Scudo Sports

İstanbul-Yalova 156km

@Hasan Tunalı
@erkan_harman

Selam, öncelikle güzel bir tur olmuş, ayağınıza sağlık.
Fakat başka yol olmadığı konusunda yanılıyorsunuz. İstanbul'dan İzmit'e içeriden, Eski Ankara Asfaltı üzerinden ulaşmak mümkün ki köylerin içinden giden yer yer ormanlık, sakin, genelde iyi asfaltlı ve oldukça zevkli bir yoldur, hararetle tavsiye ederim: Geçen ay arkadaşla bu rotadan yaptığımız turun Strava linkini veriyorum:
(link)

• Beğen
Tepkiler: Hasan Tunalı
Scudo
@Ulaş Apak kullandığınız bisijlet modeli?
Biz bi bakima performans denedik aslin da bize biraz ters orasi sizin rotayi cok iyi biliyorum ormanlik zevkli bir rota gezi ve uzun km yapmak isteyenler için günü birlik olabilir ayrica sabah saatlerin de ramazanin da etkisi var pazar günü olmasi dileğiyle yollar bos ve rahatı sikinti yasamadik pek

@erkan_harman

Cervelo R3 kullanıyorum. Evet E5'ten de İzmit gitmişliğim var, Pazar erkenden çıkıldığında rahat olduğunu da biliyorum ama yine de güzergah olarak çok keyifli bulduğumu söyleyemeyeceğim. Kendi adıma Eski Ankara Asfaltını her zaman tercih ederim. Öte yandan derdiniz güzel manzaralar ve sakin yollardan çok tempoyu fazla düşürmeden TTvari bir uzun tur yapmaksa E5 daha uygun elbette.

@Hasan Tunalı

Aslında fazla bir zorluğu yok. En kolay şöyle anlatabilirim: Tuzla'da Aydınlı yolundan yukarı çıkın. Hiç sapmadan devam ederek Tepeören köyüne ulaşın. Buradan sağa sapın, 5 kilometre kadar sonra Balçık köyüne ulaşacaksınız. Oradan da Mollafenari üzerinden pedallamayı sürdürün, İzmit tabelalarını takip edin (zaten ana yol o). Sonrası yine diğer turdaki gibi ana yoldan Yalova'ya devam. Kaybolma ihtimali pek yok, akıllı telefonunuz varsa ondan da kontrol edebilirsiniz zaten.

@Ulaş Apak yalova rotanız çok güzelmiş uzun zamandır yalovaya gitmek istiyordum ama e-5 d100 her ne ise çok iç açıcı gelmiyordu, bu rota üzerinden bir tur yapılsa katılmak isterim.

• Beğen
Tepkiler: erkan_harman
@Ufuk Demirtürk
@Ufuk Demirtürk

Teşekkür ederim. Yalnız Strava profilinize baktım, henüz formunuz böyle bir turu kaldırabilecek kadar yüksek değil. Hazır olmak için daha fazla antrenman yapmanız gerekiyor. Başlangıç olarak gelecek Salı'dan itibaren her Salı-Perşembe akşamı düzenleyeceğimiz Bostancı-Kaynarca turlarına ve hafta sonu da İstanbul Yol Bisikleti Grubu'nun Bostancı-Formula Park arasında yaptığı turlara katılmanız faydalı olacaktır ;)
Her iki grubun da Facebook grupları mevcut:
(link)
(link)

izmite giden yollardan biride eski istanbul yoludur
önceden tek yol burası varmış izmit-istanbul arası :) dar yol ,bol yeşillikli , dağ arasında, inişli çıkışlı güç antremanı için ideal bir yol tavsiye ederim

Geri