Scudo Sports

İstanbul yol bisiklet grubu

@Tolga Gürgün

gene,bu vesile ile zanımsın hayat boyu :D

yarın sabah NİCK abimizde geliyor,sabah 8.10 da bostancıda olcak,ona sahip çıkın ayıp olmasın,
yarın dediğim gibi yokum,ama herkesi çaya ve :ci: beklerim:D :D :D

Scudo
Arkadaşlar burada kısa bir açıklama yapmak gerekiyor sanırım.
Evet Avrupa Yakası yol bisikleti grubunun antrenmanlarına dağ bisikletlileri almıyoruz. Bunun en önemli sebebi, avrupa yakası trafiğinin anadolu yakasıyla karşılaştırıldığında korkunç olması. Sizler de takdir edersiniz ki dağ bisikleti kullanan birinin yol bisikletli bir gruptan kopması kaçınılmazdır. Gruptan kopunca da anadolu yakasında olduğu gibi gepgeniş sahil yolundan değil, daracık ve tehlikeli yollardan evine dönmesi gerekecektir. Ya da grup olarak durup onu bekleyeceğiz. İlk durumda dağ bisikletli arkadaşa, ikinci durumda da bizlere eziyet olacaktır antrenman.
Hafta sonları en az 150 km lik turlar yaptığımızı, bu turların çoğunun zorlu rampalar içerdiğini ve anadolu yakasıyla kıyaslandığında göreli olarak tehlikeli yollardan geçtiğini de hatırlatırım.
Gene de grubumuzdan kimse dağ bisikletli olsun olmasın kimseye küçümseyici tavırla yaklaşmamıştır. Sadece yerli yersiz, alakalı alakasız mesaj atanlara gerekli tepkiler gösterilmiştir, o kadar.
Açıkçası antrenmanlarına sık sık katıldığım, her ne kadar üyesi olmasam da içinde yer almaktan zevk aldığım bir gruptan insanların hakkımızda bunları düşünmesi beni üzdü.

Ben de bu yersiz ve birbirlerini boşa üzen arkadaşları düşünerek, herkesi Cyclocross bisiklet satın almaya davet ediyorum. Asfaltta uçar gibi, ormanda tazı gibi.(Salladım tam olarak tazı gibi değil, uçar mısınız o da meçhul, ama orta yol bulunur.)

Şaka bir yana, müsait yollardan bile gidilse öndekine yetişme/arkadakini bekleme durumu antremanı antreman olmaktan çıkarıyor bence. Özellikle katılanların çoğunun içinde sosyalleşmekten çok antreman yapmak vardıysa o gün yandı demektir.

Forumdaki konular (konu olarak varlıklarını devam ettiren gruplar dahil) ister istemez sürekli ilgilenen ve mesajlar atan kullanıcılara bağımlıdır . Bu insanlar sadece antreman yapmak istiyorlarsa ne denebilir. Bunu kapris olarak görmemek, onların antreman disiplinini bozmak istemediklerine yormak lazım.

@Özgür Nevres

Özgür ' cüm Selam ,

Çam devirdik galiba :D :D .
Yazdılarının bazılarına katılamayacağım kusura bakma :( .
Avrupa yakasında antrenman seninde belirttiğin gibi trafiği ve sahil yolunun dar olması sebebiyle yol bisikleti değil dağ bisikleti yapılması daha uygun gibi geliyor .
Bisiklet sporuna gönül verenlere karşı gruba alınmaları konusunda biraz esnek olunmalı gibi geliyor . Dağ bisikleti ile gelir bir gün antrenmana sonra senin dediğin gibi kopar sonra gelmez olur biter değilmi .
Bende son 2 yıldır Anadolu Yakasının Yol Grubuna Dağ bisikletiyle katılıyorum . Çok şükür kopma falan olmuyor . Sizin Avrupa Yakasında binen arkadaşların seviyesi çok üst düzeydir , gerçekten onu bilemem ve o zaman haklısın
Muhammed hocam tarafından sağlıklı bir grub oluşturulmadan önce bu grubta önderlik etmeye çalışan bir arkadaş vardı onunda dağ bisikletine karşı gıcığı vardı .
Şu Dağ & Yol ayırımını yapmasak çok iyi olacak . Galatasaray , Fenerbahçe muhabbetine dönüyor . :)

Özgür ' cüm lütfen yazdıklarımı kişisel alma . Ben seni tanıdığıma çok memnunum .
Sen hariç diğerleriylede tanışmak antrenman yapmak istiyorum . Yol bisikletimle gelirim okey

Saygılarımla ,
Tolga Gürgün

@Zuhâl

Merhabalar,

Crank Arm bisikletle ilgili sadece alım satım konularında özel mesajlarda 50 mesaj kotasına takılmamak için ofisimde bisiklet kullanıcısı bir kaç kişi ortak kullandığımız bir üyeliğin ismiydi. Ortak kullanılacağı için Crank Arm gibi genel bir isim de alınmıştı.

