Scudo Sports

İstanbul-Şile kamplı tur (Tek başıma)

Archers

Üye
Tepki
100
İsim
Kemal O.
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Dahon
Bisiklet türü
Katlanır
Selamlar arkadaşlar,

Üsküdar-Şile sahilköy arası kamplı olarak yaptığım turumla ilgili detayları sizinle paylaşmak istiyorum.
Yolculuğuma başlamadan önce eksik hiç birşeyin kalmaması için cuma akşamından yanıma alacağım malzemelerimi ve eşyalarımı hazırlayıp heybe çantama dolduruyorum.

Cumartesi sabah 6'da yola koyularak ilk mola yerim olan çengelköy çınaraltında kahvaltımı yaparak geçiriyorum.Sahil şeridinden ve denizden kopmamak için rotamı bu şekilde devam ettirip anadoluhisarına ve oradan yukarı kavacığa doğru pedallıyorum.Sonrasında kahve molası için acr loft avm'de mola veriyorum.

polonezköy sapağına kadar devam ederek yeşil doğanın içine kendimi bırakıyorum.Yol üzerindeki benzin istasyonundan su ve atıştırmalıklarımı da alarak,kuş sesleri ve ağustos böceğinin cırcır sesi eşliğinde yolculuğuma devam ediyorum.polonezköyün eşsiz güzellikteki ormanı içerisinden geçtikten sonra sırasıyla karakiraz ve kurna köylerini geride bırakıyorum.Kısa bir molayı hakettim.
Ahmetli köyünden sonra %30-40 civarında eğim olan yokuşu yarı pedal yarı elektrik yarı yürüme olarak çıkıyorum sonrasında ufak bir su molası daha.

yanıma ağır olmasından dolayı çadır almadığım için Sahilköy'de bulunan kamp alanına giriyorum.
Kamp alanı çam ağaçlarının arasında denize 250m mesafede güzel biryer.Fakat haftasonu olmasından dolayı biraz kalabalık.

Kamp alanında tek kişi konaklama olmadığından iki kişi parası vermek durumunda kalıyorum.Bu durum biraz canımı sıksada yolun yorgunluğunu atmak için hemen denize koşuyorum.

Güzel bir deniz molası sonrası karnımı doyurmak için kamp restaurantına gidiyorum.Fiyatlar makul,lezzet olarakta gayet iyi (yada çok acıkmışım bana güzel geldi :) )

Hava kararıyor ve dinlenmek için çadırıma geçiyorum.Gece kamp ateşi ve müzik eşliğinde dinlenmece.

Sabah erken saatte kalkıp küçük bir deniz molası sonrası kahvaltımı yapıyorum.

Fazla sıcağa kalmamak ve yolun keyfini doya doya çıkarabilmek için dönüş yoluna koyuluyorum.
Yolu biraz uzatıp paşamandıra köyü üzerinden şile otobanına çıkıyorum.Aşırı sıcaktan dolayı gölge gördüğüm heryerde mola vermeye çalışıyorum.

Otoban üzerinden kavacığa ulaştıktan sonra yine aynı rota üzerinden anadolu hisarına varıyorum.
Deniz kenarında güzel bir çay molası :)

Denizden kopmadan sahili takip ederek evime varıyorum.Tek başına da kamplı tur yapılabileceğini test etmenin verdiği mutlulukla dinlenmeye çekiliyorum.

Umarım Bisiklet ve doğa sever dostlarıma bir nebze olsun hislerimi aktarabilmişimdir.
Yollarda buluşmak dileğiyle ,

Archers :)

Dosyalar

• IMG_3812[1].JPG
    IMG_3812[1].JPG
    110,9 KB · Okunma: 98
  • IMG_3775[1].JPG
    IMG_3775[1].JPG
    77,1 KB · Okunma: 52
  • IMG_3778[1].JPG
    IMG_3778[1].JPG
    66,4 KB · Okunma: 87
  • IMG_3779[1].JPG
    IMG_3779[1].JPG
    142,7 KB · Okunma: 65
  • IMG_3784[1].JPG
    IMG_3784[1].JPG
    162,3 KB · Okunma: 89
  • IMG_3786[1].JPG
    IMG_3786[1].JPG
    160,7 KB · Okunma: 82
  • IMG_3788[1].JPG
    IMG_3788[1].JPG
    160,3 KB · Okunma: 60
  • IMG_3792[1].JPG
    IMG_3792[1].JPG
    91,9 KB · Okunma: 80
  • IMG_3789[1].JPG
    IMG_3789[1].JPG
    277 KB · Okunma: 77
  • IMG_3805[1].JPG
    IMG_3805[1].JPG
    218,3 KB · Okunma: 55
  • IMG_3804[1].JPG
    IMG_3804[1].JPG
    77,2 KB · Okunma: 61
Scudo
Hocam ayaklarınza saglık bir solukta okudum cok güzel bir tur olmuş

• Beğen
Tepkiler: Archers
Pedalınıza sağlık :)

Tur sırasında strava vs gibi bir program ile rotanızı kayıt altına aldıysanız paylaşabilir misiniz? Şile'ye tur yapmak isteyenler açısından faydalı olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Archers
@Yalchinosis strava ile kayıt yaptım tabiki 52 km gidiş 63 km dönüş yolu :) @Tolga Çelebi kusura bakmayın bisiklet ve uzun yol konusunda yeniyim.Eğim derecesini yanlış yazmış olabilirim.

Dosyalar

• Image-1.jpg
    Image-1.jpg
    81 KB · Okunma: 22
  • Image-2.jpg
    Image-2.jpg
    84,3 KB · Okunma: 21
@Archers google maps üzerinden baktım az evvel. kampa birkaç km kala asfalt yol görünmüyor. güncel durum bu şekilde mi?

@Ahmet Ayaz Hocam Sahilköy kamp alanı ayrımına kadar dümdüz asfalt sıkıntı yok.yol ayrımından sorna birkaç km bozuk asfaltta gitmeniz gerekiyor.pek sorun olmuyor ama ;)

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Ayaz
Geri