkı contadoru formda olmasına ragmen ezmeye calısırsa takımda bolunme olur gıbı gelıyo lakın atladıgımız cadel evans var ama oda bu ıkı senekı boslukta bısı yapamadı bu sene belkı kursu gorur gıbı gelıyo:rolleyes: Levı ıcınse karıyerının ve gucunun dorugunda ama takım prosudurlerı engel olabılır.:eek: sonucta contadorda senelerdır yapılmayanı yapıp 3 turuda aldı ve parlayan bır yıldız suanda :eek:
Ama su Lance varya :eek: hocam tek merakla bekledıgım yokuslarda dıgerlerının lance ı kesmesı olucak:D :D :D
Carlos Sastre ıcınde sunu dıyebılırım eger andy ve frank kardeslerleyse yokusları rahat atlatır ama su varkı onlerınde guzel ıkı tane TT var ve carlosu bu da bayaı zorlar:rolleyes:

• Beğen
Tepkiler: hız
@STORMER

hocam sen bu lance i çok büyütüyosun bak, erdoğan hocamdan aldığım çok gizli bilgilere göre her tur sonrası aldığı büyüme hormanları nedeniyle pinokyo gibi büyüyen burnuna estetik yaptırıyomuş, evinde 7 tane burun varmış kavanozda, soranlara tur sırasında çok üşütüyorum silmekten uzuyo diyomuş :D :D :D istesem bende çok iyi yorum yaparım ama istemiyorum istesem yaparım ama

Geri