Ama Zuhal hanım sağolsun böyle bir ihtimali düşünemeden ihaleyi üzerime yıkmıs. Ama haksız da deil ip den veya mail adresinden bu cıkarım yapılabilir. Mesajların tamamını henuz okumadım ama bu mesajları yazan kisi adına herkesten özür dilerim ( umarım kendiside bu kadar kırıcı oldugunun farkında olmadan yazmıstır ) .

Selamlar
Baha

@baha inan

Baha bey;

Birincisi üyelik bir kişiye aittir ve özeldir. Birkaç kişi tarafından kullanılması suistimallere kapı açabilir. İkincisi "Crank Arm" isimli rumuzunuzu alım-satımın dışında başka amaçlarla kullanmanız suistimalin boyutunu gösterir.

Üçüncüsü ise, o mesajları yollayan kişi alım-satımdan çok, yol bisikletçilerinin haberleştiği konularla ilgileniyor; hatta bu rumuzdan yollanan mesajlar sizin üslubunuzla ve kullandığınız bazı kelimelerle birebir örtüşüyor. İlginç!...

Kimse haksız yere banlanmaz, sizin ve diğer üyeliğinizin tüm mesajları tek tek incelendi ve ona göre hareket edildi. İçiniz rahat olsun.

@Tolga Gürgün

Sevgili Tolga,
Konuyu çok uzatmak istemiyorum, ama kural kuraldır, bu grubu oluşturanlar böyle bir kural koymuşlar, saygı duyulmalıdır ve bence gerçekten haklı sebeplerle konmuş bir kural. Serdar arkadaşın da yukarıda belirttiği gibi, bunu bir kapris olarak görmemek gerekir. Sen eşlik edebilirsin, belki sizin gruptan pek çok kişi dağ bisikletiyle bize eşlik edebilir (ben şahsen edemem, denemem bile), ama geneli düşünürsek durum öyle mi sence?
İnan dağ bisikletine gıcık olduğumuz falan da yok. Aşağıda b maddesini aktardığım manifestoyu kaleme alan ve forumda yayınlayan kişi, dağ bisikleti denince Türkiye'de gösterebileceğiniz birkaç kişiden biri olan, scott türkiye takımının kaptanı, yıllarca mtb yarışı koşmuş, hala da koşan Bora Tirki'dir. Kendisine danışmadan burada ondan bahsettiğim için de aslında çekinerek yazıyorum, benim burada yazdıklarımda onun da imzası varmış, tamamen hemfikirmişiz gibi algılamayın lütfen.

b) Bu bir yol bisikleti grubudur. Grup güvenliği ve sürekliliği adına sadece yol bisikleti ile katılım mümkündür.

Manifestonun tamamı:
https://www.bisikletforum.com/showpost.php?p=510499&postcount=32

Grupta mtb ile yarış koşmuş başka arkadaşlar da var.

Bu tatsız konuyu kapatmakta fayda var sanırım. Bu konuda başka bir şey yazmayacağım, gerekirse özelden yürütürüz konuşmayı. Ben de kendi adıma gerek seni gerek gruptaki diğer arkadaşları tanıdığıma memnunum. Antrenmanlarımıza da bekleriz tabii.
Görüşmek üzere, herkese selamlar

gene baskınyemişiz iki gün bakmadım sayfaya:D :D :D sevgili Alp cim canım kardeşim Armstrong yüreklim cengaver bileklim çok geçmiş olsun dikkat et tansiyonuna dr izin vermeden kendiliğinden ilaç kesme durumları haberdar et, iyi haberlerini bekliyorum güzel kardeşim hakan ım noldu sana noldu böyle önce taşfırın erkeği şimdi oldun hanım erkeği dediği gibi bir çin atasözünün kayboldun ortadan yeni iş gereği mi haberdar et sevgili arkadaşım Bülent abi sıkı hazırlan bayram sonrası aykırı planların peşindeyim abi şu an kudurmaktayım , bisiklete 3 yıl ara vermiş Lance gibiyim abi:D bir günde 450 km yol yapmayı hemde istanbuldan izmire göze alabilen Tolga kardeşim önünde saygıyla eğiliyorum:eek: avrupa yakasından baskına gelen arkadaşlarıda enyakın zamanda yeni bir tura bekliyoruz yolda atışırız kapışırız kim geçerse onun dediği olsun (Tolga hocam sana güveniyorum):D :D :eek: :rolleyes: :ci: :p :D :D

