Scudo Sports

Istanbul (silivri) - tekirdağ - çanakkale bisiklet turu

ykarsu

Üye
Tepki
12
İsim
Yaşar Karsu
Bisiklet
Salcano
Merhaba arkadaşlar, bu seneki Kurban Bayramı tatilini fırsat bilip Silivri'den - Çanakkale'ye pedal çevirmek istiyorum. 2014 yılında Tekirdağ'a kadar olan ilk uzun yol deneyimim sonucunda, biraz daha hazırlıklı bir şekilde daha uzun yola atılmak istiyorum.

Daha önce bu turu düzenlemiş olan arkadaşlar, kendi deneyimlerinden birkaç bölüm paylaşabilirlerse sevinirim; kamp yerleri, yol üzerine yakın olan gezilip görülesi yerler, yolda dikkat edilmesi gerek hususlar vs.

Hızla tüm gün pedal çevirip, en erken sürede hedefe ulaşmaktan ziyade, biraz daha yolda vakit geçirip gezip görerek yolu katetmek istiyorum.

İlk gidişimde yola bir başıma çıkmıştım. İkindi vakti gibi kafama esti ve hiçbir hazırlık olmadan, sadece sırt çantamla ve bisikletimle yola koyuldum. Marmara Ereğlisi'ne kadar yalnız gittim. Orada Gürcistan üzerinden Türkiye'ye gelen ve buradan da Yunanistan'a geçecek olan bir Ukrayna'lı bisikletliyle karşılaştım. Ve Tekirdağ'a kadar olan kısmı birlikte sohbet ede ede tamamladık. Yalnız gitmek her ne kadar başlı başına bir zevk verse de bir arkadaş ile bunu yapmanın bu zevki ikiye üçe katladığını fark ettim.

Maalesef gene yalnız çıkacağım bu sefer de. Katılmak isteyen olursa mesaj atabilirler.

Not: 18 Ağustos Ctesi veya ertesi gün tura çıkmayı planlıyorum. Çadırda konaklamayı düşünüyorum. Kondisyonum eskisi gibi olmadığı için biraz da yavaş gidilecektir yol. Duruma göre Balıkesir'e hatta oradan Bursa'ya kadar da uzatılabilir bu tur.

Scudo
Silivri den Tekirdağ a kadar sahil alanına çadır kurma imkanın var Çanakkale ye kadar olan rotayı bi çok kez kullandım 3 farklı seçeneğin var yazmayı pek sevmiyorum 0505 953 66 65 ararsan görüşüp daha ayrıntılı bilgi veririm

@ykarsu Tekirdağdan Çanakkale güzergahı üzeri Geliboluya kadar olan kısım yollar gayet stabilde olsa Silivri Tekirdağ yolu gibi düşünme...Tekirdağdan sonra seni ilk çıkışta 4 km kadar rampa bekliyor ve Bundan sonra sürekli inişli çıkışlı(çıkışı daha bol)2 km gibi rampalar mevcut...Suyun bol olsun yol üzerinde bi iki yer harici çeşme yok denebilir,benzinlik var ama o bile nadiren çıkıyor yol üstünde,Keşan çıkışı Koru dağı geçişi var 3 ile 4 km çıkıp 2 km kadar inişten sonra,Geliboluya kadar, bir iki ufak o da rampa sayılamayacak kadar çıkış dışında,dümdüz vede rüzgarı bol bir yolda 40 km kadar ilerleyeceksin(rüzgarsiz anı yok)konaklama yerleri sehir içlerine yakın tavsiye ederim tecrübem yok ama müsait yerler var...mesela notların icinde yer alsın(KINIKLAR MEVKİİ Malkaraya gelmeden VE KORU DAĞI Keşandan sonra bu iki yer önermemin nedeni bahsettiğiniz eksik kondisyon ve malzeme ağırlığından buralara gelmeden iyi yorulacaksınız)
Bende aynı tarihlerde aynı yoldan çıkacağım fakat günübirlik gidiş olacak dönüş otobüs ile olacak .yolunuz açık olsun

Son bölümün daha keyifli olmasını istiyorsan Gelibolu'dan Eceabat'a devam et. Çanakkale'ye oradan geç. İyi yolculuklar.

Önümde başka birkaç plan var lakin erteleyebilir isem size katılmak isterim. Güzergahları bende araştırıyor ve konuyu takip ediyor olacağım.

@serhataltay aynen orası birde dediğim gibi geliboluya gelmeden son 40 50 km kadar benzer ve uzunluğu aynı egimler var...