@Zuhâl
Zuhal Hn. keşke konuyu başka bir şekilde veya özel mesaj yolu ile sonuçlandırsaydınız, Ciddi İnternet suçları bile mahkemelerimizde tam olarak yargılanamıyorken bir arkadaşımızı suçlu olarak göstermek sanki biraz yargısız infaz oldu, ben Baha ile İstanbul yol bisiklet grubu vasıtası ile antreman yapan kendisi ile hiç bir özel ilişkisi bulunmayan bisiklet forum üyesiyim ve eğer onu tanısaydınız emin olun açıktan böyle bir şey yazmaz ve kendisinden endişe etseniz bile bunu başka türlü halletmek isterdiniz.Umarım Bisiklet forum Topiclerinin hiç birinde kimseyi üzecek hadiseler yaşanmaz, saygılarımla
Alp ASLAN

@Ahmet Gökdere
Teşekkür ederim abicim bugün doktorla görüştüm, ilacı günde 2 e çıkardılar birde Salı günü tam bir 24 saatimi nabzımı tansiyonumu kontrol edebilecekleri bir cihaz takacaklar
antremanda yapmamı istiyorlar cihaz takılı iken bakalım çarşamba ne sonuç çıkacak ,görüşmek üzere Ahmet abi, herkese iyi geceler erken yatın antremanda uyumayın nick kardeşimede selamımı iletin

Ahmet Hojam hazır TDF den yeni memlekete dönmüşkene sen bi sarı giy bak ben neler yapıyom:D :D :D :D :D Ben derim ki bir pazar bostancı- sabiha- bostancı TTT. Ne dersiniz? uzunsa bostancı-tuzla bostancı:D :D :D :D :D

@Alp Aslan

zanım kardeşim,çoook geçmiş olsun,antremanı bırakma,iyi gelir çünkü,,,

diyer konuda,baha cım senden ricam,o yazıyı yazan arkadaşı bul ve bana,
getir,çünkü ona sadece,birçift lafım olacak,,,
ben bu bozuk türkcemle,neler yapmışım bunca yilda,bakalım o arkadaş,
türkiyede okuyupta,neler yapmış???

lisan bilmek,normal bi yetenektir,herkes okur,ve yapar,,
ama insan olmak,ve insanca yaşamak,özel bi yetenektir ve ayrıcalıktır,
işte o noktada iş değişir:rolleyes:

buradan lafı uzatmak istemiyorum,olyları çook yakından takipciyim,her ne kadar,yoğun olsamda
birincisi insanlık adına,ikincisi,bisikletcilik adına,
yanlış yapana,taviz vermem,vermedimde şimdiye kadar,,,durum ortada
şimdi buradan,herkesin sağlıklı,ve mutlu bi yaşantı sürmesi,dileyile konuyu kapatıyorum.
hepiniz zanımsınız ona göre:D :D

alp aslan dostum geçmiş olsun kendine iyi bak bisiklet üstünde hiç bir şeyin kalmaz

@Ahmet Gökdere

Ahmet Hocam ,

Bugün göremedim seni . :(

Bizde grubça Anadolu Yakasına gittik Hakan ' ımın önderliğinde . İngiliz Nick ve bir Alman arkadaş vardı ismi Andrean dı galiba . Yolda arkadaşın lastiği 4 kere patladı :eek: Anlayacağın motor bir ısındı bir soğudu . :D
Necmi Abi çok sinirlendi :D :D :D
Tepede foto çektirdik .
Geçen hafta İzmir' e giderken bu kadar yorulmadım yahu :D :D O yolları unutmuşum berbat . Gerçi Bülent Abi ' nin favori güzergahı imiş :)
Ramazanın hayırlısıyla bitmesini ve senide pistlerde görmeyi 4 gözle bekliyoruz ....:D :D

Tura iştiraki olan tüm dostlara sevgiler .......

Tolga Gürgün

@Tolga Gürgün
Tolgacım anadolu yakası derken nereye gittiniz yahu farklı bir güzergahmı?
Andre'de lastik patlatma konusunda uzman 2-3 hafta oldu sanırım yine 3-4 kez patlatmıştı:)

@Alp Aslan

:D :D :D

Alp ' cim alemsin güldürdün gene beni ...

Anadolu yakası sahilinden Kavak bölgesine gittik :D :D :D

O yolda gideceğime 8 sefer İzmir'e gider gelirdim kesin . :D Gerçi Bülent Abi ' nin favori yolları oralar ama :)

Tolga Gürgün

Abıcım bu aralar ıse sarmıs vazıyetteyım ve sarmasamda ofıste bazı bolumler engellı oldugundan forumada gıremıyorum:D + bırde benım makınada arıza oldugundan evdede yazısma olayını yapamadıgımdan her gıttıgım mısafırlıkten bı sekılde foruma goz atmaya calısıyorum yoksa askolsun bırakmak ne mumkun:D Ama en kısa zamanda bu ıslerı cozup yıne demırbaslıga devam edıcem

Bu gun kendı kendıme kulaklarını cınlattım yokuslarda gozum senı aradı ama acısını ramazandan sonra cıkarıcaz senle:D :D :D

Geri