• Beğen
Tepkiler: serhataltay
Bu konuya girdim,derken bisklet altımda bugün kendimi Bahçelievler Lüleburgaz turunda buldum..şu anda Luleburgazdan yazıyorum

@bilalfidanboy Harika! , bol pedallamalar. Fotoğrafları yada tur sonunu konu açıp yada başlık altında yazın takip edelim.

@yoldakigenc
Teşekkürler.aslında biraz antrenman havasında geçti..saat 11:30 gibi BAHÇELİEVLER 'den çıktım ..toplamda 40 dakika mola ile (yemek için mecbur verdim)17:00 gibi Burgaza girdim,resim vs çekmek için durmadım hiç..tam Burgaza girdim yagmur atıştırdı..yol boyunca rüzgar deseniz kuzeyden esti bugün hep...ne faydası dokundu ne zararı ..sonuçta sağ salim dönüyorum insallah..
Strava linki:
Check out my ride on Strava: (link)

@ykarsu sende hakkını helal et konunun altında belki konunun dışında istemeden paylaşım yaptım...

Arkadaşlar değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Çalışıyor olduğum için gün içinde sadece göz ucuyla bakabildim foruma.

@serhataltay Abi numaranı kaydettim. Müsait bir zamanda seni rahatsız edeceğim.

@bilalfidanboy Değerli yorumların için sağ olasın. Biraz asılcaz artık:) Ama Serhat abinin de belirttiği gibi inişlerde de keyfine varacağız diye düşünüyorum. (Hiçbir sıkıntı yok paylaşım yapmanda:)

@mtsemiz Teşekkür ederim yorumun için. Çanakkale'ye gidip de şehitlikleri ziyaret etmeden, şehitlerimizi gazilerimizi anmadan dönmeyi planlamıyorum ben de.

@yoldakigenc Beklerim eğer planını erteleyip bu tura katılmak istersen.

Bu arada arkadaşlar ben daha çok sahil kenarından gitmeyi planlıyorum. Akşam vakitlerinde camping bölgelerine varmış olup oralarda çadır kurmayı düşünüyorum. Belirttiğiniz yollardan da gidebilirim fakat diğer türlü daha fazla göze hitap eden bir tur olacakmış gibi düşünüyorum. Ama tabii ki, bu yollarda vakit geçirmiş olan sizler daha iyi bilirsiniz bunu. Sizce doğru bir düşünce midir bu?

Not: Kusura bakmayın forumda yeniyim. Neye bastım anlamadım mesajı hemen gönderdi. Editlemek zorunda kaldım.

@ykarsu şimdiden kazasız belasız sürüşler dileyelim...sahil yolu deneyeceksiniz silivri tekirdağ şarköy üzeri gideceksiniz.ordada sizi Ucmakdere bekliyor...ammmma kesinlikle orası yorulduğunuza değecek emin olun....ayrıca ne olursa olsun orada da yüzde 13/15 arası eğimler var ....sanırım acelenizde yok ve birkaç güne yayacağınız için kesinlikle sizi yıldırmaz..bensadece neyle karşılaşacağınızı bilin istedim...
Saygılar

@bilalfidanboy Değerli yorumların ve iyi dileklerin için teşekkür ederim. Tekirdağ'lı bir arkadaşım Uçamkdere'yi çok methetmişti. Orada kamp yeri de varmış galiba. İlk gece için güzel bir konaklama yeri olabilir. (Bu arada sakın yanlış anlamayın lütfen; sizin yorumlarınızı görüşlerini "benim zaten planım var" diyerek es geçmiyorum. Her yorumunuz benim için önemlidir. Sadece kendi aklımdakiler ile sizin bana verdiğiniz bilgileri orta noktada denk getirmeye çalışıyorum. Bir yanlış anlaşılma olduysa affola.)

@serhataltay Trakya kısmı bisiklet rotası olarak tümden ele alınırsa beni yolların inişli çıkışlı olması değil hic bitmek bilmeyen esen rüzgarın verdiği sıkıntı rahatsız ediyor...öyle böyle değil yeri geliyor inişte yüzde 5 te bile pedal çevirtiriyor sana...yine Lüleburgaz tarafı insaflı Çanakkale hattı ise rüzgar konusunda efsane..öyleki rampaları çıkmayı,esen rüzgara tercih ediyorum

• Beğen
Tepkiler: serhataltay
@bilalfidanboy evet en büyük sıkıntımız bu çoğunlukla kuzey ve kuzeydoğu görünümlü sürekli önden esen rüzgar var son 2 senedir bu böyle maalesef bismillah deyip yola çıkıyoru artık ne taraftan eserse essin zevk almaya bakıyoruz .

• Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy
Geri